Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Charles Ramond

Charles RamondSpinoza Sözlüğü yazarı
Yazar
10.0/10
2 Kişi
14
Okunma
0
Beğeni
475
Görüntülenme

Charles Ramond Gönderileri

Charles Ramond kitaplarını, Charles Ramond sözleri ve alıntılarını, Charles Ramond yazarlarını, Charles Ramond yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Zihin ancak geri gelerek / hortlayarak olduğu şeydir, demek istediğini der. Kendi adımlarının izinden ve daire halinde.
Sayfa 171Kitabı okudu
Tympan
Metafizik ontolojisi öncelikle bir mağaralar ve kulak konusudur.
Sayfa 142Kitabı okudu
Reklam
Saussure'ün Hatası
Saussure'ün hatası "gösterge" sözcüğünü yeniden kullanmış olmaktan çok, onu bir "gösteri len" (kavram) ile bir "gösteren"in (akustik imge) birleşimi olarak tasarlamış olması, böylece de ilk sırasında duyulur ile anlaşılır farklılığının yer aldığı, metafiziği yapılandıran karşıtlıkların esasını yeniden ortaya çıkarmasıdır.
Sayfa 100Kitabı okudu
Doğru felsefe yapmak, bir şeyi doğal eklemlerine göre "kesip biçmek"tir.
Carno-phallogocentrisme
"Kültürümüzün ve hukukumuzun temelindeki etçil kurban ile, emzirme, aşk, yas ve aslında simgesel ya da dilsel tüm kabullerde öznelerarasılığı yapılandıran simgesel olsun olmasın her türlü yamyamlık arasında yakınlık" vardır.
Varış
Her şey varmanın ya da varışı kaçırmanın kıyısındadır.
Sayfa 26 - BelirsizlikKitabı okudu
Reklam
Anaparalyse
Derrida'nın muğlak ve hızla çoğaltan/dölleyici metinleri anaparalyse'e karşı sürekli bir meydan okumadır: "Paralyse artık kıpırdanamadığı, yürünemediği değil, ama Yunanca tabiri caizse, artık ilişki/bağ olmadığı, her türlü ilişkinin düğümünün çözüldüğü/sonuca bağlandığı (başka bir deyişle, kuşkusuz, analiz edildiği) ve bu nedenle de, hiçbir şeyin artık ilerlemediği anlamına gelir."
Başlıyoruz
Derrida'da sözcükler kavramlara sıçrama tahtası değil, daha çok kavramların takıldıkları engeller ya da düştükleri tuzaklardır.
Spinoza’da Kip
Kip (Modus) Spinoza modus, “kip” terimini, kimi kez klasik Latinceye uygun olarak, olmanın bir “tarzı” ya da bir “hal”ini belirtmek için, kimi kez de tamamıyla özgün olmasa bile, en azından onun sistemine ve söz dağarcığına özgü bir tarzda, belli türde varlıkları belirtmek için kullanır: “Kip ile, bir tözün duygulanımlarını, diğer bir deyişle,
Reklam
Bilgi (Cinsleri) (Genera Cognitionis) Spinozacı “bilgi cinsleri” teorisinin ünü insanı şaşırtabilir. Doğrusu istenirse, çeşitli bilme biçimlerini birbirinden ayırma fikri, aslında “kanı”, “hayal gücü”, “hafıza”, “akıl” ve “görgü” ayrımı kadar, yani felsefenin kendisi kadar eskidir. Ayrıca, Spinoza’nın kendi öğretisini “bilgi cinsleri” üzerinden
Arzu (Cupiditas) Spinoza’nın felsefesi, haklı nedenlerle, “mutlak bir akılcılık” olarak değerlendirilir. Dolayısıyla onda arzunun “insanın bizzat özü” olarak tanımlanmasına (III. tan. duy. I) şaşırmamak elde değildir. Bu, Spinoza’nın “arzu” ile kastettiği şeyin, genellikle bu terimle kastedilenden daha farklı bir şey olmasından kaynaklanır.