Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Muhammed Hüseyin (R.A.)

Muhammed Hüseyin (R.A.)Gönül Sohbetleri yazarı
Yazar
8.5/10
7 Kişi
10
Okunma
5
Beğeni
1.584
Görüntülenme

Muhammed Hüseyin (R.A.) Sözleri ve Alıntıları

Muhammed Hüseyin (R.A.) sözleri ve alıntılarını, Muhammed Hüseyin (R.A.) kitap alıntılarını, Muhammed Hüseyin (R.A.) en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Yâ benî âdeme kad enzelnâ aleykum libâsen yuvârî sev’âtikum ve rîşâ: “Ey Âdemoğulları! Size edep yerlerinizi örtecek (sizi örtecek) giysi ve süsleneceğiniz elbiseler indirdik.” Ve libâsut takvâ zâlike hayr: “Bir de (manevi olarak) takva elbisesi vardır ve bu daha hayırlıdır.” Zâlike min âyâtillâhi leallehum yezzekkerûn:14 “İşte, bu, Allah’ın ayetlerindendir. Olur ki onlar düşünürler.” Allah bizi takva elbisesini giyenlerden, onu muhafaza edenlerden eylesin. Allah bizi takva elbisesini kirletenlerden eylemesin inşallah.
Alak
Ikra’ bismi rabbikellezî halak: “Oku. Yaratan rabbinin ismiyle (oku).” Halakal insâne min alak: “O, insanı alakadan yarattı.” Zahiri olarak bir kan pıhtısından, manevi olarak ilgisinden, alakasından, sevgisinden yarattı. Ikra’ ve rabbukel ekrem: “Oku (anla) ki rabbin kerem sahibidir (ekremdir).” Ellezî alleme bil kalem: “(İnsana) O,
Reklam
Kıyâme Sûresi
Lâ uksimu bi yevmil kıyâmeh: “Hayır! Kıyamet gününe and olsun.” Ve lâ uksimu bin nefsil levvâmeh: “Yine Hayır! Kendini levm eden (kınayan) nefse and olsun!” Bizi Kıyamet günü huzurunda mahcup eyleme ya rabbi! Bizi kendi nefsini kınayanlardan, kendini levm edenlerden eyle ya rabbi! Yanlışına, kusuruna, günahına taraf olanlardan, yanlışını savunanlardan eyleme ya rabbi! Yanlışını da nefsini de kınayanlardan eyle ya rabbi!
NİSA SURESİ 60. AYET’İ AÇIKLAR MISINIZ?
Allah Nisa Suresi 60. Ayet’te, geçmişteki ehli kitabın kendi kitaplarına uymadıklarını, herhangi bir konuda Allah’ın hükmüne davet edildiklerinde tağuta; yani Allah’tan başka hiçbir hükme uymamaları gerektiğini vahyettiği halde onların Allah’ın hükmüne uymadıklarını beyan eder. Bununla beraber Allah bu ayeti sadece Yahudi’ye, Hristiyan’a
Mâliki yevmid dîn
Mâliki yevmid dîn:6 “(Allah) Din gününün sahibidir.” Sen din gününün; hesap gününün sahibisin ya rabbi! Her şeyi bir hesapla yapansın ya rabbi! Bizi gönderdiğin bu dünya hayatında imtihana tabi tuttuktan sonra ahirete aldığında, o din gününde bize hesabı soracak olan sensin ya rabbi! Hayatımızın her anından, düşündüğümüz her şeyden, ağzımızdan çıkan her kelimeden, her tavrımızdan, her amelimizden, her fiilimizden Kıyamet günü bizi hesaba çekecek olan sensin ya rabbi! Bizi hesabını verenlerden, hesabı kolay olanlardan eyle ya rabbi! Din gününde bizi mahcup eyleme ya rabbi! Din gününü dünyadayken yaşayanlardan eyle ya rabbi! Bizi, hayatı Kıyamet yerindeymiş gibi yaşayıp hesabını doğru yapanlardan eyle ya rabbi! Hesabını ahirete bırakanlardan değil hesabını dünyadayken görenlerden eyle ya rabbi! Bizi hesabını bütünüyle sana teslim edenlerden eyle ya