b.882

Puan vermedi·296 syf.··
2024 9. kitabı
Uzun ve zaman zaman sürekleyici olan bir roman. Romana Doktor olan Mansur Bey’in İstanbul’a dönmesiyle başlanıyor ve onun aşk-düşünce hayatı etrafında gelişiyor. Entrika ve cinayette barındıran roman beklendik bir sonla bitiyor. Yazar kendi fikirlerini de eklemiş. İyilerin ödüllendirilip sevenlerin kavuştuğu, kötülerin cezalandırıp öldüğü bir sona doğru ilerliyor. Son bölümünde olayların nasıl devam ettiğine dair bir kaç mektuplaşmayla birlikte Mansur Bey’in ölümüyle bitiyor. Beğendiğim ama o dönemden bu döneme siyasal bakış ve durumun zerre değişmediğini görmek çok üzücü. Doktor bey sanki bu dönemde bir roman karakteri ve sanki bu dönemden yakınır cinsten. Tarihin tekerrürüne elbet inanırım, acaba bu sefer kim gelip de bizi Tanzimat ve sansür döneminden çıkaracak?
Roman
Turfanda mı Yoksa Turfa mı ?Mizancı Mehmed Murad · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20192,331 okunma
Reklam

b.882

, bir kitap okudu
Puan vermedi·296 syf.··
2024 9. kitabı
Mizancı Mehmed Murad
8.1/10 · 2.331 okunma
“Amma tuhaf çocuksunuz ha! Niçin vicdanım mustarip olsun! Ben yapmadım ya? Böylece buldum, böylece gidiyor. Emir kuluyuz:’Böyle edin, şöyle yapın, uydurun’ diyorlar. Biz de uydurup gidiyoruz.”
Alıntı
Puan vermedi·48 syf.··
2024 10. kitabı
Yazar, yerel ağızdan bi köylünün bir kaç günlük hayatını anlatıyor. Kullandığı kelimeler ve düşünceleri tam o coğrafyanın insanını yansıtır cinsten. Empati yapılınması, farklı kültürlerin anlaşılması için kısa, giriş niteliğinde bir eser.
KarabibikNabizade Nazım · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202011,9bin okunma
“Ölürsem görmeden millette ümmîd ettiğim feyzi Yazılsın seng-i kabrimde vatan mahzun ben mahzun” Namık Kemal
Namık Kemal (1840-1888 )