"Büyük bir bela çıktığında bu dünyada sadece iki tip erkek vardır Kızıl. İçinde nadir tablolar, biblolar ve değerli antikalar bulunan birer ev düşünelim. Bu evin sahibi olan adamın korkunç bir kasırganın o yana yaklaştığını duyduğunu varsayalım. İşte bu durumda birinci tip adam her şeyin yoluna gireceğini umar. Kendi kendine, nasıl olsa kasırga yön değiştirecektir der. Aklı başında bir kasırga bütün Rembrant'ları, iki Dega atımı, Grant tahta oymalarımı ve Benton'larımı silip süpürmeye cesaret edemez. Hem Tanrı da buna izin vermez. İş kötüye varacak olursa da bütün bunlar sigortalı zaten... İşte ilki bu tip bir adamdır. İkincisi, kasırganın evi ortadan böleceğine inanır. Meteoroloji kasırganın yön değiştirdiğini bildirse bile bu adam onun yine dönerek evini yerle bir edeceği kanısındadır. İkinci tip erkek, en kötü durumları düşünüp önlem aldıktan sonra umutla beklemeyi uygun görür."
Meskilalıların Pasifik hakkında ne dediklerini biliyor musun?
"Hayır."
"Onlar Pasifik'in anısı olmadığını söylüyorlar. Ben de hayatımın kalanını anıları olmayan, sıcak bir yerde geçirmek istiyorum."
"Buna, Sol El Defteri derdi. Babam sağ elin iş yaptığını, ama sağ elin solun yaptığını bilmemesi gerektiğini söyler, sağ el sol elin yaptıklarını bilse bir satır olup onu kesiverir derdi."
Sayfa 98 - Bölüm 10 - Dick Bowden'ın Babası·Kitabı okudu