Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Mehmet Yaşar Ertaş

Mehmet Yaşar ErtaşSultanın Ordusu yazarı
Yazar
Derleyen
8.3/10
9 Kişi
44
Okunma
8
Beğeni
1.115
Görüntülenme

Mehmet Yaşar Ertaş Sözleri ve Alıntıları

Mehmet Yaşar Ertaş sözleri ve alıntılarını, Mehmet Yaşar Ertaş kitap alıntılarını, Mehmet Yaşar Ertaş en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Cafer Talha Şeker
"Bağdat Demiryolu imtiyazı olarak bilinen projeyle Almanlar Mezopotamya'ya girseler de bölgede petrol çıkarsa bunu işletme hakkı Sultan Abdülhamid'in elinde kalmıştı."
Sayfa 72 - Kronik KitapKitabı okudu
"Almanlar, İngiliz-Fransız-Rus ittifakına karşı savaşa başladıklarında sadece Avusturya ile ittifak etmekle kalmak istememişler, Osmanlı ülkesindeki yatırımları ve nüfuzlarını da kullanarak bu ülkeyi savaşa çekip cepheleri genişletmek istemişlerdi."
Sayfa 88 - Kronik KitapKitabı okudu
Reklam
Cafer Talha Şeker
"1914'ün başlarında Alman General Liman von Sanders, Osmanlı Orduları Umumi Müfettişliği'ne tayin edildiğinde artık Almanya'nın Osmanlı Ordusu üzerindeki nüfuzu İngilizleri geçmiş sayılırdı."
Sayfa 87 - Kronik KitapKitabı okudu
Betül Küçük
"Balkan devletleri arasında yayılan ve ulusal uyanışı meydana getiren milliyetçilik ideolojisi, Balkan halkları arasında en geç Arnavutluk'ta ortaya çıkmıştır."
Sayfa 219 - Kronik KitapKitabı okudu
Menderes Kurt
"Osmanlı Devleti, Yirmisekiz Çelebi Mehmet Efendi'nin 1722 yılındaki Paris sefaretine kadar sürekli temsil anlayışının dışında kalmıştır."
Sayfa 41 - Kronik KitapKitabı okudu
"Rodos Şövalyeleri olarak bilinen St. Jean Şövalyeleri aslında askerî bir tarikattır. Kökeni 11.yüzyılda Kudüs'te hacılara hizmet etmek maksadıyla İtalyan tüccarların bir araya gelerek kurdukları birliğe dayanır."
Sayfa 23 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
Reklam
"Rodos, 16.yüzyılın başında küresel bir vizyona sahip Osmanlı Devleti'nin siyasi, ticari ve askerî politikasının kilidi konumundaydı. Rodos şövalyeleri de bu durumun farkındaydılar."
Sayfa 12 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
Menderes Kurt
"Avrupa'ya dair bilgi ve bağlantıları Yahudi göçmenlere, 16.yüzyıl Osmanlı diplomasisinde de önemli bir yer sağlamaktaydı. Bu sayede Yahudiler, devletin Avrupa'ya dair bilgi ve istihbarat devşirdiği önemli bir kaynak durumuna geldiler."
Sayfa 44 - Kronik KitapKitabı okudu
Deftere kayıt usûlü, devletin ana kayıt usûlü olup üretilen belgelerin sûretleri evrak olarak saklanmaz, çeşitli türde defterlere kaydedilirdi. Bu anlayış Fâtih Sultan Mehmed (1451-1481) devrinde yerleşmekle beraber bu dönemden günümüze intikal eden kayıtlar yangın, savaş, tabii afet ve benzeri sebeplerle nispeten azdır. Kanunî Sultan Süleyman (1520- 1566) saltanatından itibaren ise kayıtların belli bir tertip arz ettiği görülür. Bu bürokratik örgütlenme 17. yüzyıl ortalarında Bâb-ı Âlî ortaya çıkıncaya kadar tek merkezli devam etmiş, sonrasında ise çeşitlenmiş ve asırlarca devam eden bu sistem sayesinde günümüze yüz binlerce defter ulaşmıştır.
Sayfa 246 - Ömer Faruk Can
"Ölüm ya da sürgün arasında seçim yapmak zorunda kalan Şehzade Cem'in sürgünü tercih edip Rodos'a sığınması, Şövalyelere Avrupa nezdinde ve Hristiyan dünyasında büyük bir prestij de sağlamıştır."
Sayfa 32 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
59 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.