Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Adem Sağır

Adem SağırÖlüm Sosyolojisi yazarı
Yazar
8.3/10
3 Kişi
20
Okunma
2
Beğeni
825
Görüntülenme

Adem Sağır Sözleri ve Alıntıları

Adem Sağır sözleri ve alıntılarını, Adem Sağır kitap alıntılarını, Adem Sağır en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Kurban Bayramı sabahı annem yemekleri pişirip ahıra inekleri sağmaya gitti. Ben o zamanlar 8, abim ise 9 yaşındaydı. Biz evde oyun oynarken, kapıya üç Sovyet Askeri geldi. Askerler annemi ve babamı sordu. Ahırda ineklerin yanında olduğunu söyledim. Gidip çağırmamı istediler. Annemi çağırdığımda askerlerden oldukça tedirgin olmuştuk,
Sayfa 51 - Atatürk Kültür Merkezi Yayınları, Hacer Uzunoğlu ile Kişisel GörüşmeKitabı okudu
Ölümün Anlamsal Sınırlarına Girmek
Ruh ile ölüm arasındaki ilişki, ölümün ruhsal varlıktan arınma süreci olarak sıklıkla tanımlanır. Ruhsal arınma süreci, İbn Arabi'nin tasavvuf düşüncesinde beden, şehir; ruh ise şehrin valisi olarak konumlandırılır. Ruh sahip olduğu ihtiyaçlarını temin eder, faydalarını gözetir. Ölüm, bu valinin görevden azli anlamına gelir; o azledildiğinde önceki yetki ve sınırlardan kurtulmuştur; ama mutlak varlıkla ilgisi devam etmektedir. O halde ölüm, özel bir tarzda özel geçiş sürecidir.
Sayfa 44 - PhoenixKitabı okuyacak
Reklam
"Her gün geriye doğru giden bir ülkenin geleceğinden bahsetmek mümkün olabilir mi sizce? İnsanlar birbirini yiyor burada iş için. Yakın zamanda Çinliler de yavaş yavaş girmeye başladılar buralara. Onlar daha ucuz çalışmaya başladılar, ucuza getirip burada satmaya başladılar. Buradaki sektörleri de öldürmeye başladılar."
Sayfa 107 - Atatürk Kültür Merkezi YayınlarıKitabı okudu
"Gerçekten insan hayatının en öğretici taraflarından birisi "kaybetmekti". Aslında kaybetmek de "ölümsüzlüğü" istemenin üstü kapalı bir ifadesiydi."
...ölüm, Martin Heidegger' den alıntılanarak ifade edilirse "par excelle" yani marjinal bir durumdu. Başkalarının ölümüne şahit olmak ve kendi ölümünü beklemekle birey, toplumdaki normal hayatını yönlendiren ad-hoc (o ana kadar ki) bilişsel ve normatif yöntemleri sorgulamaya adeta zorlanmaktaydı.
Sayfa 44 - PhoenixKitabı okuyacak
Çiçero, felsefe yapmak ölüme hazırlanmaktır" ​der.
Reklam
Bir üyesinden yoksun bırakılmış küçük bir topluluk ciddi biçimde etkilenmiştir. Ölüm, yaşamın normal akışını kesintiye uğratır ve toplumun ahlaksal temellerini sarsar. Güçlü eğilim, korku ve dehşete boyun eğmek, cesedi terk etmek, köyden uzaklaştırmak ölümün bütün varlığını yok etmek. Hayatta kalanları cesede kenetleyen ve ölüm yerine bağlayan cenaze törenleri, ruhun varlığına iyi etkilerine ve kötü niyetlerine bir dizi anma ve kurban töreni yapma zorunluluğuna inanç, bütün bunlarda din korkunun dehşetin moral çöküntüsüne karşı çalışır, grubun sarsılmış dayanışmasının yeniden kurulması, moralinin yeniden kazanılması için en etkili araçları sağlar.
"Ölüm, evrimi tamamlar ve insanı kusursuz bir toplumsal düzenin öznesi haline getirir."
İnsanlara ilişkin dünyada olup biten her şey birbirine karışık iki temel yargı arasında hareket ediyor bugün. Bunlardan ilki her insan ölmeyecek kadar iyidir; ikincisi ise her insan ölmeye uygundur.
Ölüm-sınıf kavramı arasındaki ilişkinin tarihsel seyri takip edildiğinde ölümün sınıfsal görüntüsü geleneksel topluluklarda yerleşik düzen ekseninde ya da otorite/güç sahip olmaya göre belirlemektedir. Aynı görüntü modern toplumlara gelince daha çok paranın belirleyici bir etkisinin olduğu göstermektedir. Paranın belirleyici etkisi, görkemli törenlerden mezar biçimlerine kadar birçok alanda ölümün sınıfsal farklılığı oluşturduğu görülmektedir. Aslında ölüm için; "mezarda altın kaplama kafatası yoktur, ölüm herkesi eşit kılar " gerçekliği ileri sürülse bile modern dönemde ölüm karşısında eşitsizlikler çoğalmakta; cinsiyet, mesleklere göre, maddi gelire göre ve ırka göre ölüm eşitsizlikleri gittikçe derinleşmekterdir.
51 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.