Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Murat Rapata

Murat Rapata
@ykmmrt
Astronom, Öğretmen
Astronomi ve Uzay Bilimleri
istanbul
Samanyolu
10 okur puanı
Şubat 2018 tarihinde katıldı
Albert Einstein Zaman Üzerine
”Albert Einstein, yakın dostu İtalyan Michelle Besso öldüğünde onun kız kardeşine dokunaklı bir mektup yazmıştı: ''Michelle bu garip dünyadan benden biraz önce ayrıldı. Bunun hiçbir anlamı yok. Bizim gibi fiziğe inanan insanlar, geçmiş, şimdi ve gelecek arasındaki ayrımın sürüp giden inatçı bir yanılmasadan başka bir şey olmadığını bilir.'' ”
Reklam
72 syf.
·
Puan vermedi
Fizik hakkında okuma, araştırma yapmak istiyor fakat teknik konulara çok vakıf değilseniz ve nereden başlasam diye düşünüyorsanız sizi tatmin edecek bir kitap olacaktır. Fakat fizik hakkında az çok bir şeyler biliyorsanız yer yer sıkıcı ve sizin için tekrara düşecek bir kitap olabilir. Çoğu konuya çok yüzeysel bir şekilde girilmiş. Bunun nedeninin, önsözünde de yazdığı gibi aslında bunun bir kitap yazmak için yazılmaması, bir gazeteye yazılan makalelerden oluşuyor olması. Klasik ve modern fiziğin dünden bugüne nasıl geliştiğinin tarihsel sürecini kısa kısa giriş seviyesinde anlatıyor. Kitap size tam olarak hangi konulara eğilmeniz gerektiği konusunda güzel bir rehber olacaktır. Son bölümde de biraz işin felsefesine girilmiş. Kuantum Fiziğinin, bilinmezliği ve karmaşıklığın aslında korkutucu olmadığını, tam aksine doğamızın bir parçası olduğunu ispat etmek istercesine uğraşmış yazar...
Fizik Üzerine Yedi Kısa Ders
Fizik Üzerine Yedi Kısa DersCarlo Rovelli · Can Yayınları · 2019858 okunma
72 syf.
·
Puan vermedi
Fizik Üzerine Yedi Kısa Ders
Fizik Üzerine Yedi Kısa DersCarlo Rovelli
8.2/10 · 858 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
"Olgunlaşmamış insanın özelliği, bir dava uğruna soylu bir biçimde ölmek istemesidir, olgun insanın özelliği ise bir dava uğruna gösterişsiz bir biçimde yaşamak istemesidir."
Reklam
Beyinleri yoksa da, binlerce kolları vardır!
“Senin orta düzeydeki kimselere karşı duyduğun aşağılıyıcı nefret, onlardaki geniş, kapsamlı kuvveti görmene engel oluyor. Sen kendi parlaklığının orta yerinde dururken, gözlerin öylesine kamaşıyor ki, odanın kuytu, karanlık köşelerini göremiyorsun. Oralarda kalabalıkların, beyinsiz insan kalabalığının ne tehlikeler hazırladığını görecek şekilde gözlerini ayarlayamıyorsun. Ben sana bunları söylerken bile, sevgili öğrencim, sen kendinden yeteneksiz kişilerin, sayıları ne kadar çok olursa olsun, seni yenebileceklerine inanmakta güçlük çekiyorsun. Oysa biz artık orta düzeydeki insanların çağında yaşıyoruz. Orta düzeydeki insan sıkıcı, renksiz, aptal gibi görünür. Fakat ölümsüz tekdüzeliğine devam eder… Hiç bıkmaz. Amipler her zaman kaplanlardan çok yaşar. Çünkü durmadan bölünür, yenilenirler. O ölümsüz tekdüzelikleriyle. Kalabalıklar zorbaların en sonuncusu olacaktır. Gözlerini bir an için sanata çevir. Bak, kabuki can çekişirken, no beri yanda sürünürken, şiddet romanları kalabalıkları nasıl peşinden sürüklüyor. Dikkat edersen hiçbir yazar romanına kahraman olarak gerçekten üstün bir insan tipi seçmeye cesaret edemiyor. Çünkü seçerse, kalabalığın içindeki orta düzeydeki insan öfkelenecek, utanacak, ve kendisini savunması için kendi yojimbo’-sunu, yani eleştirmenleri ortaya sürecektir. Kalabalığın çıkardığı gürültü mantıksızdır ama, kulakları sağır edecek kadar güçlüdür. Beyinleri yoksa da, binlerce kolları vardır. Bunları seni yakalamak, çekmek, aşağıya indirmek ve batırmak için kullanırlar.”
183 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.