Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Tevfik Alıcı

Tevfik AlıcıÖğrenmenin Bilimsel Temelleri yazarı
Yazar
Çevirmen
8.8/10
18 Kişi
111
Okunma
12
Beğeni
2.110
Görüntülenme

Hakkında

Ankara Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nü bitirdikten sonra Deneysel Psikoloji alanında yüksek lisans ve doktora yapmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı bursuyla Amerika’ya gitmiştir. Old Dominion Üniversitesi (Norfolk) Psikoloji Bölümü’nün Deneysel Psikoloji Anabilimdalı’nda yüksek lisansını, South Carolina Üniversitesi (Columbia) Psikoloji Bölümü Davranışsal Sinirbilim dalında doktorasını tamamlamıştır. 2002 yılında Eğitimini bitirdikten hemen sonra yurda dönen ALICI, bir yıl GATA Tıbbi Farmakoloji Anabilimdalı Psikofarmakoloji laboratuvarında araştırmacı olarak askerlik yapmıştır. 2010 yılına kadar Muğla Üniversitesi Psikoloji Bölümünde araştırma görevlisi, yardımcı doçent ve doçent kadrolarında görev yaptıktan sonra, 2011 yılında Uludağ Üniversitesi Psikoloji Bölümüne katılmıştır. Psikofarmakoloji alanında yurtdışında yayınlanmış araştırmaları bulunan ALICI, ayrıca öğrenme, biyopsikoloji ve bilişsel sinirbilim alanlarında lisans ve yüksek lisans düzeyinde dersler vermektedir. 2010 yılında yayımladığı Öğrenmenin Bilimsel Temelleri adlı ders kitabı, aynı yıl TÜBA tarafından verilen telif eser ödülüne layık görülmüştür.
Unvan:
Deneysel Psikolog

Okurlar

12 okur beğendi.
111 okur okudu.
8 okur okuyor.
111 okur okuyacak.
8 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Beyin gibi hamur kıvamında, elle tutulur, gözle görülür bir madde, ne tür bir mekanizmayla, elle tutmak bir yana bir başkasında olup olmadığından bile emin olamadığımız tümüyle öznel, metafizik bir gerçekliğe yol açabilir?
Reklam
Pavlov yaklaşık 200 deneyin aynı anda yürütülebileceği dev bir laboratuvara sahipti.
Bilinç düzeyinde bir davranışa ilişkin niyetlenme, beyin o davranışla ilgili bilinçdışı süreçleri başlattıktan sonra ortaya çıkmaktadır.
Bilinç, kendine kesitler halinde görünmez; “zincir”, “dizi” gibi sözcükler bilinç deneyimimizi doğru olarak betimleyemez. Bilinç eklemeli değildir; süreklidir, akıp gider. En uygun betimleme “nehir ya da “ırmak” metaforudur. Öyleyse bundan sonra bilince, ... öznel deneyimler ırmağı diyelim. (James 1890: 239)
Platon yaşadığımız bu dünyanın gölgeler dünyası olduğunu, asıl gerçek ve ebedi olanın fikirler (idea) dünyası olduğunu düşünmüştür. Bilinç ve irade sahibi insanın, ölümsüz bir ruh olduğunu ve bu ruhun ölümlü bir bedende hapsolduğunu, nihayet bedenin ölümüyle ruhun özgürlüğe kavuştuğunu söylemiştir. Platon’un bu “idealist” yaklaşımı günümüze dek özellikle büyük dinler yoluyla insanların düşüncelerini derinden etkilemiştir.
Reklam
Bu Ay Nasibime Düşen Okumalarım
Dersler ve dertler sebebiyle çok kısıtlı bir zamanda okumaları yapmış olduğum için bu görseli sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. Vallahi Yasin Sûresi gibi bir okuma ayıydı (bilvesile sizde mealini okumuş olun 😁) dini, bilimsel, tarihi, gönle dokunan cinsten bir okuma planıydı, hamd olsun. Daha nice güzel, verimli, bol kitaplı aylar var olsun inşAllah :)
Yerim Seni ÖSS
Yerim Seni ÖSS
| 7/10
Bir Kedi, Bir Adam, Bir Ölüm
Bir Kedi, Bir Adam, Bir Ölüm
| 7/10 (kitabı online okuduğum için Livaneli’nin farklı bir kitabını yerine koydum)
Psikoloji Tarihi
Psikoloji Tarihi
| 7/10
Ateş Semazenleri
Ateş Semazenleri
| 10/10
Müpteladır Gemiler Benim Denizlerime
Müpteladır Gemiler Benim Denizlerime
| 9/10
Öğrenmenin Bilimsel Temelleri
Öğrenmenin Bilimsel Temelleri
| 10/10
En Güzel Örneğin En Güzel Örnekleri Sahabe İklimi 4
En Güzel Örneğin En Güzel Örnekleri Sahabe İklimi 4
| 10/10

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Henüz kayıt yok