Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Mary Evelyn Tucker

Mary Evelyn TuckerEvrenin Yolculuğu yazarı
Yazar
7.8/10
16 Kişi
66
Okunma
0
Beğeni
671
Görüntülenme

Mary Evelyn Tucker Sözleri ve Alıntıları

Mary Evelyn Tucker sözleri ve alıntılarını, Mary Evelyn Tucker kitap alıntılarını, Mary Evelyn Tucker en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Tutku; birleşme dürtümüz. Ruhlarımız için daha mahrem ne olabilir? Tutkularımız yaşamımızın çok büyük bir kısmını şekillendiriyor. Tutkular vahşi olmalarının yanı sıra, aşk ve yaratıcılığın patlamaya hazır enerjisini de temsil ediyor.
Sayfa 73 - Fol KitapKitabı okudu
Evrendeki yaratıcılığın en önemli sonuçlarından biri süpernovalar, diğer bir deyişle yıldız patlamalarıdır. Şaşırtıcı olan ise birçok büyük yıldızın patlamaya mahkûm olmasıdır. Bu olay sırasında harcanan enerjinin eşi benzeri yoktur. Bir süpernovanın gücü, yüz milyar aktif yıldızıyla birlikte bütün bir galaksinin gücüne eşittir.
Sayfa 40 - Fol KitapKitabı okudu
Reklam
Bilmeden Allâh'ın Varlığına Delil Getirmek Bu Olsa Gerek
Gözlemlenebilir evrenin bir diğer muhteşem özelliği genişleyişindeki zarafetten ileri geliyor. Eğer genişleme hızı biraz yavaş, hatta milyonda bir bile daha yavaş olsaydı, evren çökecekti. Kendi içine doğru patlayacak ve bu da hikâyenin sonu olacaktı. Aynı şekilde, evren biraz daha hızlı genişlemiş olsaydı, hatta bu genişleme sadece milyonda bir oranında hızlı yaşanmış olsaydı, yapıların oluşması için gerekli olan hızı aşmış olacaktı. Evren öylece toza karışacak ve hiçbir yapı meydana gelemeyecekti. Artık içinde bulunduğumuz evrenin, yaşamın oluşmasına olanak sağlayacak hızda genişlediğini biliyoruz. Bilim insanları bunun farkına ilk vardıklarında bu muhteşem olguyu anlamak için büyük bir arzuyla yanıp tutuşmuşlardı. Geçmişte ne olmuştu da evren bu şekilde gelişmişti?
Sayfa 22 - Maya KitapKitabı okudu
Büyük gerilimlerin, dinamik ve karşıt kuvvetlerin arasında yol almak evrenin doğasında var. Eğer bu yaratıcı enerjiler evrenin kalbindeki yollarını daha önce ustalıkla bulabildiyse, yaratıcılığın bize ilham vereceğini ve yol göstereceğini ümit etmek için birçok nedenimiz var demektir. Çünkü kendi üretkenliğimiz evrenin büyük senfonisini oluşturan canlılara bu şekilde karışıyor.
Sayfa 132
Geleneksel hikâyeye göre, Pisagor armonik ses ve sayılar arasındaki ilişkiyi keşfettiğinde çok etkilenmişti. Ona göre duygusal açıdan güzel bir müzik, titreşimlerdeki belli oranlara bağlıydı ve bu oran herhangi bir şekilde değiştirildiğinde müziğin kalitesi düşüyordu.
Sayfa 72 - Maya KitapKitabı okudu
"Her kültür, hem yazılı hem de sözlü, belli başlı hikâyelerle kendini oluşturur."
Reklam
Seçimler üzerine kurulu bir evrende yaşıyoruz. Herşey rağbet görmüyor. Bazı şeyler diğerlerinden daha iyi olduğu için tercih ediliyor. Bu da kaçınılmaz bir çatışmaya neden oluyor. Herkes seçilmek ve çok değerli olmak istiyor. Kimse reddedilmek yada bir kenara atılmak istemiyor. Ama yaşamın seçim dinamikleri sert olabilir. Birini seçmek ve diğerlerini reddetmek ne kadar zor olursa olsun; yaşam, bizi bu seçimi yapmaya zorluyor.
