Akşamdan kalma bir pazar günü gibi Ağzım kuruyor, başım dönüyor. - Nerdesin ey sevgili Yokluğun varlığının delili
Sayfa 522 - Kırmızı Kedi
Edebiyat
Kadınım/Islak gül
Gel otur yanı başıma erişilmez kadınım Yum iri gözlerini, devir kirpiklerini Ser önüme bir hazine gibi güzelliklerini Dönsün başım, tutuşsun damarlarımda kanım Sana en muhtaç olduğum şu anda gel Yaşamak olsan da gel, ölüm olsan da gel
1000Kitap
Reklam
"Tamam, Turan." "Turan kim? Ben senin Alp'in, canın, Kazazede'n değil miydim?" "Şapşal." "Buyur, hanım. Emret, öleyim." "Sus be... Etrafta çocuklar var. Dikkat et laflarına ya." "Görmüyorlar onlar bizi. Hem bana kalsa görsünler. Ben saklıyor muyum sanki? Sensin bilinmesini istemeyen. Hafızalarını silerim onların. Sen bana sil de başım gözüm üstüne."
Tıbbideki kız talebelerin sayısı kaçtı? 1943’te 80, belki 100 kız talebe vardı. Toplam 600 talebediydi. … kışın palto,yazın ceket, ceket-tayyör giyerdik. O zaman kapşon diye bir moda çıkmıştı. Boyun atkıları ortadan dikilir, kapşon olurdu. Ben liseye giderken onu takar, böylece mayısa kadar başım örtülü olurdu. Bazen sıcaklar olur, arkadaşlar onu çekerdi ve ben düzeltir örterdim. Üniversitede kapıya kadar öyle giderdim. Tabi yaz aylarında çıkartırdım. … O zaman Müslüman gözükme kayıptı. Hocalarla, kapalılarla, ibadet edenlerle dalga geçilirdi. …öyle arkadaşlarım vardı ki, dindar gözükmeyi 2. sınıf insan olarak kabul ederlerdi. Halbuki imanları var, hatta belki gizli gizli namazda kılar ama “Allah” demez, “Tanrı“ derlerdi.  
Sayfa 107·Kitabı okudu
Ama talih, benim. Yolumu da bir tek ben çizerim. O yüzden ayağım kopsa da başım önüme düşse de veya bir tim­sah şu an beni ensemden yakalamış olsa da bırakmayacağım.
Sayfa 255 - Dokuz Yayınları 2. Baskı Ekim 2025 - Lunu·Kitabı okudu
Hey adamım♡
+Geceyi yalnız geçirmek zo­runda değilsin. -Bana bunlarla gelme koçum, başım bağlı benim. +Dört gün sonra o bağ çözülüyor. Bir kadını unutmanın en iyi yolu başka bir kadın. -Sence başka kadınlar umurumda mı? Karımdan başka kimseyi istemi­yorum.
Sayfa 301 - Ephesus Yayınları 1. Baskı Nisan 2026 - Ali/Gurur·Kitabı okudu
Reklam
Reklam