Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Spîtama

Welat Tenûr,tu Nan ,ez Bêhna we ti sirgûn ti carî ji Bêhna Nanê Tenûrî ne xurttir e
Sayfa 136Kitabı okudu
Reklam
Köleleşmenin sonu yok,mide boğaz derdiyle ezilmenin sonu yok. Seni ne kadar kendi varlığına yabancılaştırsalar, o kadar bağlanıyorsun o ezilmişliğe. Hatta bir bağımlı haline geliyorsun.
Sayfa 281Kitabı okudu
"Birey..." dedim içimden,"nahif ve güzeldir.Toplum ise gürültücü ve kavgacıdır. İnsan salt kendisiyle ya da kendileriyle yaşayıp huzur bulabilir,ancak topluluklar sözde kahramanlara,liderlere ihtiyaç duyar, çünkü kendi kendilerine egemen olacak cesaretten yoksundurlar. Bu yüzden onları dünyanın dört bir yanındaki sığırların yönetip sömürmesine boyun eğerler. Topluluklardaki bu haysiyetsizlik virüsü her yere yayılır sonunda.
Sayfa 103 - hayykitapKitabı okudu

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Ailesi tarafından aşağılanmış ya da yalnız bırakılmış her çocuk potansiyel bir katildir. Aile, dünyada en çok katil ve terörist yetiştiren kurumdur.
"Tanrı" dedi ,"Şehvetin hazzını herkesten önce tatmış ve kendi yarattığından korkmuş olmalı ki , kadınları örtülere ve evlere hapsetmiş.Yoksa kendine bu eziyeti yapan köle ruhlu insanoğlu mu? Oysa tutkunun kendisi değil midir Tanrı?"
Reklam
Ah , dünyada merhametlilerin budalalıklarından daha büyüğü görülmüş müdür?
İster tanrının merhameti olsun ,ister insanın : merhamet utanca aykırıdır. Ve yardım etmek istememek , o sırnaşık erdemlerden daha soylu olabilir.
Ey üzerimdeki gök,seni utangaç! Ey alev alev yanan gök! Ey güneşin doğuşundan önceki mutluluğum ! Gün geliyor: ayrılalım öyleyse!
Zamanın inim inim inleyen köleleri olmamak için sarhoş olun durmamacasına! Şarapla ,şiirle ya da erdemle , nasıl isterseniz.Ama sarhoş olun.
Gündelik sohbetlerde anlaşma, insanın sırf karşısındakini susturup kendi fikirlerini söyleyebilmek için başvurduğu bir kılıftır.
Reklam
Batı'daki işçi sınıfının hakları,salt mücadele temeline dayanarak kazanılmamıştır; sömürgecilik yoluyla, milyonlarca başka insanın sömürülmesinden elde edilen servet yatmaktadır bunun altında.
Konuşmamanın, iletişim kurmayı reddetme anlamına çekilmesinden, kabalık olarak görülmesinden korkuyoruz.