Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Edwin Fuller Torrey

Edwin Fuller TorreyBeynin Evrimi ve Tanrıların Ortaya Çıkışı yazarı
Yazar
8.6/10
95 Kişi
309
Okunma
11
Beğeni
2.609
Görüntülenme

Edwin Fuller Torrey Gönderileri

Edwin Fuller Torrey kitaplarını, Edwin Fuller Torrey sözleri ve alıntılarını, Edwin Fuller Torrey yazarlarını, Edwin Fuller Torrey yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Hayat yolculuğunda tanrıların sembolik ve anıtsal desteğini yanına almak yapayalnız insan için huzur ve güven verici olmuştur. Bu tür destekler, yaşam dramının kaçınılmaz sonuyla ilgili bir şeyler fısıldayan iç sesleri susturur.
Şehir devletler arasındaki Mezopotamya savaşları, tanrıların arasındaki bilinen ilk yarışma oldu. Tanrıların kısmen dünyevileşmesiyle eşzamanlı olarak, dünyevi otoriteler de (bu durumda krallar) kendileri için bazı ilahi yetkiler üstlendiler. Böylece kutsal ile dünyevi, yani din ile siyaset en başından iç içe geçmiş oldu.
Reklam
Din
Dinin geçmişte belki de işimize yaramış olması günümüzde küresel bir uygarlık kurmamızın önündeki en büyük engel olma ihtimalini ortadan kaldırmaz.
Sayfa 252 - PalomaKitabı okudu
Yazılı olarak, yani tartışmasız bir şekilde kayıtlara geçmiş olan ilk tanrı, Mezopotamya’daki su tanrısı Enki idi.
“En büyük gizem, yeryüzünün ve galaksilerin bereketi ile tesadüfen dünyaya fırlatılmamız değil, bu hapishanede kendimize dair, hiçliğimizi inkâr edecek kadar güçlü imgeler yaratabilmemizdir.” Andre Malraux
“Tanrılar başlangıçta insan yöneticilerdi, zamanla kendi cemaatleri tarafından gittikçe kutsallaştırıldılar.” Euhemerus
Reklam
Yakın tarihli genetik ve dilbilimsel araştırmalar, Avrupa’ya tarımı getirenlerin kökleri güneydoğu Türkiye ve Bereketli Hilal’e uzanan insanlar olduğunu ve Avrupa tarımının bağımsız olarak geliştiğine dair bir kanıt bulunmadığını doğrulamıştır.
“ Belki de tüm dertlerimizin kökeni,insanlığın temel derdi,sahip olduğumuz tek gerçek olan ölüm gerçeğini inkâr etmek için kendimizi totemlerin, tabuların, haçların, kanlarını akıttığımız kurbanların, çan kulelerinin, camilerin, ırkların, orduların, bayrakların ve ulusların içine hapsedecek ve hayatımıza ait tüm güzellikleri feda edecek olmamızdır.” JAMES BALDWIN
Bütün insan faaliyetleri ölüm kaygısı ile çevrilidir ve kaçınılmaz ve zorlu varoluşçu gerçekleri çözümlemek için topluca ve bireysel olarak gösterdiğimiz çabalarla renklendirilir.
“Ölümü iliklerine kadar tanır o, Çünkü insandır ölümü yaratan.” William Butler Yeats
Reklam
“İnsan bir anomali, evrenin bir ucubesidir… doğanın bir parçasıdır, doğadaki fizik yasalarına tabidir ve bunları değiştirme gücünden yoksundur ancak yine de doğayı aşar.” Erich Fromm
“Şimdi ile geçmiş zaman, ikisi de gelecekte sürüyor belki, Ve gelecek de geçmişin içinde.” T.S. ELIOT
“Bir insan, çok iyi biri olmak için… kendini bir başkasının ve diğer pek çok kişinin yerine koymalıdır; kendi türünün acılarını ve hazlarını sahiplenmelidir.
253 syf.
·
Puan vermedi
Teknik Konularda Şaz Eserlerin Önemine Dair
Torrey, kitabını çok güzel bir zemine oturtmuş açıkçası. Bu zemini de yeniden yaptığı tanımlarla ile çok güzel çevrelemiş ve sınırlandırmıştır. Eğer bu tanımın teklifine ikna olabilirseniz; ilk birkaç on sayfada eser üzerindeki düşünceler bir yerden sonra senkronize olmaya başlıyor yazar ile. Yazar ilk olarak normal ve anormal tanımlarını
Psikiyatrinin Ölümü
Psikiyatrinin ÖlümüEdwin Fuller Torrey · Öteki Yayınları · 199422 okunma
1.203 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.