Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Yavuz Dizdar

Yavuz DizdarVicdan Hayat Kurtarır! yazarı
Yazar
8.3/10
52 Kişi
175
Okunma
37
Beğeni
3.995
Görüntülenme

Hakkında

Yavuz Dizdar 1964 yılında İstanbul'da doğmuştur. Orta ve yüksek öğrenimini İstanbul'da tamamlamış olup 1982 yılında İstanbul Erkek Lisesindenmezun olmuştur. Yüksek öğrenim için İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesine kaydını yaptırıp 1988 yılında da buradan mezun olmuştur. Tıp eğitiminibitirdikten sonra mecburi hizmet nedeniyle Batman'da bir yıl kadar görev yaptıktan sonra İstanbul'a gelip 1989 ve 1992 yıllarında İstanbul Tıp FakültesiFarmakoloji Anabilim Dalında ilaç bilimi üzerine. 1992 ve 1996 yıllarında Radyasyon Onkolojisi Anabilim Bölümünde onkoloji üzerine uzmanlık eğitimini tamamlamıştır. Bu eğitiminin dışında İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsünde kanser biyolojisi ve immunolojisi üzerinde doktorasını yapmıştır. Günümüzde halen İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsünde radyasyon onkolojisi üzerinde çalışmalarına devam etmektedir.
Unvan:
Türk Onkoloji Profesörü
Doğum:
İstanbul, 1964

Okurlar

37 okur beğendi.
175 okur okudu.
10 okur okuyor.
199 okur okuyacak.
9 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
İnsanın " yeni" olarak ürettiği kavramlar aslında var olanların tekrarından ibarettir, insan yepyeniyi geliştirme anlamında aslında fazlasıyla kısıtlıdır .
Yanlış uygulama, ticari avantaj sağlıyorsa, çok kısa sürede kolaylıkla ana yöntem hâlini alabilir.
Sayfa 217Kitabı okudu
Reklam
Dokuzuncu Bölüm | Olası Yeni Virüsten Nasıl Korunuruz?
Beslenmede genel kural belli, tencere yemeğinden şaşmayacaksınız. Bonfile de yeseniz hayvanın nasıl beslendiğine bağlanır. Siz bunu et olarak tüketmek zorunda değilsiniz, esas olan tencere yemeği, bunda da zorunlu olan soğan ve sarımsak, soğan türü bitkilerden daha iyi kaynak yok, patates bile bunların katkısı olur. Proteinin esası zaten fasulyedir, etli yaparsanız az bir kemikli et yeter, zira kuru fasulye zaten protein sağlar. Ama iş soğan ve sarımsaktan alacaklarınıza gelince bunun bir emsali bulunmamakta. Üstelik az da değil, çok kullanacaksınız.
Sayfa 190 - hayykitapKitabı okudu
Dokuzuncu Bölüm | Olası Yeni Virüsten Nasıl Korunuruz?
Özel önem atfedilecek ürünlerden bir kısmı da mayalanmış ürünler, bunlar gıdanın ham biçiminin farklılaşmasıyla oluşuyor. Mikroorganizmaların bizim için en önemli faaliyeti bu, mayalama. Probiyotikleri tüketmek zorundasınız; turşu, boza, sirke, kefir ve elbette yoğurt bu kategoride sayılabilecek başlıca ürünler. Nitekim salgının bazı ülkelerde daha ağır seyretmesi de kısmen buna bağlandı, yani artık doğru düzgün mayalı ürün tüketmiyorlar. Bende ise; sizlere anlattığım beslenme alışkanlıklarına genel olarak uydum, ama soğan, sarımsak, domates ve biber harcı içinde pişirdiğim makarna esas yiyeceği oluşturmaya devam etti. Bunu mutlaka iyi bir beyaz peynir ve sonrasında reçelle tatlandırılmış yoğurtla taçlandırdım. Yaz akşamlarında ana öğünü bazen zeytinyağlı soğanlı roka salatasına kaydırdım.
Sayfa 191 - hayykitapKitabı okudu
Dokuzuncu Bölüm | Olası Yeni Virüsten Nasıl Korunuruz?
Diyelim ki kobra zehri çok güçlü, ısırma mertebesine erişirse sizi öldürebiliyor. Ama Galen ‘den (129-216) beri bilinen genel bir kural var, “zehri doz belirler”, bunun halktaki karşılığı “öldürmeyen güçlendirir”; bu araştırmacı da zehri çok küçük miktardan başlayıp zamana yayarak yavaş yavaş kendine uyguluyor. Sonunda vücut bu zehri tanır ve etkilenmez hale geldiğinde artık yılanın gerçekten ısırması sorun değildir. Hiçbir mikrop, eğer özellikle laboratuvarda geliştirilmiş değilse yoktan var olmaz. Hep bir akrabası, uzak da olsa komşusu vardır, bunların bir kısmı da bizde yaşar ya da dolaylı yoldan karşılaşma şansımız vardır. Aşırı hijyen sorunu da bu, kendine karşılaşma olasılığı tanımıyor. Sistem hiç karşılaşmadığı bir şeyle bir anda karşılaşırsa olumsuz etkilenir, üstesinden gelemeyebilir. Oysa aşırı hijyenik davranmazsanız akraba mikroorganizmalardan bir şeyler öğrenme şansınız var. Sözünü ettiğim günlük yaşam koşullarındaki bu aşırı korumacılığın ya da özellikle beslenmedeki süper-hijyen takıntısının tıptaki karşılığı hijyen sendromudur.
Sayfa 183 - hayykitapKitabı okudu
"Vicdan hayat kurtarır mı? Evet kurtarır"
-"Hasta olmayın ama hasta olursanız da tıbba çok fazla güvenmeyin." -"Doktorlar aşırı derecede paraya meftun olmuşlar, bağlanmışlar." -"Mallar ve canlar bu kadar ucuzlamışken birkaç kişi bir hareket başlatırsa ve sürekli tüketime sevk eden sistemi hayatlarından kısmen de olsa çıkartabilirlerse bütün ayaklar yere bir daha basacaktır." -"Vicdan hayat kurtarır mı? Evet kurtarır" (
Vicdan Hayat Kurtarır!
Vicdan Hayat Kurtarır!
) Onkolog Dr. Yavuz Dizdar (bundlehaber.com/detay/60881d4a-... - Kaynak: tr.sputniknews.com/turkiye/2018112...)
Reklam
“Amaçları kalmayan insanlar hayata tutunamazlar ve hastalanırlar. Sokak hayvanlarına bakmak, ağaçları geliştirmek, dikiş dikmek…bunların her biri bir amaç olabilir.”
Yavuz Dizdar
Yavuz Dizdar

