Alfred Adler

İnsanı Tanıma Sanatı yazarı
Yazar
8.2/10
2.379 Kişi
15,2bin
Okunma
1.860
Beğeni
60,6bin
Görüntülenme

Alfred Adler Yorumları ve İncelemeleri

Alfred Adler yorumları ve incelemelerini, Alfred Adler kitabı hakkındaki okur görüşlerini , Alfred Adler puanlarını 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
206 syf.
·
Puan vermedi
·
47 günde okudu
Neredeyse yüz yıl once yazılmış olmasına rağmen hala güncel çocuk davranisve sorunlarından bahsediyor, ebeveynlerin aşırı koruyucu tutumları ya da belirgin yanlışlarınin cocuklarda hangi davranış bozukluklarına sebep oldugunu örnek hikayeler üzerinden anlatıp öneriler ile bitiriyor.
Çocukta Yaşamsal Sorunlar
Çocukta Yaşamsal SorunlarAlfred Adler · Alter Yayınları · 2014349 okunma
256 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
3 günde okudu
Hayran Kaldığım En'lerimden Oldu
İnsanların davranışının altında yatan sebepleri merak ediyorum diyenler, anne ve baba olanlar, öğretmenlik yapanlar, geleceğin yetişkinleri; insan ruhunun derinliklerine inerek kafanızda ışıkların yanmasını istiyorsanız muhteşem bir kitapla geldim. Bakmayın isminin çocuk eğitimi olduğuna. Bizi bize tanıtıyor, ayna tutuyor. Hiç aklınıza bile
Çocuk Eğitimi
Çocuk EğitimiAlfred Adler · Say Yayınları · 2021372 okunma
Reklam
232 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Çocuk eğitimi sizce ne zaman başlar? Alfred Adler doğumda başladığını söylüyor. Aslında anne karnında başlıyor da olabilir. Anne karnında iken duyduğu herşeyden etkileniyor. Bu da gelişimini etkiliyor bence. Kitapta çocuk eğitiminin neden önemli olduğu ve nasıl olacağı konusunda öneriler var. Çocuğun ileriki hayatı için eğitimin de ona göre dikkatli ve özenli olması gerekiyor. Örneğin çocuğa suçlayıcı ifadelerle yaklaşmamak gerekiyor, ya da sürekli çocuğun konuşmasını düzeltmemek gerekiyor. Yapılan bu ufak görünen hatalar çocuğunuzun yaşamını olumsuz yönde etkileyebilir. Kısaca çocuğun ev ve okuldaki gelişiminden bahseder yazar. Ebeveynlere şiddetle tavsiye edeceğim kitaplardan biri. @cemyayinevi nin baskı ve çeviri kalitesiyle okumak saha keyifli oluyor. #alfredadler #çocukeğitimi #çocukgelişimi #kitapönerisi
Çocuk Eğitimi
Çocuk EğitimiAlfred Adler · Cem Yayınevi · 2021372 okunma
232 syf.
·
Puan vermedi
Alfred Adler // Çocuk Eğitimi Ne mucizevi bir olaydır bir çocuğun dünyaya gelmesi, bir birey olarak yetişmesi değil mi? Peki çocuk büyürken yaşadıklarının onun kişiliğine, düşüncelerine etkisi? İşte bunlar onu o yapan değerler. #alfredadler #çocukeğitimi kitabında çocuğun büyürken karşılaştığı sorunların, yetiştirilme tarzının, ailevi ve çevresel faktörlerin etkisi üzerinde duruyor. Çocuk yetiştirirken ona vermemiz gereken en önemli şeyin sevgimiz olduğunu anlıyoruz. Sevgisiz büyüyen çocukların karşılaştığı kekemelik, içe kapanıklık, derslerde başarısızlık, asosyallik gibi sorunlar sadece karşılaşılan durumların birkaçı. Çocuğa vereceğimiz en küçük bir sevginin bile onun hayatına nasıl olumlu etki edeceğini, kişiliğini nasıl şekillendireceğini bilemeyiz. Bizim için önemsiz olan bir durum onun için çok ama çok önemli olabilir. Tüm bunlara dikkat ederek yaklaşmalıyız onlara. Sadece anne babaların, psikologların, öğretmenlerin değil herkesin okuması gereken bir kitap olduğunu düşündüğüm #çocukeğitimi ni @cemyayinevi çevirisi farkıyla mutlaka okumalısınız.
