Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Fereydoon Batmanghelidj

Fereydoon BatmanghelidjSu yazarı
Yazar
8.7/10
35 Kişi
125
Okunma
9
Beğeni
1.401
Görüntülenme

Fereydoon Batmanghelidj Sözleri ve Alıntıları

Fereydoon Batmanghelidj sözleri ve alıntılarını, Fereydoon Batmanghelidj kitap alıntılarını, Fereydoon Batmanghelidj en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
yetişkinlerde su dengesi
Vücudun gerçek boyutlarına ulaştığı on sekiz-yirmi beş yaşlarından sonra, su alımı susuzluk duygumuza ve bizim bu duyguyu tatmin etme isteğimize bağlı olur. Ne yazık ki, günümüzdeki genel görüşün tersine, ağız kuruluğu vücudun gerçek su gereksinimini gösteren bir gösterge değildir. Susuzluk duymadığımız sürece su içmeyiz. Su içmeyi akıl etmek için bile susamayı bekleriz. Yalnızca susuzluk duyulduğunda su gereksiniminin karşılanması, sağlığın bozulmasına yol açan bir yaklaşımdır ve bu yaklaşımla gereksinimimizin ancak yarısını karşılayabiliriz. Vücut su gereksinimini susuzluk duygusuyla belirttiğinde, bu onun iki ya da üç bardak suya gereksinim duyduğunu gösterir. Ama biz genellikle bir bardak içer ve vücudun gereksiniminin iki bardak azını alırız. Ne yazık ki, yaş ilerledikçe bu açık daha da artar.
Sayfa 50 - istanbul, klan yayınları, 2007Kitabı okudu
obezite
Her yemekten yarım saat önce ve iki buçuk saat sonra ikişer bardak su için. Vücudun açlık ve susuzluk duygularını birbirinden ayırması yaklaşık yarım saat sürer. Bu sürenin sonunda kendinizi tok hissedecek ve yalnızca besin gereksiniminiz olduğunda yiyeceksiniz. Bu yolla yiyecek tüketiminiz önemli ölçüde azalacak ve seçimlerimiz değişecek. Biz yeterli su aldığımızda, şişmanlatıcı karbonhidratlardan çok proteinleri yeğleriz.
Sayfa 132 - istanbul, klan yayınları, 2007Kitabı okudu
Reklam
çağdaş tıpta biçimlenme çabaları
Bugün klinik tıp, farmakolojik kimyanın insan vücudu üzerinde uygulanmasına dayanır. Tıp fakültesinde altı yüzden fazla ders saati farmakolojik ürünlere ayrılmıştır. Beslenme ve diyet dersleri yalnızca birkaç saattir. Tıp fakültelerinde eğitmenler öğrencilere insan vücudundaki “hastalıklarda” kimyanın deney tüpü anlayışı uygulamasını aşılamaya çalışmaktadır.
Sayfa 16 - istanbul, klan yayınları, 2007Kitabı okudu
İlginç bir gerçek vardır, ağrı kesicilerin tümü histaminin başlıca ikincil sistemlerinden biriyle bağlantısını keser. Ben migrenin beynin susuz kalması ve aşırı ısınması sonucunda merkezi sinir sistemi tarafından oluşturulan bir sinyal olduğuna inanıyorum. Ağrı kesicilerin çoğunun migren ağrısında etkisiz kalmasının nedeni budur.
Sayfa 130Kitabı okudu
beşik ölümü
Bir tıp konferansında, trafik kazasında ölen bebeklere yapılan otopsilerde, mamayla beslenen bebeklerin koroner arterlerinde belirgin kısmi tıkanma görüldüğünü, anne sütüyle beslenenlerde buna rastlanmadığını öğrendim. Bu kamuoyuna açıklanmayan önemli bir bulgudur. Ben mamayla beslenen bebeklerin koroner arterlerinin tıkanmasını, mamanın yoğunluğunun anne sütünden daha fazla olmasına bağlıyorum.
Sayfa 46 - istanbul, klan yayınları, 2007Kitabı okudu
Kısaca, hasta olmak istemiyorsanız vücudunuzu susuz bırakmamalısınız.
Sayfa 130 - istanbul, klan yayınları, 2007Kitabı okudu
Reklam
günaydın. bu önemli bilgileri elden ele yayalım :)
• Su yemekten önce içilmelidir. İdeal zaman, yemeklerden 30 dakika öncedir. Bu özellikle gastrit, duodenit, mide ekşimesi peptik ülser, kolit ya da gaz sorunu olanlarda sindirim sistemini sindirim sürecine hazırlar. • İstediğiniz zaman su içmelisiniz, yemek yerken bile su içebilirsiniz. • Yemekten 2,5 saat sonra içilen su, sindirim sürecini tamamlar ve besinierin yıkımıyla oluşan dehidrasyona engel olur. • Uzun bir uykunun yarattığı susuzluğu gidermek için sabah kalkar kalkmaz su içilmelidir. Terlemeyle kaybedilen suyu yerine koymak için spor yapmadan önce su içmeniz gerekir. • Yeterli meyve ve sebze tüketmeyen ve kabızlık sorunu olan insanlar su içmelidir. Sabah kalkar kalkmaz içilen 2-3 bardak su en etkili laksatiftir.
Sayfa 182 - istanbul, klan yayınları, 2007Kitabı okudu
Kahve,çay, hatta bira içtiğinizde, vücudunuz içtiğiniz sıvı miktarından daha fazla su kaybeder. Bu içecekleri içtikten sonra idrar miktarınızı ölçerseniz, bunun içilen sıvının miktarından daha fazla olduğunu görürsünüz. Ayrıca, sıcak içecekler içildikten sonra içeriden ısınan vücut kendini soğutmak için terleme yoluyla derideki gözeneklerden de su kaybeder.
Astım ve alerji sorununuz varsa, düzenli olarak su içmeye baş­lamalısınız. Sağlığınız düzelene kadar kafein ve alkol alımını dur­durmalısınız. Kalp ve böbrek işlevleri normal olanlar her öğünden yarım saat önce 2 ve yemekten 2,5 saat sonra bir bardak su içmelidir. Su alımını arttırdığınızda, artan idrar üretiminin neden oldu­ğu tuz kaybını önlemek için tuz tüketimini de arttırmanız gerekir.
"SU HAYATTIR..."
- "Hiçbir canlı susuz yaşayamaz... - "Göreceli su yetersizliği vücudun bazı fonksiyonlarını önce bastırır, sonra öldürür... - "Su temel enerji kaynağıdır... - "Su vücudun her hücresinde elektriksel ve manyetik enerji üretir, bize yaşam gücü verir... - "Hücre yapısındaki maddeleri birbirine bağlayan bir
148 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.