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
248 syf.
9/10 puan verdi
Vicdan Vicdan Hayat Kurtarır Gençler İçin Yaşam Klavuzu Yavuz Dizdar • Saygın olmak için para değil, bilgi ve kültür biriktirin. • Mutluluğu, bir başarıya ulaşmaya veya farklı beklentilere bağlamamalı. Çünkü onlara ulaşma ihtimali var. • Karşııksız yardım mutlu eder. • Sevmeyi bilmek lazım • Saygınlık para ile satın alınmaz. • Zaman önemli değil,
Vicdan Hayat Kurtarır!
Vicdan Hayat Kurtarır!Yavuz Dizdar · Hayykitap · 201876 okunma
248 syf.
10/10 puan verdi
Yavuz hocamız bu kitapta kendi hayatından, aile fertlerinden, fikirlerinden, anılarından bahsetmiştir.Kitapta elitist bir hava içerisine girilmemiş, yazar halktan biri olduğunu göstermiştir. Yaşlanmış ve yıllanmış insanların hayat hikayelerini okumak genç yaştaki okurlar için yön gösterici olmaktadır.Kendi rotalarını çizecek gençlerin daha isabetli davranmasını da sağlar.Fikirlerine katılsa da katılmasa da insanın kendi fikirlerini olgunlaştırmasında bu kitaplar çok önemlidir. Kanser tanısı konulan vakaların çoğu kanser değil demekle milleti boştan yere kuşku sahibi yapıyor, bu sözüne katılmadım.Ayrıca 2050de 2 kişiden 1inin otistik olacağını söylemek için de ciddi verilere ihtiyaç duyulur, basit bir ekstrapolasyonla bu işin içinden çıkılmaz.
Vicdan Hayat Kurtarır!
Vicdan Hayat Kurtarır!Yavuz Dizdar · Hayykitap · 201876 okunma
200 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
27 saatte okudu
Olmak ya da olmamak
Yavuz Dizdar'ın Olmak ya da Olmamak adlı kitabında koronavirüs salgını, onun öncesi, salgında yapılanlar, söylemler, medyanın rolü gibi çeşitli konular eşliğinde bilgi paylaşımı yer alıyor. Yavuz Dizdar ile Şükriye Özgül'ün konuşmaları neticesinde kitap hazırlanmış. Bölüm bölüm ara başlıklarla cevaplar yer alıyor. Anlatım herkesin anlayabileceği şekilde akademik bir dil kullanılmadan hazırlanmış. Yavuz Dizdar da doktor olarak başından geçenleri, duyduklarını, gördüklerini ve bazen de şaşırdığı şeyleri anlatıyor. Bu kitap, insanlara özellikle televizyonlar tarafından sürekli tekrarlanan 'salgın', 'hastalık', 'ölüm' gibi temalara farklı bir açıdan yaklaşıyor. Yazarın da haklı olarak belirttiği gibi, eğer televizyonlar sürekli (ve Sağlık Bakanlığı) bu 'salgın' haberlerini vermese acaba vatandaş bir salgının varlığından ne kadar haberi olur? Bu kitap: Aklını kiraya vermeyen, soru soran, bulduğu cevapla yetinmeyip yenisinin peşine düşen kişilere yöneliktir. Televizyonun o cazibesinden kurtulup ya da 'burada bir gariplik yok mu?' diyebilen özgür bireylere hitap ediyor. Bu salgın (pandemi) zamanında okunmasının faydalı olacağına inanıyorum. Bu kitabı 27 - 28 Haziran 2021 tarihleri arasında okudum. Bu yazı ise 25 Ekim 2021 tarihinde 1000Kitap sitesine eklendi. Tavsiye ederim.
Olmak ya da Olmamak
Olmak ya da OlmamakYavuz Dizdar · Hayykitap Yayınları · 20219 okunma