Halil İbrahim Acar

İslam Aile Hukuku yazarı
Yazar
9.0/10
8 Kişi
68
Okunma
5
Beğeni
2.132
Görüntülenme

Halil İbrahim Acar Gönderileri

Halil İbrahim Acar kitaplarını, Halil İbrahim Acar sözleri ve alıntılarını, Halil İbrahim Acar yazarlarını, Halil İbrahim Acar yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
325 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Müslümanın dünya hayatında aile kadar mühim bir kurum var mıdır bilmem. Zira aile, müslümanın İslam terbiyesi altında yetişebileceği en iyi ortamdır. Bunun için de ilk olarak her müslümanın, yuvasını, inancının emrettiği şekilde kuracağı ve yürüteceği kuralları bilmesi farzdır. Bu eseri aile hukuku hakkında en temel bilgileri öğrenebileceğiniz tavsiye eser olarak bırakıyorum.
Ana Hatlarıyla İslam Aile Hukuku
Ana Hatlarıyla İslam Aile HukukuHalil İbrahim Acar · Ensar Neşriyat · 201958 okunma
"Sağlıklı bir toplum,sağlıklı ailelerden oluşacağından aileyi reddeden ya da aileyi koruyamayan toplumlar er veya geç dağılmaya mahkumdur. Zira Aile'de başlayan çatlamalar, düzensizlikler yavaş yavaş bütün topluma yayılır ve toplumu çökertir."
Reklam
“Sevgi ve muhabbet hususunda eşit davranma, insan gücünün dışındadır.”
Erkekler üzerlerine düşen görevlerin cüz'i kısmını yerine getirirken sürekli kadınlardan beklenti içinde olmak adaletsizliğe sebep olacaktır. İslâm, sadece kadınlara gelmemiştir. Kur'ân ve sünnetle sadece kadınlar muhatap değildir. Kadınlardan itaat beklenirken erkeklerin de emrine itaat edilecek kimselerden olmaları unutulmamalıdır. Burada gündeme getirilmesi gereken diğer bir husus da erkeklerin sü- rekli emreden konumunda olmaları gerektiği algısıdır. Halbuki kadın erke- ğin memuru değil onun hayat arkadaşıdır. En yakın dostudur. Al-i İmran suresi 159. âyet, amir-memur ilişkisinden ziyade Hz. Peygamber'in bütün ümmete ve özellikle yöneticilere, istişareyi önermiştir. Erkek, eşiyle iyilik ve güzelliğe, sevgi ve saygıya, istişareye dayalı bir ilişki içerisinde bulunmalıdır.
Kadın ile erkek birbirinin eşiti olmayıp, karşı- lıklı olarak üstün olan ve olmayan taraflarıyla, hayatın bütününde vazife, sorumluluk, yetki ve haklar açısından birbirini tamamlayan yanlarıyla, bir bütünü meydana getiren iki parçadır.
Aile esasına dayanmayan bir toplum harçsız bir bina gibidir. En küçük sarsıntıya dayanamaz. Öyle bir toplumda yaşayan insanlar rüzgarın esintisi ne göre yön sokaklarda yapraklar gibidir.
Reklam
54 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.