Mete K. Kaynar

Türkiye'nin 1950'li Yılları yazarı
Yazar
Derleyen
8.8/10
27 Kişi
106
Okunma
11
Beğeni
2.934
Görüntülenme

Mete K. Kaynar Sözleri ve Alıntıları

Mete K. Kaynar sözleri ve alıntılarını, Mete K. Kaynar kitap alıntılarını, Mete K. Kaynar en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Şubat 1965'te Arap ülkelerinden Türkiye'ye okumak üzere gelen öğrencilerin sayısı 2000'i aşar. Bu durum, özellikle Ortadoğu ülkelerinden gelenlerle birlikte üniversite gençliğinin bölge ve dünya siyasetine ilişkin farkındalıklarını arttırır. Yabancı öğrenciler arasında bulunan çok sayıda Filistinli öğrenci ile Türkiye'deki üniversite gençliği arasındaki etkileşim,özellikle 1967 Arap-İsrail Savaşı'nın da etkisiyle, kendine özgü sonuçlar yaratarak gerek Türkiye siyasetini gerekse Türkiye'nin ABD ve İsrail gibi ülkelerle ilişkilerini etkileyen dinamikleri açığa çıkarır.
Sayfa 219Kitabı okudu
Gazzali'nin eğitime büyük katkıları (!)
Özellikle, 16. yüzyıldan itibaren eğitim sistemini belirleyen temel yapı­lar Gazali felsefesinin belirleyiciliği altında dinî inançlar, de­ğerler ve dinî düşünüş biçimleri ile şekillenmiştir.[3] Eğitimde doğmalar hâkim olurken, yeni buluşlar yapan ya da düşünce üreten kişiler “dinsizlikle” suçlanarak cezalandırılmışlardır.[4] Bu dönemde eğitimin
Reklam
Düşünceler otomatikleştiği ve araçsallaştığı ölçüde, kendi başlarına anlamlı olarak görülmeleri güçleşir; eşyalaşırlar.
Sayfa 86 - Özgür ÜniversiteKitabı okudu
İronik
...işçi sınıfının ana gövdesinin tipik oy verme davranışı en başta Demokrat Parti kimliği ile damgalandı; merkez sağ eğiliminin altında yola çıkıldı. Bu kimlik, adeta bir doğum lekesi olarak günümüze kadar varlığını sürdürdü.
Hayaller : Amerika, Gerçekler : Dolar 10 lira :)
... 1957 seçimlerinde Celal Bayar : " Öyle ümit ediyoruz ki, 30 sene sonra bu mübarek memleket 50 milyon nüfusu ile küçük bir Amerika olacaktır. "
Sayfa 595Kitabı okudu
Erken Cumhuriyet döneminde de başbakanlar, sadece Cumhurbaşkanı'nın emirlerini yerine getiren emir erleri (memurlar) gibi davranmamışlar, her zaman bir siyasi ağırlığa sahip olmuşlardır. ... Ancak Menderes'in Başbakanlık dönemine kadar siyasetin şoför koltuğunda cumhurbaşkanları oturur.
Reklam
Ruhi Bey Nasılım?
Çağdaş kent hayatında bireyin yalnızlaşmasi ve içinde bulunduğu topluma yabancılaşması,birçok modernist yapıtın ana izleğini oluşturur. Türkçe modernist yapıtlarda, Tanpınar'ın Hayri İrdal'indan ,Yusuf Atılgan'ın C.'sine, Atılgan'ın C.'sinden,Edip Cansever'in Çağrılmayan Yakup'una ve Ruhi Bey'ine çeşitli nedenlerden dolayı içinde bulunduğu toplumla uyuşamayan;kent hayatında yalnız, yabancılaşmış,uyumsuz yada şizoid bireyler karşımıza çıkar.
Sayfa 482 - İletişimKitabı okudu
Sahnenin perdesi Ocak 1968'de Tet saldırısıyla Vietnam'da açılmıştı. Vietnam'da sömürge savaşları'nın en fecisi, en gaddarı, en insafsızı hüküm sürüyordu. ABD, Vietnam'ın içinde bulunduğu Çin Hindi bölgesinde (Güney Vietnam, Kuzey Vietnam, Laos ve Kamboçya) sekiz milyon tondan daha fazla napalm bombası yağdırmıştı. Napalm bombası, insan bedenine yapışıp onu kemiğine kadar yakmak üzerine tasarlanmış pelte kıvamındaki benzindi ve Vietnam Savaşı'nda beş milyon insanın canını almıştı. Lakin Vietnamlılar inanılmaz bir biçimde direndiler. Fakirlerdi; tüfekleri ıskartaya çıkmıştı belki, ama elleriyle yaptıkları bombalar, bubi tuzaklarıyla sonuna kadar savaştılar. Sonunda, köylü gerillalardan oluşan halk ordusu, topyekûn savaşta ABD emperyalizmini perişan edecekti.
Sayfa 318Kitabı okudu
Milliyetçi-mukaddesatçı topağın belli başlı iki ortak zemininden biri, 1963'te -yeniden-kurulan " Komünizmle Mücadele Derneği" idi. 1965'te ülke çapında 110 şubeye ulaşan dernekler, marazî ve paranoid denilebilecek bir anti-komünizmden öte bir fikri zahmete girmediler. Bu zeminde, başta TİP olmak üzere sol gruplara, toplantılara karşı linçli bir saldırganlık örgütlendi.
Sayfa 297Kitabı okudu
12 Mart öncesi işçi hareketleri için üç önemli zirve noktası
Geriye dönüp baktığımızda 12 Mart öncesi işçi hareketleri için üç önemli zirve noktasını saptayabiliriz. Birinci zirve noktası 13 Şubat 1961'de Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) kurulmasıdır. TİP, Türkiye tarihinde doğrudan doğruya işçiler tarafından kurulan ilk siyasal partidir. TİP'in kuruluşu, sosyolojik olarak Türkiye işçi
Sayfa 57 - Gökhan AtılganKitabı okudu
326 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.