Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Marcus Graf

Marcus GrafKültür. Sanat. Yönetim yazarı
Yazar
Editör
0.0/10
0 Kişi
10
Okunma
1
Beğeni
246
Görüntülenme

Hakkında

Prof. Dr. Marcus Graf, 1974, Almanya’da doğdu. Hildesheim Üniversitesi’nde Kültür Bilimi ve Estetik İletişimi Fakültesi’ndeki Plastik Sanatlar ve Sanat Bilimi Bölümü’nde okuduktan sonra çeşitli sanat kurumlarında proje yöneticisi, küratör, eğitmen, yazar ve sanatçı olarak çalıştı. 2010 yılında Almanya’daki Stuttgart Devlet Sanat Akademisi’ndeki Çağdaş Sanat Tarihi, Estetik ve Sanat Teorisi Enstitüsü’nde doktora ünvanı alan Graf, 2003 yılından beri Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde öğretim üyesi. 2017’de profesör oldu ve 2019’tan beri Sanat ve Kültür Yönetimi Bölümü Başkanı olarak çalışmaya devam ediyor. 2001’den beri İstanbul’da yaşayan Marcus Graf, Siemens Sanat, Akbanksanat, Milli Reasürans, Contemporary Istanbul, Baksı Müzesi, Erimtan Müzesi ve Elgiz Müzesi gibi çeşitli kurumlarda 100dan fazla sergide küratörlük yapmıştır. Graf, halen Plato Sanat’ın daimi küratörü olarak görevine devam etmektedir. Çok sayıda kitap, kitapta bölüm, sergi kataloğu ve dergide sanat yazarlığını yapmış olan Graf, akademisyen, küratör ve sanat yazarı olarak İstanbul’da yaşamakta.
Unvan:
Küratör, Akademisyen, Bölüm Başkanı,
Doğum:
1974

Okurlar

1 okur beğendi.
10 okur okudu.
6 okur okuyor.
9 okur okuyacak.
1 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Reklam
Sanatçılar, yalnızca bilinenin ötesine geçtiklerinde dünyaya dair perspektifimizi genişletmemize yardımcı olacak yeni fikirler üretebilirler.
Vasili kandinski
Kompozisyon 8’in estetiği sürekli soyut mana ve biçimsel bilgi arayışında olan zihnin sınırlarıyla çakışmadan kalbinize ve ruhunuza dokunmayı amaçlar.
Bulutların üzerinde yolculuk
… hem birey hem de sosyal varlık olarak dünyayla olan ilişkimizi eleştirel bir şekilde sorgulamak günümüzde her zamankinden daha baskılayıcı bir hale bürünmüşken bir sonraki adım ne olacak? Düşecek miyiz, yoksa daha yükseklere mi çıkacağız?
Aralık Ayı Kitap Hediyeleri
Aralık ayında grup olarak çekilen kura sonucunda eşleşmeler şu sekilde keyifli okumalar;
EminEmrah
EminEmrah
➡️ @randallflagg007 =
Desmond Morris
Desmond Morris
-
Çıplak Adam
Çıplak Adam
@randallflagg007 ➡️
EminEmrah
EminEmrah
= Jasper Gibson - Ahtapot Adam @gizemm57 ➡️
özgür kahraman
özgür kahraman
=
Özgür Can Özak
Özgür Can Özak
-
Rita
Rita
özgür kahraman
özgür kahraman
➡️ @ @gizemm57 =
Simon Kuper
Simon Kuper
-
Futbol Asla Sadece Futbol Değildir
Futbol Asla Sadece Futbol Değildir
Mhrbn
Mhrbn
➡️
Meryem
Meryem
=
Marcus Graf
Marcus Graf
-
Modern ve Çağdaş Sanat Kafası
Modern ve Çağdaş Sanat Kafası
Meryem
Meryem
➡️
Mhrbn
Mhrbn
=
Thomas More
Thomas More
- https://1000kitap.com/kitap/kitap--410961 Gruba katılmak için t.me/birkdostlar
Francisco Goya : “Çocuklarını Yiyen Satürn”
Bu eserde sanatçı, Yunan mitolojisinden korkunç bir hikâyeye gönderme yaparak kendi zamanının zulmünü eleştiriyor. Anlatılan hikâyede TanrıKral Satürn yeni doğan çocukların krallığını ele geçirme olasılığından korktuğu için onları hırsla yer. Bahsi geçen resimde TanrıKral Satürn'ün çocuğunu kafasını ve sağ kolunu ısırmasının hemen ertesini görüyoruz. Sol kolunu hâlâ çiğnerken gözleri faltaşı gibi açık, adeta bu yamyamca davranışın dehşetini daha da belli etmek ister gibi...
Modern ve Çağdaş Sanat Kafası
Modern ve Çağdaş Sanat Kafası
Marcus Graf
Marcus Graf
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
196 syf.
10/10 puan verdi
·
5 günde okudu
Modern ve Çağdaş Sanat Kafası MARCUS GRAF
Evett çok güzel bir sanat kitabını bitirdim. Sanata ilgisi olan herkesin okuması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum. Kitabın içeriği sanatçı ve bir eseri üzerinden anlatılmış. Özellikle modern sanata yön veren isimler. Yaklaşık 6 aydır sanata karşı büyük bir ilgim oluştu bu da ilgimi arttıran bir kitap oldu. Okumak isteyenlere şimdiden keyifli okumalar.:))))
Modern ve Çağdaş Sanat Kafası
Modern ve Çağdaş Sanat KafasıMarcus Graf · Hayalperest Kitap · 20239 okunma
196 syf.
·
Puan vermedi
·
4 günde okudu
Modern ve Çağdaş Sanat
Modern ve Çağdaş sanat günümüzde yeteri kadar anlaşılmamakla beraber avangart kesimde kendisine yer bulmayı başarabilmiştir. 19. Yüzyıldan sonra sanatta devrim gerçekleşmiş “bu sanat mıdır” denilen sanat eserleri ortaya konmuştur. Sanat neoklasik dönemden, Piero Manzoni’nin kendi dışkısını bir konserve kutusuna koyarak ürettiği “Sanatçının Boku” adlı eserine hangi süreçte geldi? Sanat eserini sanat yapan şeyin fiziksel konuların değil, eserin fikri olduğu Modern ve Çağdaş sanatta kendine yer bulmuştur. Bu bağlamda Monet, Van Gogh, Edvard Munch, Picasso, Dali ve niceleri sanatın ve sanatçının anlamını sorgulamış ve başarılıda olmuşlardır. Marcel Duchamp’ın nalburdan almış olduğu pisuvara sadece imza atmak suretiyle en önemli sanat yarışmalarından birine göndermesi sadece sanat değil aynı zamanda anarşizmdir. Olağanın dışında, süregelenden farklı bi’ şeyler yaptıkça Modern ve Çağdaş sanata yaklaşıyoruz. Cattelan’nın bir muzu gri bir bant ile duvara yapıştırması gibi. Sanat, sanatçının evrensel olabildiği kadar evrenseldir. Böylesine bir sanat yaklaşımının herkesin çözümlemesi de gerekmemektedir. Bir kişi bir esere sanat diyorsa o işte sanattır. 30 adet modern ve çağdaş sanat eserini yarı kronolojik bir sırayla bizlere “kitap” adı altında sanat eserine çevirip sunan, kitabın yazarı Marcus Graf’ta sonsuz teşekkürler. Son zamanlarda okuduğum en iyi kitaptı.
Modern ve Çağdaş Sanat Kafası
Modern ve Çağdaş Sanat KafasıMarcus Graf · Hayalperest Kitap · 20239 okunma