Sayfa 89
Peki, doğanın yaratıcılığını düşündüğümüzde tüm bunları kafamızda nereye oturtabiliriz? Hangi metafor, hangi poetik imge doğayı basit bir mühendislik tasarımından farklı görmemizi sağlayacak?
"Dünyayı bir yumurta gibi düşünebiliriz. İç çekirdeği yumurta sarısı, mantosu yumurta akı, yerkabuğu ise yumurtanın kabuğu gibi."
Sayfa 51 - Maya Kitap, 1. Basım, 2016
"Samanyolu'nun galaksi görünümünde, orkidenin çiçek görünümünde bir evren olması gibi biz de insan görünümünde birer evreniz."
Sayfa 14 - Maya Kitap, 1. Basım, 2016
Reklam
Artık farklı bir gezegende yaşıyoruz. Evrimde belirleyici faktörün biyoloji değil, sembolik bilinç olduğu bir gezegendeyiz. Kültürel seçilim doğal seçilimi alt etmiş durumda. Bu da türlerin ve ekosistemlerin sürdürülebilirliğinin öncelikli olarak insan aktivitesine bağlı olması anlamına geliyor. Daha önceki insanların aklının ucundan bile geçirmediği bir zorlukla karşı karşıyayız artık. Peki önümüzdeki birkaç bin yıl boyunca bütün bir gezegenin lehine olacak kararları nasıl vereceğiz? Bu büyük sorumluluğun yeni yeni farkına varıyoruz ve bununla birlikte yaşanan büyük yıkımı da ancak keşfediyoruz.
Evrenin evriminin en büyük gizemlerinden biri, bir yığın parçadan bir bütünün ortaya çıkmasıdır. Yıldızlar atomlar dan oldukça farklıdır; ama bir yıldız kocaman bir atom bu lutundan meydana gelir. Benzer şekilde, canlı hücreler de moleküllerden çok farklıdır ama bir hücre de moleküllerin bir araya gelmesinden oluşur. Bu oluşumun en muhteşem örneklerinden biri de bü tünlüklü Dünya Sistemi'nin ortaya çıkışı: Canlı ve canlı olmayan bileşenlerden meydana gelen ve parçaların müthiş bir biçimde birbiriyle bağlantılı olduğu gezegenimiz. Bazı bilim insanları Dünyanın canlı olduğunu, atmosferin ısısını ve okyanusların tuzluluk miktarını da kendisinin dü zenlediğini iddia ediyor. En azından şunu söyleyebiliriz: Henüz Dünyanınki gibi karmaşık bir bütünlük ve bağlantısallığa sahip başka bir yer daha keşfetmedik.
Samanyolu'nun galaksi görünümünde, orkidenin çiçek görünümünde bir evren olması gibi, bizler de insan görünümünde birer evreniz. Geceleri gökyüzünün cazibesine kapıldığımız ve evrenin müthiş güzelliği üzerine düşündüğümüz her an aslında kendi hakkımızda düşünmüş oluyoruz.
Sayfa 18 - Fol KitapKitabı okudu
“Süpernova evrendeki yıkım ve yaratımın en görkemli gösterisidir. Peki, varlığımız, daha doğrusu yaşamın varlığı buna bağlıyken biz bundan nasıl bir anlam çıkarmalıyız? Evrenin tek bir karbon atomunu yaratmak için bütün bir yıldızı yok etmesi mi gerekiyor ya da yaşam çok büyük, gizemli ve sürekli devam eden bir dönüşüm olmadan sürdürülemez mi?”
"Evrenin hikâyesinin özü şu: Yıldızlar bizim atalarımızdır. Tüm her şey onlardan gelir."
159 öğeden 31 ile 45 arasındakiler gösteriliyor.