Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Mete K. Kaynar

Mete K. KaynarTürkiye'nin 1950'li Yılları yazarı
Yazar
Derleyen
8.8/10
27 Kişi
107
Okunma
11
Beğeni
2.778
Görüntülenme

Mete K. Kaynar Yorumları ve İncelemeleri

Mete K. Kaynar yorumları ve incelemelerini, Mete K. Kaynar kitabı hakkındaki okur görüşlerini , Mete K. Kaynar puanlarını 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
740 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
131 günde okudu
"YENİ BİR DÜNYANIN KURULDUĞU,....."
“......... TÜRKİYE’NİN DE ORADA YERİNİ ALMAYA ÇALIŞTIĞI YILLAR…” 1950’li yılları, İsmet İNÖNÜ’nün 1964 de ABD başkanı JOHNSON’ın mektubuna cevaben söylediği iddia edilen söz ile tanımlayabiliriz. O yıllar ki Türkiye’nin meşrutiyetten sonra ikinci kez çok partili hayata geçtiği dönemdir ve 27 Mayıs 1960 darbesiyle de kapanmıştır. Bir derleme
Türkiye'nin 1950'li Yılları
Türkiye'nin 1950'li YıllarıMete K. Kaynar · İletişim Yayıncılık · 201544 okunma
1184 syf.
4/10 puan verdi
İlk kitap “Türkiye’nin 1950’li Yılları”nı ne kadar keyifle okuduysam bu kitabı bitirebilmek için bir o kadar çaba sarf ettim. Önceki kitaba göre bir fark var. İlk kitapta beğenmediğim makale sayılıyken bu kitapta tam tersine beğendiğim makale sayılı. Umarım, eğer yapılırsa, 1970’li yıllar da bu şekilde olmaz. Severek okuyacağımı düşündüğüm bir seri olacakken ikinci kitabında hayal kırıklığına uğrayarak bırakmak istemem.
Türkiye'nin 1960'lı Yılları
Türkiye'nin 1960'lı YıllarıMete K. Kaynar · İletişim Yayıncılık · 201723 okunma
Reklam
1184 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
195 günde okudu
Mete Kaan Kaynar'ın bu serisini çok seviyorum. İlk olarak 1950'li yılları okumuştum ve 1960'li yılların dilinin ona göre ağır olduğu bir gerçek. Buna sebep göstererek bu kitaba 4 puan vermiş kimi arkadaşlar ki bunu çok adaletsizce buldum. Çünkü kitap çok güzel. Şöyle açıklamak isterim, kitap tek bir yazar elinden çıkmış değil, altmışlı yıllara ait konulara dair farklı farklı pek çok yazarın makalelerinden oluşuyor, mesela o yıllardaki anayasanın hazırlanma sürecini bir yazar ele alırken, Almanya'ya göç olgusunu ya da ekonomik durumu başka bir yazar ele alıyor. Dolayısıyla kitapta birden baya bir fazla yazarın makalesi var. Bazı yazarların dilinin ağır olduğunu ve cümlelerini anlamak için iki üç kere okuduğumu inkar etmeyeceğim. Ama ben bu kitabı aaa çok sürükleyici hemen okuyup bitireyim diye almadım zaten. Günde beş on sayfa sakin sakin ağır ağır okuyarak ilerledim. Çünkü siyasi tarih çok seviyorum ve acelem yok. Eğer siz de benim gibi ağır ağır yavaş yavaş ilerler yanında başka kitap da okursanız keyif alırsınız ama bir an önce bitireyim akıcı olsun roman gibi olsun diyorsanız okumanız gereken 60li yıllara dair başka kitap seçmelisiniz. Son olarak kitap oldukça kalın ve hemen her konuda bilgi içeriyor o yıllara dair. Ben bu güzel kaynak için Mete beye teşekkür ediyor ve gönülden bir 9 puanı veriyorum. Dediğim gibi bazı makalelerin dilinin ağır olması (ki hepsi değil bazıları çok basit akıcı bir dille yazilmisti) bir eseri asla kötü yapmaz. Kütüphaneme bu eseri kattigim için çok mutluyum. Sırada yetmişli yıllar var :)
Türkiye'nin 1960'lı Yılları
Türkiye'nin 1960'lı YıllarıMete K. Kaynar · İletişim Yayıncılık · 201723 okunma
487 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Fikret Başkaya, benim entelektüel gelişimime, sol düşünceye revizyonist bir bakış açısıyla bakmama, alternatif tarihçiliği sayesinde resmi ideolojiyi sorgulamama vesile olmuş, bu ülkenin yetiştirmiş olduğu en önemli entelektüellerdendir. Bugün maalesef benim jenerasyonumun ve sonradan gelen genç arkadaşların siyasi ideolojilerinin kısır bir
