Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Sezai Coşkun

Sezai CoşkunBulutları Delen Kartal yazarı
Yazar
8.6/10
10 Kişi
36
Okunma
0
Beğeni
1.818
Görüntülenme

Sezai Coşkun Gönderileri

Sezai Coşkun kitaplarını, Sezai Coşkun sözleri ve alıntılarını, Sezai Coşkun yazarlarını, Sezai Coşkun yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
320 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
Tarihten kopan, mazisi olmayan, mukaddesleri olmayan bir kalabalık, insan vasfına layık değildir. Düşünen insanın ilk vasfı ahlaki değerleri olan insan olmaktır. Biz, bir insan cemiyeti değil bir toz yığını haline geldik. Dilimizi kaybettik, hürmet edilecek tek makam tek kişi tek mukaddes bırakmadık. Sanayileşmeden önce insanlaşmak zorundayız. insanlaşmak, yani birbirimizi sevmek. ... Millet dilsiz, imansız, tarihsiz olmaz bu itibarla bizi bekleyen büyük cihat önce dilimizi, edebiyatımızı mukaddeslerimizi öğrenmektir. Sanayileşmiş toplumların kamçısı altında çalışan bir ecinniler sürüsü mü olacağız? Yoksa tarihin en büyük medeniyetini yaratmış bir kavmin şuurlu, kaynaşmış fertleri mi? İşte bütün mesele bu.
Bulutları Delen Kartal
Bulutları Delen KartalMustafa Armağan · Timaş Yayınları · 201134 okunma
Bugün dünya ikiye ayrılıyor sanayileşmiş ülkeler ve sanayileşememiş ülkeler. Sanayileşmiş ülkelerde kapitalist ve sosyalist olmak üzere ikiye ayrılıyor. Ölçü ileri gitmekte ise durum bu. Geri kalmışlık palavra. Sanayileşmek iyi mi kötü mü? 16 Kasım Osmanlısı mı bahtiyar yoksa zamanımızın Amerikalısı mı? Modernliktr ölçü ve örnek nedir? Hakikaten sanayileşmek insanı mutlu kılar mı kılmaz mı ? xvi ve xvii asırlarda Osmanlı bütün ülkelerden daha ileride. Bugünün sanayileşmiş insanların eline sadece oyuncak makineler var o kadar. Bir insan maddi zenginliğiyle insan değildir . İnsan İnsanlığı ile üstündür fedakarlığı ile birlik olması üstündür bunu Osmanlı gerçekleştirmiştir. ( Cemil Meriç)
Reklam
Milletimizin ve devletimizin içinde bulunduğu yakın tehlikeler nelerdir? En büyük tehlike anlaşamamak .Herkes bir adaya sürgün ve adacıklar arasında köprü yok. Kendi kendine konuşan 40000000 Robinson. Ve idrakin boğazına sarılan sloganlar, toplumun yerine namlular konuşuyor. Yaşamak istiyorsak önce bu gördüyse son vermeliyiz.
Hatalar hakaretle düzeltilmez. Fedakarlık büyüğe düşer, büyüğe ve haklıya Cemil MERİÇ
Sayfa 149 - TİMAŞ YAYINLARI
Osmanlı'nın şerefi, büyüklüğü, haysiyeti ve zaferi İslam'ın eseridir. Cemil MERİÇ
Sayfa 87 - TİMAŞ YAYINLARI
Biz söz medeniyeti kurmadık, aksiyon ve hamle medeniyeti kurduk Cemil MERİÇ
Sayfa 73 - TİMAŞ YAYINLARI
Reklam
Cemil Meriç'ten gençlere tavsiyeler 1-Kendini tanı 2-Oku 3- Ön yargılarını kır 4-Dünyayı tanı
Sayfa 60 - TİMAŞ YAYINLARI
Soruyu doğru sorabilmek, cevabın yarısını alabilmektir... Cemil MERİÇ
Sayfa 16 - TİMAŞ
320 syf.
·
Puan vermedi
Cemil Meriç Osmanlı ile Türkiye arasındaki yetişen önemli münevverlerden birisidir. Doğup yetiştiği coğrafya Hatay'dır. O dönem için devlet olma tecrübesini yaşayan bir coğrafyanın çocuğudur. Dünyaya gözünü açtığı topraklarda Fransız kültürünün etkileri de hüküm sürmektedir. Cemil Meriç bu kültür katmanlarının ferdidir. Dili ağırdır, ilmi birikim gerektirir. Antik Yunan'dan, Hint kültürüne, Ziya Gökalp'e kadar pek çok konuyu yorumlar. Bu eser Cemil Meriç'in biyografisi olduğu kadar, fikri hayatını da aktarıyor. Bu kitapta kendisi ile yapılmış söyleşilerde var. Söyleşi metinleri Meriç'in diğer yazılarına göre daha sade ve akıcı. Ayrıca farklı kaynaklarda yazdığı yazıları da içeren bir Cemil Meriç derlemesi aynı zamanda. Keyifli okumalar dilerim
Bulutları Delen Kartal
Bulutları Delen KartalMustafa Armağan · Timaş Yayınları · 201134 okunma
En büyük tehlike anlaşamamak . Herkes bir adaya sürgün ve adacıklar arasında köprü yok.Kendi kendine konuşan 40 (78) milyon Robinson'uz . Cemil Meriç
35 öğeden 21 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.