Mehmet Bayrakdar

İslam'da Bilim ve Teknoloji Tarihi yazarı
Yazar
Çevirmen
7.5/10
117 Kişi
507
Okunma
40
Beğeni
5,1bin
Görüntülenme

Mehmet Bayrakdar Gönderileri

Mehmet Bayrakdar kitaplarını, Mehmet Bayrakdar sözleri ve alıntılarını, Mehmet Bayrakdar yazarlarını, Mehmet Bayrakdar yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Tolstoy şöyle diyor: -Artık her türlü inancı kabullenmeye hazırdım. Ancak bu kabulleniş bana pek huzur vermiyordu. Bir inancı kabullenirken ondan istediğim şey benden aklın inkârını istememesi ve bir yalan olmamasıydı.
Sayfa 358Kitabı okudu
Nietzsche (L'Antechrist 82-84)
Acımayla hayat inkar edildi, inkâr edilmiş olmaya en layık olarak görüldü. Acıma sizi yokluğa inandırır...
Sayfa 349Kitabı okudu
Reklam
Spinoza
...birinin bana çember kare şeklindedir demesi, Tanrı'nın insan şeklini almasını söylemesinden daha mantıklı görünmektedir.
Sayfa 347Kitabı okudu
Senin zihninin berraklığı ve keskinliği için geçmişte sana ne kadar hayranlık duyduysam şimdi de o kadar senin için feryad ü figan ediyorum ve gözyaşı döküyorum...
Sayfa 346Kitabı okudu
.."Bütün müslüman evrimciler, kainatı Allah'ın eseri olarak kabul ettiklerinden dolayı, yaratılışı, kendi kendine meydana gelmiş bir olay değil, Allah'ın bir işi' olarak görürler. Allah'ın, bu işin gerçekleşmesi için çizdiği şekil ve plan (adetu'llah sunnetu'llāh), onlara göre, bir çeşit evrimleşme dediğimiz bir süreçtir. Dolayısıyla, yaratılış, başlangıçta varoluş; mutlak mânâda yaratılış olarak başlamış, daha sonra, evrimleşme süreci içinde devam edegelmiştir. İşte bunun için, biz, onların evrim teorilerini 'evrimci yaratılış' teorisi olarak adlandırdık. Çünkü onlar, yaratılışı esas, evrimi veya evrimleşmeyi, yaratılışın özelliği olarak görmektedirler. Müslüman evrimcilere göre, Allah, hem kainatın yaratılışının başlatıcısı, hem de evrimin veya evrimleştirmenin gerçek failidir.... Müslümanların evrimci yaratılış teorilerini, modern mekanist ve materyalist evrim teorilerinden, yani Lamarckizm ve Darwinizm'den ayıran en önemli husustur.." Mehmet BAYRAKDAR -islam'da evrimci yaratılış teorisi,130
Sayfa 130 - İnsan Yayınları
Dogma kelimesi,"düşünmek,tasavvur etmek,bir görüş sahibi olmak" gibi anlamlara gelen Yunanca "dokein" mastarından üretilmiştir. Dogma, teslisçi Hıristiyanlarla birlikte bir de dini anlam kazanmıştır... Dini anlamdaki dogma, felsefi anlamdaki dogmanın tam tersi bir anlam ifade eder olmuştur. Hıristiyanlığın dogması, dogma kelimesinin anlamının tam tersi," üzerinde tartışılamaz, fikir yürüyülemez" şeklinde ifade edilebilecek bir kavrama dönüşmüştür.
Sayfa 237Kitabı okudu
Reklam
658 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.