Türkiye'nin Lanetlisi: Bir Muhalif
Türkiye'nin Lanetlisi: Bir MuhalifMete K. Kaynar · İletişim Yayınları · 20214 okunma
740 syf.
7/10 puan verdi
·
5 günde okudu
1950 ler boyunca yaşanan siyasi ve ıdeolojik kutuplasmanin Turkiye'de deneyimlenme şekli, dönemin kadin hareketleri,edebiyat dünyası, işçi ve emek hareketleri uzerinden titizlikle ele alınmış. Bunun yaninda donemin ekonomisi,dis politikasi ve onemli siyasi-edebi figürlerin biyografileri de kitapta yer edinmistir. Gunumuz Turkiyesinin hem ekonomik hem siyasi hem de sosyo-kültürel yapisinin temellerinin atildigi bir donem olmasi acisindan cok önemli olan 50 li yıllar bu editoryal calisma ile herkesin kitapliginda bulunmali kesinlikle.
Türkiye'nin 1950'li Yılları
Türkiye'nin 1950'li YıllarıMete K. Kaynar · İletişim Yayıncılık · 201544 okunma
1120 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
88 günde okudu
Siyasetle ilgilenen her insanın okuması gereken kitap.
Sevgilimin Sevgililer Günü hediyesi idi. Okumaya başlamak Nisan ayına kısmet oldu. Nisan ayından bugüne nerdeyse tam 3 ayda okudum bu şaheseri. Beni oldukça bilgilendiren, 70'ler Türkiye'si ve Dünya'sı hakkında bilgi sahibi yapan bir kitaptı. İletişim Yayınları'nın politik görüşleri bazı kelimelerde karşıma çıkıp beni rahatsız etse de her türlü çok güzel ve siyasetle ilgilenen her insanın okuması gerektiği bir başyapıt. Bana böyle bir hediyeyi aldığı için de sevgilime burdan teşekkür ederim.
Türkiye'nin 1970'li Yılları
Türkiye'nin 1970'li YıllarıMete K. Kaynar · İletişim Yayınları · 202018 okunma
Reklam
740 syf.
·
Puan vermedi
·
547 günde okudu
İletişim Yayınları ekibine(Tanıl Bora ...) aşinaysanız bu sözlük maiyetinde kitap sizin için iyi bir referans noktası olacaktır. 1950'lerin objektif anlatıldığı ve önemli veriler barındıran bir dev arşiv.
Türkiye'nin 1950'li Yılları
Türkiye'nin 1950'li YıllarıMete K. Kaynar · İletişim Yayıncılık · 201544 okunma
740 syf.
·
Puan vermedi
·
94 günde okudu
Bu dönemleri anlatan çeşitli makalelerin toplamı sanırım o kısmı tam anlamadım. Ama ağır ve yorucu bir kitap. Başlıklar altında inceliyor 1950, 1951 olarak incelemek yerine. Güzel bir kitap. Forum dergisinden bile bahsetmiş gayet dolu bir kitap. Ama halkın okuması için yazılmış bir kitap değil. Araştırma kitabı olduğu belli. Bunu bielrek alın
Türkiye'nin 1950'li Yılları
Türkiye'nin 1950'li YıllarıMete K. Kaynar · İletişim Yayıncılık · 201544 okunma
740 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
75 günde okudu
1950-60 arası Türkiye’nin ruhunu yansıtan oldukça detaylı ve bilgilendirici bir kitap. Detaylı bilgiler içermesine rağmen çok rahat okunabilecek bir kaynak. Türkiye’nin 1950-60 arası dönemde dış politika, iç siyaset, ekonomi, kültür, basın, kadın hareketleri alanında yaşadığı gelişmeleri birbirinden ayrı yazılarla anlatan kapsamlı bir kaynak. Türkiye’nin demokratikleşme süreçleri, çok partili hayata geçiş ve bu durumun içte ve dışta yansımaları, siyasette DP ve CHP rekabeti, dış politikada benimsenen tutum, tarımda makineleşme, kentleşme, kültür alanında yaşanan gelişmeler, radyonun siyasete etkisi, darbeye giden süreçte yaşanan olaylar okuyucuyu sıkmadan ve akıcı bir şekilde, usta kalemler tarafından anlatılmış. Bu dönemi okurken Türk siyasetinin temelinde yatan sorunlar daha iyi görülebilmekte ve günübirlik siyasetin toplumun her kesimi için yıpratıcı olan sonuçları anlaşılmaktadır.
Türkiye'nin 1950'li Yılları
Türkiye'nin 1950'li YıllarıMete K. Kaynar · İletişim Yayıncılık · 201544 okunma