rabbi! Sen mâliki yevmid dînsin ya rabbi! Sen maliksin ya rabbi! Mülkün maliki sensin ya rabbi! Geriye kalan bütün varlık her neye sahip olursa olsun sahip olduğu o şeyler fanidir, geçicidir, emanettir ya rabbi! Bizi, kendini senin mülkünde malik zannedenlerden eyleme ya rabbi! Tam tersine emanetçi olduğunu unutmayanlardan eyle ya rabbi! Bizi, verdiğin emanetleri sadece rızanı, ebedi hayatını kazanmak için harcayanlardan eyle ya rabbi! Hayatının da emanet olduğunu bilenlerden eyle ya rabbi! Bizi hayatını senin yolunda harcayan, sarf eden kullarından eyle ya rabbi! Malik-ül mülk olan, mülkün gerçek sahibi olan bir tek sensin ya rabbi! Dünyanın da ahiretin de sahibi sensin ya rabbi! Sen mâliki yevmid dînsin ya rabbi!
Oruç niye(tle) tutulur
İmsaktan iftara kadar yemiyor ve içmiyoruz. Bununla beraber kendimizi tutuyoruz. Bunun için de tabi ki önce niyet etmemiz gerekir. Resulullah (s.a.v.) Efendimiz bir hadis-i şerifinde; “ameller, niyetlere göredir”2 buyurmuştur. Bu durumda niyetimiz düzgün değilse ibadetimiz de düzgün olmaz. Oruç tutmak için nasıl bir niyet etmemiz gerekir? “Ya
Reklam
Fecr Suresi
Kellâ bel lâ tukrimûnel yetîm: “Hayır! Doğrusu siz yetime ikram etmiyorsunuz.” Ve lâ tehâddûne alâ taâmil miskîn: “Miskini doyurmayı da teşvik etmiyorsunuz.” Ve te’kulûnet turâse eklen lemmâ: “Mirası hırsla (helal, haram demeden) yiyorsunuz.”
Beled
Bizi nimetlerini görenlerden eyle ya rabbi! Bir şeyler yapmaya çalışıp “çok mal harcadım” diyenlerden eyleme ya rabbi! Bizi sarp yokuşu aşanlardan, sarp yokuşu aşarken ona göğüs gerenlerden, sabredenlerden eyle ya rabbi! Bizi; insanları hürriyetine kavuşturanlardan, onları nefsinin, şeytanın elinden kurtarıp onlara yardım edenlerden eyle ya rabbi! Hem varlık hem de yokluk gününde ikram edenlerden eyle ya rabbi! Akrabalara, yetimlere, yoksullara, hiçbir şeyi olmayanlara yardım edenlerden eyle ya rabbi! Tüm bunları yapıp iman edenlerden eyle ya rabbi! Bizi birbirine sabrı ve merhameti tavsiye edenlerden, birbirine karşı sabırlı ve merhametli olanlardan, kitabını sağından verdiğin kullarından eyle ya rabbi! Bizi inkâr edenlerden, ayetlerini yok sayanlardan, kendi kendine din üretenlerden eyleme ya rabbi! “Rabbim ne söylemişse hak odur, doğru odur”diyenlerden eyle ya rabbi! Bizi cehennemliklerden eyleme ya rabbi!
Kıyâme Sûresi
İlâ rabbike yevme izinil mustekarr: “O gün varılacak yer (istikrar kılınacak yer) rabbinin huzurudur.” Herkes o gün rabbinin huzurundadır, rabbine sığınır. Yunebbeul insânu yevme izin bimâ kaddeme ve ahhar: “O gün insan hem yapıp gönderdiklerinden hem de yapmayıp geride bıraktıklarından haberdar edilir.” İnsana hem gelmiş hem geçmiş olan bütün yaptıkları haber verilir, dolayısıyla Kıyamet günü herkes hem yapıp gönderdiklerini hem de yapmayıp geride bıraktıklarını görür. Allah, kulu bundan haberdar eder.
Su-i zanda bulunmayın, gıybet etmeyin, sizden biri kardeşinin etini yemek ister mi? Hucurat/12
Sayfa 96
312 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.