Sandra Postel

Son Vaha yazarı
Yazar
9.2/10
5 Kişi
13
Okunma
1
Beğeni
811
Görüntülenme

Sandra Postel Sözleri ve Alıntıları

Sandra Postel sözleri ve alıntılarını, Sandra Postel kitap alıntılarını, Sandra Postel en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Mühendisliğin Vaadi
Su kaynakları kıt olan ve sayıları gitgide artan kıyı şehirleri ve kasabaları için, tuzlu suyu arıtma yöntemi, pahalı bir hayat kurtarıcı olacaktır. Ancak, dünyadaki su kullanımı için ihtiyaç duyulan vahayı oluşturmaya yetmez. Arıtma yönteminin maliyeti, dünyanın en büyük su kullanıcısı olan çiftçilerin ödeyebileceğinden çok daha yüksektir. Bütün bunların yanında, mühendislerin hayalini kurdukları büyük su çevirme projeleri gibi tuzdan arındırma işlemi de, yeni bir kaynak olarak gerçekçi olmayan bir çözüm umudu sunmakla, suyun etkin kullanımı için acilen ihtiyaç duyulan devrimin başlamasını da geciktirmektedir.
Sayfa 30 - TÜBİTAK-TEMAKitabı okudu
Kıtlığın İşaretleri
Dehra Dun Bilim ve Ekoloji Araştırma Vakfı'ndan Jayanto Bandyopadhyay'a göre, toprağın kalitesizleşmesi sonucu yeraltı suyu haznelerinin daha az beslenmesi, Hindistan'da aşırı yağış alan bölgelerin şimdi neden kuraklık yardımı talep ettiklerini açıklamaktadır. Ülkede, sayıları gitgide artan on binlerce köy kıtlık yaşamaktadır. Bandyopadhyay, "Su, ancak bizler su döngüsünü sağlayan ve koruyan ekolojik dengeye saygı duyarsak, yenilenebilir bir kaynaktır. Bu da Hindistan'ın başaramadığı bir şeydir." demektedir.
Sayfa 19 - TÜBİTAK-TEMAKitabı okudu
Reklam
Denizlerdeki atıkların tahminen yüzde 80'i karalardan, diğerleri ise denizdeki faaliyetlerden kaynaklanıyor. Dört temel atık kaynağı var: Kıyılarda turizmden kaynaklanan çöpler (yiyecek-içecek paketleri ve kutuları, sigara izmaritleri, plastik kumsal oyuncakları); kanalizasyon atıkları (rögarlardan ya da kanalizasyonlardan taşan çöpler, kondomlar, şırıngalar); balıkçılıkla ilgili atıklar (oltalar, ağlar, sepetler, yem kutularının yapışkan şeritleri); gemi ve tekne atıkları (yanlışlıkla ya da bilerek denize dökülen çöpler).
Sayfa 166 - Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları
Doğal bir afeti, insanlardan kaynaklanan felaketlerden ayırt etmek giderek zorlaşıyor. Kasırgalar, seller, depremler ve tsunamiler doğal olaylardır ama bunların korkunç sonuçlar doğurma derecesi artık büyük ölçüde insan faaliyetlerinden etkileniyor.
Sayfa 64 - Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları
Atılmış balık avı takımları, meşrubat kutularının açma halkaları, balık yemi kutularının yapışkan şeritleri deniz memelilerini, deniz kaplumbağalarını ve deniz kuşlarını suyun altına çekerek, tıkayıp boğarak, organlarına zarar vererek, açlıktan öldürerek (yetersiz beslenme yüzünden) ve yaralayarak öldürüyor. Atılmış av takımlarının ağları ya da oltaları resiflere takılıp bunları parçalayınca, mercanlar da zarar görüyor. Bu ağlar ve sepetler kullanılmasalar bile, balıklar bunlara takılabiliyor. "Hayalet balıkçılık" olarak adlandırılan bu durum çok sayıda deniz canlısının yakalanmasına, dolayısıyla balık sayılarının azalmasına yol açabiliyor. Denizlerdeki atıklar, deniz hayvan ve bitkilerini ait olmadıkları uzak yerlere taşıyan sallar hâline de gelebiliyor.
Sayfa 167 - Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları
Hayvansal ürün tüketimini yarı yarıya azaltmaya karar veren ortalama bir ABD vatandaşı, beslenmesindeki su tüketimini yüzde 37 düşürebiliyor. Bütün Amerikalılar, ülke nüfusunun 350 milyona ulaşacağının tahmin edildiği 2025 yılına kadar böyle bir değişiklik yapsa beslenme için gereken su miktarı yılda 256 milyar metreküp azalır; bu da 14 tane Kolorado Nehri'nin yıllık debisine eşit bir tasarruf, 200 milyondan fazla insanın beslenme ihtiyacını karşılamaya yetecek kadar su sağlar.
Sayfa 61 - Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları
Reklam
18 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.