"İşini ya da makāmını kaybeden kişi 40 gün boyunca hiç ara vermeden sabah namazının sünneti ile farzı arasında Fâtiha Sûresi’ni 41 kere okumaya devâm ederse, Allâh-u Te‘âlâ o kişiye öncekinden daha güzel bir iş ve makam nasîb eder. (Muhammed Hakkî en-Nâzillî, Hazînetü’l-esrâr ve celîletü’l-ezkâr, sh:117)"
Başkası tarafından sevildiğini hayal eden ve ona bunun için hiçbir sebep ya da neden vermediğine inanan ya da verdiğine inanmayan kişi,zorunlu olarak,karşılık olarak onu sevecektir.
Nahl - Ayet 41
وَالَّذٖینَ هَاجَرُوا فِی اللّٰهِ مِنْ بَعْدِ مَا ظُلِمُوا لَنُبَوِّئَنَّهُمْ فِی الدُّنْیَا حَسَنَةًؕ وَلَاَجْرُ الْاٰخِرَةِ اَكْبَرُۘ لَوْ كَانُوا یَعْلَمُونَۙ
Zulme uğramaları yüzünden Allah uğrunda göç edenleri muhakkak ki biz bu dünyada güzel bir yere yerleştireceğiz; âhiret ecri ise elbette daha büyük olacaktır. Keşke bilseler!