Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Örsan K. Öymen

Örsan K. ÖymenTanrı Var mıdır? yazarı
Yazar
8.0/10
59 Kişi
192
Okunma
20
Beğeni
4.485
Görüntülenme

Örsan K. Öymen Gönderileri

Örsan K. Öymen kitaplarını, Örsan K. Öymen sözleri ve alıntılarını, Örsan K. Öymen yazarlarını, Örsan K. Öymen yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Maddi dünya ona benzeyen bir ideal dünyaya dayanmakta ise o ideal dünyada bir başkasına dayanmalı ve bu böylece sonsuza doğru sürüp gitmelidir. Onun için önümüzdeki bu maddi dünyadan öteye hiç bakmamak daha iyi olurdu. Onun kendi düzeninin ilkesini içinde taşıdığını varsaymakla gerçekte onun Tanrı olduğunu söylemiş oluruz, bu tanrısal varlığa ne kadar çabuk ulaşırsak o kadar iyi
Sayfa 126Kitabı okudu
Kararmış gökyüzünde çılgınca kar yağıyordu. Sokaklar bembeyazdı. Kirli kentin üzerine tertemiz kar yağmıştı. Beyaz saftı. Beyaz umut doluydu.
Sayfa 127
Reklam
128 syf.
4/10 puan verdi
·
Beğendi
·
60 günde okudu
Arayış
Daha evvel, Tanrı var mıdır ve David hume kitaplarını okuduğum hocamızın bu romanını sabırla bitirdim. Anlatım dili elbette bir Orhan Kemal değil. Kurgu ise kitabı bitirmenize yardımcı oluyor. Üniversite de mutsuz bir hocanın anlam arayışını konu ettiği örgüde Yaşat adlı öğretmenin mutluluğun ve özüne dönmenin aşamalarını görüyoruz. Önce bar sahibi Serra, sevgilisi İlayda ve köylü kızıyla olan gönül ilişkileri ve köye evine yerleşmesiyle başka bir dünyaya geçiyoruz. Gülbahar ile olan duygusal travmaları bir kenara bırakıp yılmaz kaptan ile adada geçirdiği birgünden sonra eve dönüşü sürükleyici bir okuma sunuyor. Anlatımı bir kenara bırakırsak okunmaya değer.
Karanlıktan Yağan Kar
Karanlıktan Yağan KarÖrsan K. Öymen · Destek Yayınları · 201914 okunma
İki organın birbirine sürtmesinden zevk almak için hayvandan da beter olmak gerek. Okuyucu notu: Katılmıyorum.
İman
Bazı ön yargılarımız ve varsayımlarımız olmadan, bir şeye inanmak olanaksızdır.
Haz
Sartur: Biliyor musun hayal edebildiğim en güzel yaşam nedir? Yaşat: Nedir? Sartur: Yetmiş yıl süren bir orgazm.
Reklam
128 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
·
8 günde okudu
Başlıq: Tanrı var mıdır? Yazar: Örsan Öymen Səhifə:126 Janr: Fəlsəfə Nəşr: Destek yaynıları Hərkəsə salam, Kitabda Tanrılar,dinlər və "din" məfhumu barədə tarixə qısa nəzər yetirilir.Qədim filozofların bu barədə fikirlərindən,həmçinin, ateizm,deizm,teizm,aqnostisizm,fideizm və s. İnanclardan bəhs olunur. Kitab dili sadə və oxunaqlı idi.Qısa müddətdə oxunacaq kitablardandır.Mən yazarın mövzu barədə bəzi fikirləri bəyənmədim.Daha obyektiv olmasını istəyərdim.Kitabı oxumağa dəyər mi? Əlbəttə, oxuyun.Öyrənəcəyiniz,daha öncədən bildiyiniz,lakin dilinizin ucuna gəlməyən bir çox sualın cavabına kitabda rast gələcəksiniz.Əsas sualın cavabı isə,məncə,sizin ağıl və vıcdanınıza bağlıdır.
Tanrı Var mıdır?
Tanrı Var mıdır?Örsan K. Öymen · Destek Yayınları · 2018150 okunma
Epikuros'un akıl yürütmesi özetle şöyledir: Tanrılar varsa, neden kötülük vardır?Tanrılar zayıf olduğu için mi, yoksa tanrılar kötü oldukları için mi kötülük vardır? Tanrılar zayıf oldukları ve kötülükleri engelleyemedileri için mi kötülük vardır, yoksa tanrıların kendileri kötülük sıfatını da taşıdıkları için mi kötülük vardır?
Avrupa Birliği nüfusunun yaklaşık yarısı dinsiz, ona rağmen orada, Türkiye'deki kadar çok sahtekârlık ve yolsuzluk yok! Avrupa Birliği nüfusunun yaklaşık yarısı dinsiz, ona rağmen orada, Türkiye'deki kadar çok insan hakları ihlali yok! Avrupa Birliği nüfusunun yaklaşık yarısı dinsiz, ona rağmen orada, Türkiye'deki kadar çok sosyal adaletsizlik yok!
Sayfa 26 - Destek YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Türkiye'de kimse, ahlakın dinin tekelinde olmadığını bilmez. Çünkü çocukluktan itibaren, din ve ahlak konuları, okuldaki derslerde dahil olmak üzere, paralel öğretilir! Adı üstünde: "Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi" dersi. Sanki ahlak kavramı tektanrıcı dinlerle birlikte ortaya çıkmış gibi uydurma bir ahlak tarihi anlatılır çocuklara. Oysa ahlak, yazılı kaynaklara göre, tektanrıcı dinlerin ortaya çıkmasından binlerce yıl önce, yazılı kaynakların ötesine de geçecek olursak, muhtemelen on binlerce yıl önce zaten vardı. Sadece genel olarak ahlak değil, tektanrıcı dinlerin bazı ahlaki değerleri de bu dinler ortaya çıkmadan önce zaten vardı.
Sayfa 23 - Destek YayınlarıKitabı okudu
Dindar veya dinsiz olmak herkesin hakkıdır, ancak dinci olmak, din fetişisti olmak, dindar olacağım diye evrene, yaşama, bilime, felsefeye, sanata, siyasete sadece din gözlüğü ile bakmak, tüm bunları dine endekslemek ve bunu doğrudan veya dolaylı baskılarla herkese empoze etmek kimsenin hakkı değildir. Dindarlar, örneğin Müslümanlar, Hristiyanlar ve Museviler kendilerini nasıl özgürce ifade edebiliyorlarsa, dinsizler, ateistler ve agnostikler de aynı biçimde kendilerini özgürce ifade edebilmelidirler.
Sayfa 18 - Destek YayınlarıKitabı okudu
#alıntı
Marx'a göre, önemli olan dinin özgürlüğünü elde etmek değil, dinden özgürleşmektir. Din, insanı özgürleştiren değil, insanı körleştiren bir unsurdur. Marx aynı şeyi, serbest ticaret ve üretim araçlarına özel bir mülkiyet içinde söyler.
Sayfa 98 - Destek yayınlarıKitabı okudu
#alıntı
Tanrının var olduğu anlamına gelmez. Bunun da ötesinde, yer yüzünde bu kadar kötülük, acı ve sefillik varsa bunun nedeni nedir? Tanrı her şeyin nedeni ve hakimi ise neden bu kadar çok sefillik, acı ve kötülük var?
Sayfa 74 - Destek yayınlarıKitabı okudu
269 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.