Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Nilüfer Erdem

Nilüfer ErdemYunan Tarihçiliğinin Gözüyle Anadolu Harekatı yazarı
Yazar
Çevirmen
Editör
9.6/10
7 Kişi
29
Okunma
7
Beğeni
1.529
Görüntülenme

Hakkında

Nilüfer Erdem; 1966 yılında Yunanistan’ın Gümülcine şehrinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Gümülcine’de, Batı Trakya Türk Azınlığı’na ait okullarda tamamladığından dolayı Yunanca ve bunun yanında İngilizce bilmektedir. 1984 yılında girdiği İstanbul Teknik Üniversitesi, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü’nden 1988 yılında mezun oldu. 1989 yılından başlayarak önce Yeniçağ Elektronik, ardından Teletaş-Alcatel şirketlerinde televizyon kuvvetlendiricileri ve aktarıcı-vericileri üzerinde araştırma mühendisi olarak çalıştı. Eğitim kurumlarında bilgisayar laboratuarlarının yaygınlaşması ve okullarda bilgisayar destekli eğitime geçilmesiyle birlikte, öğretmenlik formasyonuna da sahip olarak, 1996-2002 yılları arasında Özel Gürsoy ve Özel Cihangir kolejlerinde uzman bilgisayar öğreticisi olarak görev yaptı. İstanbul Üniversitesi, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü’nde, “Lozan Antlaşması’ndan Günümüze Batı Trakya Türklerinin Eğitim ve Öğretim Birliği Sorunu” adlı teziyle 2003 yılında Yüksek Lisans’ını tamamladı. Aynı enstitüde 2009 yılında tamamladığı doktora tezinin konusu ise, “Yunan Tarihçiliğinin Gözüyle Anadolu Harekatı (1919-1923)”tür. Doktora tezi Derlem Yayınları tarafından 2010 yılında, “Yunan Tarihçiliğinin Gözüyle Anadolu Harekatı (1919-1923)” adıyla kitap olarak da yayınlanmıştır. 2002-2003 öğretim yılında Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi okutmanı olarak göreve başladığı İstanbul Üniversitesi’nde, 2015 yılında Yardımcı Doçent unvanını aldı.
Unvan:
Yar.Doç.
Doğum:
Gümülcine, Yunanistan, 1966

Okurlar

7 okur beğendi.
29 okur okudu.
2 okur okuyor.
53 okur okuyacak.
2 okur yarım bıraktı.
Reklam

Editörlük Yaptığı Kitaplar

Tümünü Gör

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Reklam
Goethe
İçimde yeni bir güç doğamıyor, bir karış bile uzamadı boyum, sonsuzluğa bir adım yaklaşamadım…
Var olan her şey hak eder yok olmayı. Hiç doğmamış olsa daha iyi
Spiridonos, Türk halkının yüzde sekseninin çiftçi ve geleneklerine bağlı oldugunu, Türk askerininse iyi bir komutana sahip olduğunda çok iyi, kötü bir komutanın elinde kötü bir asker olduğunu kaydetmektedir. Türk halkının "kısmetten ziyade olmaz" diyerek ciddi konulara tepki vermediğini, bunların Allah tarafından belirlendiğine (alın yazısı olduğuna) inandığını ifade etmek­tedir. Bu saf ve tarımla uğraşan Türk halkı yanında farklı bir grup Türk daha bulunmaktaydı. Bunlar sayıca az olmakla birlikte, Türk toplumunu yönlen­dirmekteydiler. Subaylar, devlet idarecileri, bilim adamları ve Batı ile tanışmış Türklerin oluşturduğu bu grup fanatik milliyetçi olup eğitimliydi ve kaderci de değildi.
Sayfa 117Kitabı okudu
Spiridonos, "Türk Ordusu'nun değerli mensupları olduğunu, katıldığımız savaşlardan bi­liyoruz" derken, Türk zaferindeki en önemli faktör olarak, "güçlü bir asker ve öngörüye sahip bir diplomat" dediği Mustafa Kemal Paşa'yı görmekte ve "Askeri ve siyasi yetkileri şahsında toplayarak ülkesini I. Dünya Savaşı'nın galiplerinin iştahından ve entrikalarından kurtarmıştır" demektedir. Kaldı ki Türklere karşı son derece şövence duygular beslediği eserinden anlaşılan Kapsis dahi Mustafa Kemal Paşa için, "İhtilalini ilan etmeden önce Turkler sadece Müslümandılar. Ulusal bilince sahip değillerdi. Peygamberin ve hali­fenin düşmanlarına karşı savaşıyorlardı. Mustafa Kemal onlara ulusal bilinç aşıladı ve algılamalarını arttırdı. Onlara Türkiye için savaşmayı öğretti" de­mekten kendini alamamıştır.
Çerkes Ethem hain değil algısı yaratılır günümüzde bir de..
Çerkes Ethem emrindeki kuv­vetler zayıf düştüklerinden dolayı Kütahya üzerinden Ankara'ya ilerlemeyi düşünmüş ve Yunanlılardan karşılarındaki Kemalist birliklere saldırmalarını, Uşak'tan Afyon'a doğru taarruz etmelerini talep etmiştir. Ethem'in istekleri arasında, geri çekilmek zorunda kalırlarsa dostça kabul edilmek de vardır.
Sayfa 307Kitabı okudu
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Henüz kayıt yok