Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

İsmail Yavuz

İsmail YavuzMustafa Kemal'in Uçakları yazarı
Yazar
9.4/10
69 Kişi
187
Okunma
4
Beğeni
1.350
Görüntülenme

Hakkında

İsmail Yavuz (1964) Tekirdağ’da doğdu. 1982’de Gaziemir Hava Teknik Okulları, Uçak Bakım Bölümü’nden mezun oldu. 1982-1999 arasında Türk Hava Kuvvetleri’nde F-4, F-104 ve F-16 uçaklarında uçak teknikeri, teknik kontrolör ve öğretmen olarak görevler üstlendi. 1999’da F-16 uçak mekanik öğretmeni olarak atandı, 2006’daki emekliliğine dek eğitim vermeyi sürdürdü, çeşitli teknik kitaplar kaleme aldı. Hollanda’da alanında çalıştı. 2007’de TUSAŞ-TAI Eğitim Merkezi’nde, uçak teknik öğretmenliğine başladı. Sakarya Üniversitesi Türkiye Cumhuriyeti Tarihi anabilim dalında yüksek lisans derecesi aldı. 2000’li yılların başından beri, Türkiye uçak imalat tarihi üzerinde çalışmalar yürütüyor, makaleler yayımlıyor, konferanslar veriyor.
Doğum:
Tekirdağ, Türkiye, 1964

Okurlar

4 okur beğendi.
187 okur okudu.
5 okur okuyor.
120 okur okuyacak.
5 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Geleceğin en etkili silahı da, aracı da hiç kuşkunuz olmasın uçaklardır. Bir gün insanoğlu uçaksız göklerde yürüyecek, gezegenlere gidecek, belki de aydan bizlere mesajlar yollayacaktır. Bu mucizenin tahakkuku için 2000 yılını beklemeye hacet kalmayacaktır. Gelişen teknoloji bize daha şimdiden bunu müjdeliyor. Bize düşen görev ise batıdan bu konuda fazla geri kalmamayı temindir ... Mustafa Kemal Atatürk 1936 yılındaki Eskişehir Hava Okulu açılışında
Marshall yardımının felsefesi,''önce verip sonra daha büyük alma'' gibi bir sömürü mantığına dayanmaktadır.
Sayfa 2013Kitabı okudu
Reklam
Mustafa Kemal Atatürk
"Eskimiş teknolojileri değil, en yeni teknolojiyi ülkeye getirmediğimiz, getiremediğimiz sürece, yabancı ülkelere bağımlı olmaktan kurtulamayız."
Sayfa 5 - Türkiye İş Bankası,2018Kitabı okudu
Ne Dersiniz?
Ve hepsinden önemlisi amacımızın 1923-1938 yıllarındaki tam bağımsız Türkiye anlayışı ile hareket etmek olması gerekmez mi?
Sayfa 216 - Türkiye İş Bankası Kültür YayınlarıKitabı okudu
Atatürk Türkiye'si..
1937 yılına gelindiğinde Türkiye'de Sümerbank, Etibank, Şeker Fabrikaları, Kardemir Fabrikası, SEKA, Şişe Cam Fabrikaları ve maden ocakları gibi çok önemli sanayi tesisleri kurulmuştur. 1922 yılında savaştan tamamen tükenmiş olarak çıkan Türkiye, 1938 yılında kendi ekonomisi ile geçinebilen yedi ülkeden biri olmuştur.
Sayfa 212 - Türkiye İş Bankası Kültür YayınlarıKitabı okudu
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
256 syf.
·
Puan vermedi
·
5 günde okudu
Mustafa Kemal'in Uçakları
1923-2012 yılları arasında Mustafa Kemal ATATÜRK, Vecihi Hürkuş, Nuri Demirağ, Selahattin Alan, Mehmet Kum, Şükrü Er, Ali Yıldız, Bedriye Gökmen, İsmet İnönü daha aklıma gelmeyen sayısız insanın havacılık adına yaptığı tarihin tozlu sayfalarını ne emeklerle işlediklerini Seydiköy (Gaziemir) Hava Meydanı'ndan (1923-1925), TUSAŞ – Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş (1984) kuruluşuna kadar geçen sürede yaşanılan bir sürü güzel anıları ve başarıları anlatan bu kitap Türk havacılığını öğrenmek isteyenlere önderlik edebilir...!
Mustafa Kemal'in Uçakları
Mustafa Kemal'in Uçaklarıİsmail Yavuz · Türkiye İş Bankası Yayınları · 2018187 okunma
256 syf.
10/10 puan verdi
·
1 saatte okudu
1924 senesinde Vecihi Hürkuş ile başlayan bağımsız Türkiye'nin hiçbir devlete bağımlı kalmadan yükselmesi idealleri 1950'lerin başından itibaren bağımlı Türkiye'ye dönmesi...Bu bağımlılığa yönelenlerin gafletleri belki de hıyanetleri... Kendi uçağını,kendi tankını,kendi topunu,tüfeğini yap anlayışından,Amerika'nın hibelerine,aldatmalarına,hilelerine kanmak anlayışı... Yükselişe geçen yerli malı üretimi ve yerli malı yapımında ki teknolojik gelişmelerin tam ortasında Marsall yardımı ve bu yardımın zorla değil istenile istenile bir yarış havasında kapmak çabaları... Demiryolu yapımından,asfalt yapımına geçip Amerika'nın pazarı haline gelmek.Birçok kez kendini ispatlayan insanların raporları yerine,Amerikalı uzmanların raporlarının uygulanması ve 3/5 sene içinde 1925'lerden beri kendi tankını,topunu,bombanı üret anlayışından siz ağır sanayiyi bırakın,hafif sanayi sizin işiniz,siz tarım toplu musunuz,ihracat sizin neyinize siz ithalat yapın diyen raporlara tamam demek 1925'lerde başlanıp 1950'lere gelinirken edinilen bilgi, beceri, tecrübenin hiç bir ihtiyaç yok iken Marsall yardımına feda edilmesi...Güzel ülkemin o dönemdeki hızlı yükselişinin devamı olsaydı bugün birçok malzemeyi,ihtiyaçlarımızı kendimiz yapıyorduk. 1939'a kadar yapılan işlerin bu tarihten sonra tersine gitmesi ve bu ters gidişata dur demek isteyenlerin önlerinin devamlı kapatılması...Bu konu hakkında şahıs isimleri vererek konuşmaya gerek var mı bilemiyorum.Ama bunlar kimler derseniz 1939/1954 arası ülkeyi yönetenlere bakmanız yeterli olacaktır.
Mustafa Kemal'in Uçakları
Mustafa Kemal'in Uçaklarıİsmail Yavuz · Türkiye İş Bankası Yayınları · 2018187 okunma
256 syf.
7/10 puan verdi
Türk uçak üretim tarihini anlatan çok değerli bir kitap. Parça parça bilgilerimi bir araya getirmemi sağladı. Tarihimiz boyunca çalışan ve üretene yapılan vefasızlıkların bir başka örneğini görüyoruz. Kitabın editörlüğünde sıkıntılar var. Aynı konu ve alıntılar kitap içerisinde tekrarlanıyor.
Mustafa Kemal'in Uçakları
Mustafa Kemal'in Uçaklarıİsmail Yavuz · Türkiye İş Bankası Yayınları · 2018187 okunma