Çocuk Eğitimi
Çocuk EğitimiAlfred Adler · Cem Yayınevi · 2021372 okunma
·
Puan vermedi
Kitabımızda Adler öncelikle kişiliğin birlik ve bütünlüğü hakkında bilgi vererek temel bir konuya değinmiş, anlamlı bir başlangıç yapmış. Çocuk eğitiminin önemini ilk sayfalardan bahsettiğinden anladığım kadarıyla ilk çocukluk dönemindeki hatalı davranış ve değerlendirmeler yaşamın ileri ki dönemlerini önemli ölçüde etkilediğini vurguluyor. . Aşağılık duygusunun insanın ruhunu zehirlediğini, onun sürekli hoşnutsuz bir kişilik yapısına sahip olabileceğini söyler. . Çocuğun sürekli her konuda ailesinden destek almasının yanlışlığını söyler. Çünkü hayatının ilerleyen dönemlerinde bağımlı bir kişilik oluşumuna neden olacağı için… . İdeal okulun evdeki dünyayla dış dünya arasında aracı rolünde olduğunu söyler. Okul kuru bilgilerin öğrencilere aktarıldığı bir öğretim kurumu değil de yaşam bilgisiyle donatıldığı bir mekan olarak tasvir edilir. @cemyayınevi ‘nin katkısı ile okuma fırsatım olduğu için teşekkür ederim.
Çocuk Eğitimi
Çocuk EğitimiAlfred Adler · Cem Yayınevi · 2021372 okunma
240 syf.
6/10 puan verdi
Alfred Adler
Alfred Adler
’in okuduğum ilk kitabı. Kitabın isminden yaşam pratikleri sunduğu izlenimini almıştım. Ancak içerik çoğunlukla yaşam üslubunu etkileyen inanç, düşünce tarzı ve hisler üzerinde duruyor. Özellikle bunların arasındaki bağlantı ve ilişkileri çözümlemek amacıyla yazılmış bir kitap. Dönemine göre oldukça başarılı bir bilimsel çalışma niteliğinde olabilir. Ancak ben okurken birkaç noktada çok fazla ikna olamadım. • Topluma uyum göstermeyen/gösteremeyen kişilerin ‘normal’liğini Adler kitabında sorguluyor. Burada toplumu salt doğru ve ‘normal’ olarak kabul ettiğini söylemek mümkün. Bu noktada eleştirel bakış açısını sadece bireye yönlendirmesi sebebiyle bazı argümanlarını objektif bulmadım. • Yazar kitabın başında, insan tiplerini sınıflandırarak yapılan çalışmalara ne kadar eleştirel gözle baksa da kitabın devamında çok fazla genelleme ve yargı bulunuyor. Bu da eserin psikoloji çerçevesinden taşmasına sebep oluyor. Gerek ahlak felsefesi gerek toplum felsefesi üzerine düşünlerini de okumak mümkün. Bu bilgiler ışığında, yaşadığı dönem içerisinde kendisinin psikoloji yaklaşımını öğrenmek için güzel bir kitap olduğunu düşünüyorum.
Sigmund Freud
Sigmund Freud
/
Carl Gustav Jung
Carl Gustav Jung
ve
Alfred Adler
Alfred Adler
üçlüsünü anlamak için, her birinden bir kitap seçilecekse, Adler için bu kitap https://1000kitap.com/kitap/kitap--282881 olabilir.
Yaşama Sanatı
Yaşama SanatıAlfred Adler · Say Yayınları · 20182,633 okunma
Reklam
655 öğeden 501 ile 510 arasındakiler gösteriliyor.