Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Haris El Muhasibi

Haris El MuhasibiFarzet ki Öldün yazarı
Yazar
9.1/10
391 Kişi
2.099
Okunma
197
Beğeni
10,3bin
Görüntülenme

Haris El Muhasibi Gönderileri

Haris El Muhasibi kitaplarını, Haris El Muhasibi sözleri ve alıntılarını, Haris El Muhasibi yazarlarını, Haris El Muhasibi yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
İbn Abbas: "Kur'an okuyan, dünyada dalâletten, hesap günü ise bedbahtlıktan kurtulur."
Ahiret gaybından haber verici olarak Allah'ın Kitabı ve avam için açıklayıcı olarak onun delilleri yeter. Çünkü Allahın ne dediğini anlayan kimse, anlayışının tadından zevk almaya başlar, anlayışına yakarışlarının lezzeti karışır. Zira o, onunla konuşmayı öğrenmiş ve Allah'ın kendisine hitab ettiği şeyi akletmiştir. Bu yüzden Kur'anı kendine sığınak edinmiş, Allah'a yönelerek huzur bulmuş ve her türlü yalnızlıktan onun sayesinde kurtulmuştur.
Reklam
Allah'ı (c.c) akleden bir kimse, O'nun Kitabı'nın delilleri sayesinde basiret sahibi olur, onun ipiyle her türlü tehlikeden korunur, yalnız kaldığı anlarda Kur'an okuyarak rabbine sığınır. Böylece kalbini diriltmek ve gafillerin nedamet duyacağı ve batıla sapanların hüsrana uğrayacağı o günde Allahın cezasından kurtulmak için Allah'ın Kitabı'nı anlamaya yönelir.
Onlar, tekrar tekrar düşünerek, çok tefekkür ederek, devamlı zikrederek, işlerinin sonuçlarını düşünerek ve delillerin ma'nalarını araştırarak ğayba muttali olurlar ve kalbleriyle ahireti müşahede ederler. Böylece onlar, bedenleriyle dünyada, ruhlarıyla ahirette olurlar. Onlar dünyadan hemen dönecek gibidirler; akılları melekûta takılıdır.
Bazen fasl küfür olur. La ilahe İllallah ifadesindeki, la ilahe kısmında durmak/vakf küfürdür. Bir takım vasıllar var ki bunlar hatadır. Kur'an okuyanlar bütün bunlara riayet etmelidir.
Dünyadan dünya için aldıkların, yerilen yanıdır. Dünyadan öte dünya için nasiplendiklerinse, övülen yanı.
Reklam
Hz. Ömer ibn Hattâb: "Tartılmazdan önce nefislerinizi tartınız!"
Sayfa 21 - Sufi KitapKitabı okudu
Efendimiz aleyhisselâm şöyle buyurmuşlardır: "Mümin her dört saatte bir saatini kendisini hesaba çekmeye ayırmalıdır."
Sayfa 21 - Sufi KitapKitabı okudu
"Ancak tövbe edip durumlarını düzeltenler ve gerçeği açıkça ortaya koyanlar başkadır. Zira ben onların tövbelerini kabul ederim. Ben tövbeyi çokça kabul eden ve çokça esirgeyenim." Bakara, 2/160
Sayfa 14 - Sufi KitapKitabı okudu
Reklam
Sordum: Allah'a dönüş ne demek? Cevapladı: Tövbe, ey genç, tövbe!
Sayfa 13 - Sufi KitapKitabı okudu
İlmin ilk kapısı susmak, ikincisi dinlemek, üçüncüsü edindiği bilgiyi eksiksiz uygulamak, dördüncüsü de yaymaktır.
Sayfa 12 - Sufi KitapKitabı okudu
Allah kendisinden râzı olsun Hz. Âişe annemiz, Peygamberimiz aleyhisselâmın şöyle dediğini haber vermiştir: Beni Yüce Allah'a yaklaştıran bir ilmi edinmediğim gün geçerse, o günün güneşinin doğmasında benim için bereket yoktur.
Sayfa 11 - Sufi KitapKitabı okudu
Allah'ı anmakla başlanmayan her önemli iş güdük kalır.
Sayfa 6 - Sufi KitapKitabı okudu
Allah’u Teala’ya yol bulma ve nefsi ıslah ve tezkiye etme işi bir Şeyhe bağlanmaya ve el tutmaya bağlı değildir. İlme sarılmak; Allah’ın emrettikleriyle, kitap ve sünnetin ihtiva ettiğiyle, bu ümmetin ilk halkasının yaşadıklarıyla amel etmek, bunun yegâne yoludur.
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.