Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Diyebiliriz ki, hakikatler zihin tarafından yaratıl- mayıp. sadece keşfedilir. Zira bu hakikatler. Platon'un idealar fikrinde en iyi ifadesini bulduğu gibi, ilahî zekâda değişmez olarak mevcuttur. İnsan zihni, sadece onu düşünmek suretiyle hatırlayabilir. Dolayısıyla da. varolan bir şeyin yaratılmasından veya icat edilmesinden değil. keşfedilmesinden söz edilebilir. Yapılan şey, sadece hatırlamaktan, keşfetmekten ve fikirleri birbirine bağlamaktan ibarettir.
İçimdeki bunaltılar herşeyi esir almaya Önüne çıkan ne varsa kasıp kavurmaya başladı Dengelerin değişimden istifade etmesini şaşkınlıkla izliyorum Herşey bu kadar emanet olamaz ki olmamalı da Değişkenlerin bağlı olduğu parametreler zorluyor şartları Çarkın dönmesine engel olan ne olabilir ki? Herşeyi tastamam yaptığımı düşünürken Ağlarsam açılacak yollar sanki Kiri,pası derken parlayacaklar cila niyetiyle Belki de derin bir uyku çözecek tüm problemi Zihin daha çok bilinmeyeni resetleyecek her bir nefeste Zor alınan kararların üzerine bir uyku çekmiyor muyduk sahi Milyonlarca kişiyle döğüşmüşsünde rahatlamışsın edasıyla bebek gibi uyanmadık mı kaç kez? Ne mucizevi bir döngü İçinde yer almaksa mucizenin kendisi.. 17/8/2023 Pınar PEKĞÖZ
Reklam
Andrus çekememiş gibime geldi :d
Gilbert, üst rütbeli Nazilerin çoğunun ortalama zekânın üzerinde çıktığı IQ sonuçları elde etti. Bankacı Schacht, 143 puanla grubun en üstünde çıkmıştı. Artur Seyss-Inquart 141, Göring ve Dönitz 138, Papen 134, Frank ve Schirach 130, Ribbentrop 129, Rosenberg 127, Hess yaklaşık 120 almıştı ve Streicher sürüyü 106 ile takip ediyordu. Gilbert sonunda, faşist rejim yönetimi dâhil herhangi bir konuda başarılı olan kişilerin, ortalama üzerinde zekâya sahip ol­duğu sonucuna vardı. Bu adamların, savaş suçlarını ve zulümleri onaylamaktan daha iyisini bilecek kadar zeki olduklarını düşünse de, aynı zamanda Gilbert şunu da biliyordu ki; “IQ, zihnin entelektüel verimliliğinden başka bir şey ifade etmez ve karakterle, ahlakla ya da kişiliğin değerlendirilmesine dair diğer düşüncelerle ilgili değildir.” Yüksek IQ seviyelerinden etkilenmeyen Andrus, Nazilerin zeki bile olmadıklarını söyledi: “Zihin güçlerinden ve karakterlerinden yaptığım çıkarımlara dayanarak, bu süpermenlerin hiçbirini ekibimde çavuş yapmazdım,” dedi.
Sayfa 137 - Pegasus Yayınları
John Milton’ın sözleriyle, “Zihin neresi olmak isterse orasıdır. Kendi içinde cehennemi cennete, cenneti de cehenneme dönüştürebilir.”
Sayfa 154
Zihin asla grev yapmaz. Her zaman çalışır, ama bazen bir şey bunu bilmemizi engeller. Bu genellikle özfarkındalıkla ilgili bir şeydir.
Başka bir deyişle: Eğer bir organizma hayatta kalma modunda sıkışıp kalırsa, tüm enerjisi görünmez düşmanlarla savaşmaya odaklanır; beslenme, bakım ve sevgi için yer kalmaz. Biz insanoğlu içinse zihin, görünmeyen saldırılara karşı kendini savunduğu sürece, hayal etme, planlama, oynama, öğrenme ve başka insanların ihtiyaçlarına dikkat etme gibi en yakın bağlarımız tehdit altındadır.
