Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

İbn Hacer El-Heytemî

İbn Hacer El-HeytemîFıkhın Sultanı İmam-ı Azam Ebu Hanife yazarı
Yazar
8.8/10
30 Kişi
138
Okunma
20
Beğeni
3.696
Görüntülenme

İbn Hacer El-Heytemî Sözleri ve Alıntıları

İbn Hacer El-Heytemî sözleri ve alıntılarını, İbn Hacer El-Heytemî kitap alıntılarını, İbn Hacer El-Heytemî en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Bütün müslümanlar İmâm-ı Azam'ın ev halkı, çoluk çocuğu gibidir. Ben İmâm-ı Azam Ebû Hanife'den daha büyük fıkıh âlimi bilmem. İmam Şâfiî
Beyhâki, "Allah, bid'at sahibinin namazını, orucunu, zekâtını, haccını ve umresini, cihadını, yaptığı farz ve nafile ibadetini kabul etmez. O kimse, hamurdan çıkan bir kıl gibi İslâmiyetten çıkar." Hadis-i şerifini Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem Efendimiz'den rivayet etmiştir.
Sayfa 35
Reklam
Hatib'ul Bağdadî'nin "el-Camî" adlı kitabında rivayet edilen hadis-i şerif'te, Peygamber Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurmuştur: "Fitneler ve bid'atler çıktığı ve ashabıma sövüldüğü zaman, alim olan kimse, bildiğini açıklasın. Öyle yapmayan alim bir kimsenin üzerine Allah'ın, meleklerin ve bütün insanların laneti olsun. Allah onun yaptığı farz ve nafile ibadeti kabul etmesin." buyurmuştur.
Sayfa 34
Nadr b. Şümeyl demiştir ki: "İnsanlar fıkhın hakikatini unutmuşlardı ve uykuda gibiydiler. Ebu Hanife bu ilmi tertip edip süsleyerek zorluklar içinde hakikati halka hatırlattı ve onları uyandırdı."
Sayfa 40 - SemerkandKitabı okuyor
Süfyân b. Uyeyne diyor ki: “Ebû Hanîfe hazretleri çok çok sadaka verirdi. Elde ettigi ticarî kazancın hepsini infak eder, bir kurusunu bile elinde tutmazdı. Bir keresinde bana o kadar çok hediye gönderdi ki şaşırdım. Arkadaşlarından birine bunu söyledigimde, ‘Siz Saîd b. Ebû Arûbe’ye gönderdiği hediyeleri görmüş olsaydını daha cok hayrete düşerdiniz’ dedi. Zamanındaki muhaddislerin her birine bu şekilde ikramlarda bulunurdu.” Mis'ar b. Kidâm da, “Ebû Hanife kendine ve ailesine elbise, meyve ya da başka bir şey alacak olsa, önce onun bir mislini üstat âlimler ve onların evlatlarına satın alırdı” diyor.
Sayfa 176 - Semerkand Yayınları
Reklam
Habibullah bu yolda eyledi izah O nazik lafızla hoş kıldı ifsah Bu sözdür gerçi kim surette icmal Ne tafsil eyledi gör şâh-ı iclâl İşaret buyurur ol şâh-ı esnâ Ki yolumdur benim eclâdan eclâ Benim yolumda yoktur zerre şüphe Meğer a'mâ olanlar düşeler reybe Ki Kur'an yoludur belli tarîkim Onunla geldi hep sahb u farikim Veli bir fırkayı kör etdi şehevât Müfid olmaz olara bu celiyyat Olar hâricdedür bahs-i hudâdan Temayüz umma elvana âmâdan Hevâdır kör eden ayn-ı ibâdı Hevâ ehli olan bulmaz reşâdı
Huzeyfe radıyallahu anh'dan rivayetle, Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem, "Aranızda ne kadar yaşayacağımı bilmiyorum. Benden sonra bu iki adama uyun ki, onlar Ebu Bekir ve Ömer'dir. Ammar'ın hidayetine sarılın. İbni Mesud'un rivayet ettiği şeyi tasdik edin" diye buyurdu. İmam Ahmed, Tirmizî
Taberânî, Mehamilî, ve Hâkim, Uveymir ibni Saîde'den şöyle rivayet ettiler: peygamber sallallahu aleyhi ve sellem Efendimiz şöyle buyurmuştur: "Şüphesiz ki Allah, insanlar arasından beni seçti. Benim için de sahabeler seçti. Onlardan bana, vezirler, yardımcılar, hısım ve akrabalar kıldı. Onlara sövenlerin üzerine, Allah'ın meleklerin ve bütün insanların lanet olsun. Allah kıyamet gününde o kimselerin yaptıkları farz ve ibadetleri kabul etmez."
Sayfa 35
Kökü sabit olan güzel bir ağacın dalları ve yaprakları göğe doğru ne derece yükselse ve meyvelerinden halk ne kadar faydalansa, madenki bu meziyet ve fayda hep o kökün sabit ve sağlam oluşu sayesindedir, o zaman gerçek şeref de yine ona aittir.
Sayfa 33 - SemerkandKitabı okudu
323 öğeden 211 ile 220 arasındakiler gösteriliyor.