Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Büşra Baş

Büşra Baş
@Busrabas
Bildiğimizin âlimi, bilmediğimizin talibiyiz.
5 okur puanı
Ekim 2020 tarihinde katıldı
- Ara sıra tribünlerden izleyin kendinizi. İnsan bazı şeylerin içinde bulunurken gerçekleri tam göremiyor. O yüzden sık sık tribünlere de çıkın, ne olup bittiğine bir de oradan bakın.
Reklam
"Şu üç putu kırmadan olmaz: sekülerizm, materyalizm, kapitalizm. Üç donanım gerekiyor: Kişi maddeye tapmayacak, paraya tapmayacak ve dünyaya tapmayacak."
Kimliğinizin tek bir versiyonuna aşırı bağlanmamalısınız. İlerleme, öğrendiklerinizi silmeyi gerektirir. Kendinizin en iyi versiyonuna dönüşmek için inançlarınızı sürekli elden geçirmeli ve kimliğinizi bir üst seviyeye taşıyıp genişletmelisiniz.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Zira insan kelimesi "üns" kökünden gelir. Bu ise kendi cinsinden olanlarla münasebat-ı mütekaabilede ( karşılıklı münasebetlerde) bulunmayı icab ettirir. Bunu bertaraf eden bir barınma şekli, insan tabiatına aykırı demektir.
Cenab-ı Hak, erkeğe harici hayat mücadelesini, kadına ise ev dâhilindeki işleri ve evlat yetiştirmeyi takdir buyurduğundan erkeğin vücüdunu, kadının ise his dünyasını kuvvetli kılmıştır. Beşeri planlamada bu ilâhî tâyine riâyet etmemenin neticesinin nasıl bir hüsran olduğunu görmek için etrafımıza şöyle bir nazar etmemiz kâfidir.
Reklam
208 syf.
·
Puan vermedi
·
291 günde okudu
Hayat Felsefesi yahud Yaşamak Sanatı
Hayat Felsefesi yahud Yaşamak SanatıKadir Mısıroğlu
9.4/10 · 287 okunma
320 syf.
·
Puan vermedi
·
267 günde okudu
Var mısın?
Var mısın?Doğan Cüceloğlu
8.7/10 · 27,1bin okunma
Derler ki: Aynı ağaçların, aynı tepelerin ve aynı göklerin sonsuz bir tekrarından başka bir şey olmayan kır âleminin mutlulukları, sırf şairane bir buluşun eseridir.
Hayata atılırken bütün bir ömrü azami randımanlı kılmak ve onu doğru bir hedefe yöneltmek için ilk lazıme, üç tanıma keyfiyetidir. Bunlar: a-Kendini tanıma, b-İçinde yaşanılan zaman ve zeminin şartlarını tanıma, c-Umûmi mânâsıyla kaderi ve onun bir parçası olan şahsi kaderimizi kavrama ve tanımadır.
DOĞAN CÜCELOĞLU ÖNERİYOR: Hemen Bir Kenara Kaldırmamız Gereken Beş Alışkanlığımız 1 Başkalarını kırmamak için kolayca söz vermek 2 Kişinin sadece davranışına bakıp, davranışının arkasındaki niyeti hesaba katmamak 3 Öfkenin tutsağı olarak hemen karar verip tepkide bulunmak 4 Keyif alınan bir alanda gelişim için hiç değilse haftada bir zaman ayırmamak 5 Duyguların söylediklerini dinlememek
Reklam
Öfke doluyuz. İlk yapılması gereken şey öfkemizi tanımak ve onun bize söylemek istediğini anlamaktır. Öfkeden kurtulmak değil, öfkenin söylemek istediğini anlamak ve üzerinde düşünüp farkına varmak. Farkına varabilmek için de kişinin ara sıra bir adım geri atıp dışarıdan bir gözle kendine bakabilecek bir varoluşa ulaşması gerekir.
48 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.