• 107. Bilmedin mi ki, göklerin de yerin de mülk ve saltanatı yalnız Allah'ındır! Sizin için Allah'tan başka ne bir velî/dost vardır ne de bir yardımcı.
Sayfa 18 - Yeni Boyut Yayıncılık (Bakara Suresi 2/92. Sure)·Kitabı okuyor
"Helâller bellidir; haramlar da bellidir. İkisinin arasındaysa birtakım şüpheli şeyler vardır ki insanların çoğu bunları bilmezler. Kim şüpheli şeylerden sakınırsa, dinini ve haysiyetini korumuş olur. Kim de şüpheli şeylere düşerse, harama düşmüş olur. Bu, tıpkı bir koruluğun etrafında hayvan otlatan çobanın durumuna benzer; sürüsü her an oraya girebilir. Bilin ki her hükümdarın bir koruluğu vardır. Allah'ın koruluğu ise O'nun haramlarıdır." (Müslim, Müsâkât, 107)
Sayfa 165·Kitabı okudu
Tatil planı hazırsa sıra okuma listenizde!
Bu yaz yanınızdan ayırmak istemeyeceğiniz kitapları sizin için bir araya getirdik. 💬 Siz olsanız bu listeden hangisiyle başlardınız?
Ve seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik.
وَمَٓا اَرْسَلْنَاكَ اِلَّا رَحْمَةً لِلْعَالَمٖينَ
İsrâ Sûresi 107.âyet
De ki: “Kur’an’a ister inanın, ister inanmayın.” Daha önce kendilerine ilim verilmiş olan öyleleri var ki, onlara Kur’an okunduğu zaman derhal yüzüstü secdeye kapanırlar.
Alıntı
“Aşk adı altında görmezden gelinen şeyler, zamanla ilişkinin dili sanılır. Bu yanılgı koca bir döngüye sokar. Sosyoloji şunu söyler: yalnız kalmakta korkan insan, ilişkiye daha çabuk ikna olur, oradan ayrılamaz. Felsefe ise samimi bir soru ortaya bırakır: birini gerçekten mi istiyoruz, yoksa birine muhtaç mı hissediyoruz?”
Sayfa 47 - Aşk Üzerine, KafkaOkur·Kitabı okudu
Alıntı
Bilmez misin ki, göklerin ve yerin mülkü gerçekten Allah'ındır. Sizin de Allah'tan başka, ne bir dost, ne de bir yardımcınız vardır. Bakara|107