Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Koray Şerbetçi

Koray ŞerbetçiBir Osmanlı Var İmiş yazarı
Yazar
7.6/10
43 Kişi
151
Okunma
15
Beğeni
3.992
Görüntülenme

Koray Şerbetçi Sözleri ve Alıntıları

Koray Şerbetçi sözleri ve alıntılarını, Koray Şerbetçi kitap alıntılarını, Koray Şerbetçi en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
“En büyük düşman en son bakacağın yerde saklanır”
Reklam
“Ölçüsü düzgün olmayan terazi iyi tartmaz, çeliği iyi dövülmemiş parlak kılıç işe yaramaz, güzel olmayan söz iyi sonuç vermez, amelsiz ilim netice vermez, adaletsiz ülke baki olmaz.”
“Maddi hayata meyledenler için, hayat, deniz suyu içmeye benzer; içtikçe susarlar, susadıkça içerler.”
“Toplumlar, filozofların kral ya da kralların filozof olduğu güne kadar, rahat huzur yüzü görmeyeceklerdir.”
"Her vakti hüzünlü olanlar, başarı gösteremezler."
Sayfa 120 - Romalı profesör Quintilianus
Reklam
"Her şeydim ve şimdi hiçbir şey!"
Sayfa 77 - Roma İmparatoru Septimius Severus ölürken
"Benden nefret edebilirler, korktukları sürece."
Sayfa 38 - Roma İmparatoru Caligula
Bir milletin tarihî, başından geçen olayların tren vagonları gibi üç uca eklenmesi gibi oluşturulan bir zaman kararı değildir. Asıl tarih, milletin o olayları hangi zihin haliyle yaptığıdır. Milletin zihniyetini yani dünya karşısındaki ruhsal tutumunu bilmeden tarihini yazmak mümkün değildir.
Sayfa 138Kitabı okudu
"Kahraman kimdir? Kendi arzularına hakim olan."
Sayfa 121 - Manu Yasaları
Reklam
Bir milleti tanımanın üç yolu vardır. Neye inandığına bakmak, neyle geçindiğine baknak ve neden savaştığına bakmak. Bu üçlü bakış derli toplu ruh haritası çıkarmak için sağlam bir yoldur. Bu bakışlardan üçüncüsüne daha yakından eğildiğimizde görürüz ki insanların savaş meydanında sergiledikleri tutum daha fazla önem arz etmektedir
Sayfa 147Kitabı okudu
İngilizler hakkında ne kadar yazı yazılsa azdır. Çünkü, İngiliz milletini tanımamak yüzünden her millet zarar çekmiştir. İngilizleri yanlış bilmemiz sebebiyle, bizim uğradığımız zararların haddi hesabı yoktur. Ziya Gökalp
Bir milleti millet kılan etkenlerin en esaslısı, onun hayatı yorumlayışı ve tarihi macerasında karşılaştığı zorluklara verdiği tepkidir. Yani "kendi" aklıdır. O nedenle milletleri hayatı algılama biçiminden yakalamak, sosyal meselelerin çözümünde hem daha sağlam tespitler yapmamıza imkan verir hem de tarihi okuma adına daha keyifli bir uğraştır
Osmanlı Ruhu
Fatih Sultan Mehmet Doğu roma'yı tarih sahnesinden sildikten sonra fethettiği kostantiniyye ye gidince ilk kişi Ayasofya önünde atından inip fetihte kendi nefsine pay vermemek için yerden bir avuç toprak alıp başından aşağı serpmiş ve şu Farsça şiiri okumuştur: "Perdedari mi koned bur kasr-i kaysar ankabut Bum nevbet mizened ber gonbed-i afrasiyab." (Efrasibabn'in kubbesi üzerinde baykuş nöbet tutuyor, Kayser'in kasrında örümcek perdedarlık ediyor.) Yani elde eden ve marur sezar'a karşılık elde etmeyi Allah'tan bilen kendisinin aracı olduğunun farkında ve bu elde edilme olayından ibretle Hikmet alan bir hükümdar. Batı ruhu ile Osmanlı ruhu arasındaki fark budur.
Sayfa 57 - NesilKitabı okudu
Ecdadımızın üstünlüğü
İtalyan tarihçi Paul Jove, Osmanlı savaşçısının üstünlüğünü yemek tarifi verir gibi üç maddeye bağlamış ve isabetli bir çıkarım yapmıştır. "Amirlerine tereddütsüz itaat ederler, muharebede canlarını düşünmezler, sadece su ve arpa ile kanaat ederek uzun zaman yürüyebilirler."
Sayfa 148 - NesilKitabı okudu
113 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.