Reklam
stendhal peygamberce bir not yazmıştı: ''je serai célèbre vers 1900'' [1900'e doğru ünlü olacağım], bu tarih aynı zamanda hölderlin'in de alman dünyasında bir yıldız gibi parladığı tarihe denk düşer. tek tük birkaç yalnız insan ötekini ya da berikini, ikisinden birinin varlığını sezmişti: ama her ikisini birden kendi öncülü kabul eden tek bir kişi vardı: friedrich nietzsche, bize bu kadar yakın olan en berrak, en bilge zihin. o, bu ikisini fevkalade özgür, kendini kendi doğasından çıkarıp kahramanca dünyaya atan, dizginlerinden kurtulmuş iki muhteşem ruh, kendi bilgilerinin derinliğine şaşmaz bir gerçeklik duygusuyla inen, birini heyecanın dehası, diğerini kutsal sadeliğin dehası – ama her ikisini de sanat için yanıp tutuşan, her ikisini de kendi zamanlarına yabancı ve anlaşılmamış, aşırı sıcaklık ya da soğukluk yüzünden, ama asla ılıklık yüzünden değil, geçimsiz ve sevilmemiş kişilikler olarak gördü. o büyük sezgi sahibi onlarda kendi varlığının her iki ucunu görür.
Sayfa 161 - zamanda yeniden diriliş, hölderlinKitabı okuyor
Kalp. Ama kendisi aynı zamanda büyük bir zihin.
Bi­ limsel bilgi her zaman dolaylı olduğu halde, ilkeler (özlerinin gereği), dolaysız ve dolayımsızdırlar. Demek ki, ilkelerin bilinişi, bilimden nitelik bakımından farklıdır. Bütün bi­limsel bilgiler bu ilkelerden çıkarıldığına göre, ilkelerin bilgi­ sini sağlayan aracın bilimden daha üstün olması gerekir. Bu üstün araç, zihin aracılığıyla kavrayıştır; daha doğrusu ilkeleri bilen zihnin kendisidir. Demek ki, dolaylı bilginin en sağlamı ilkelere kadar ulaşabilir, ama bu ilkeler ancak dolaysız olarak kavranabilirler.
Aşkta kalp susmaya başlayıp da zihin yetilerini kullanmaya başlarsa o aşk öyle bir hasta çocuğa benzer ki damarlarında taze bir kan yerine zehirli ilaçlar dolaşsın.
Sayfa 252Kitabı okudu
Reklam
Samuel Johnson'ın gözlemlediği gibi: "Hoşnutluk pınarı zihin içinden fışkırmalıdır; kendi huyu dışında her şeyi değiştirerek mutluluğa ulaşmaya çalışacak kadar insan doğasından habersiz bir kişi, verimsiz çabalarla hayatını boşa harcar ve yok etmek istediği mutsuzluğu arttırır.
Sayfa 93
Faal bir zihin, arzuların döngüsünden değil, bizzat düşünme eyleminden zevk alır. dusunbil.com/yasanmazla-yasa...
Richard Rorty
Richard Rorty
, Kartezyen felsefenin yarattığı tüm paradoksları ve aykırılıkları çözen zihin-beden ikiciliğinin yerine sadece-beden birciliğini koymaktadır. dusunbil.com/richard-rorty-h...
süslü terimleri boş verin. rafine karbonhidrat, fazla şeker tüketmek, beyniniz ve vücudunuz için kötüdür. işte bu kadar.
insülin direnci, genetik bir kusur, gelişimle ilgili veya yaratılışımızdaki bir hata değildir. bu genlerimizle uyum içinde yemek yemediğimiz gerçeğinin bir sonucudur.
1.500 öğeden 31 ile 45 arasındakiler gösteriliyor.