Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Ezgi

Ezgi
@Ezgiinlibrary
Reklam
İnsan , yalnız hürriyet vasıtası olarak servete sahip olmalıdır. Yoksa servete esir olmak için değil..
“İlim, cemiyetlerin büyüklüğünün sırrını, insanlara açmıştır; bu sır , insanların birbirine olan bağlarıdır.”

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
“Her zaman dünyanın yarısını ve bir zaman dünyanın hepsini aldatmak mümkündür. Fakat, bütün dünyayı her zaman aldatmak mümkün değildir.”
“Fırtınaya karşı koyan ağacın köküdür. Bu yüzden insan için derinleşmek, yükselmekten önce gelir." ~Anooshirvan Miandji
Reklam
Sevmek bir hastalık gibi geldikten ve sizi yakalayıp kahrettikten sonra anlaşılan, o zaman görülüp tetkik edilen bir durum olmalıydı.
Eylül ! Öyle bir ay ki geçen her güzel günü için ona minnettar olmak gerekir. İçine birkaç günlük kış hücumundan acı düştüğü için , insan o güzel havaların , devamlı yazın artık geçtiğini anlayıp üzülür ve hasret çeker.
“Ah fakat ölüm olmasaydı dünya ne müthiş bir cehennem olurdu.”
320 syf.
·
Puan vermedi
Eylül
EylülMehmet Rauf
7.4/10 · 39,7bin okunma
“Nedir bu insanlıktaki , varlığımızın derinlerindeki kokuşma , bu fırtına… Pisliğin tekrar kalkmamak üzere temizliği yaralaması niçin? “
Reklam
80 syf.
·
Puan vermedi
En sevdiğim yazarlardan Marquez’ in kısacık öyküsüyle geldim bugün. Her zamanki tadında anlattığı hikayede, ülkesi için senelerce hizmet vermiş bir albay emeklisinin, hak ettiği değeri görmediği ve çektiği geçim sıkıntısı anlatılıyor. Emekli maaşını alamayan albay, gururundan ödün vermemekte - bu nedenle karısıyla sürekli tartışmakta - ve oğlundan kalan horozun dövüş ganimetlerinden medet ummaktadır. Çünkü her savaş ya da siyasi sorun yaşayan ülkede olduğu gibi ; albaya mektup yoktur ! Anlatımına gelince , G. Garcia Marquez, kullandığı dilde hep o mahallede olaylara şahit oluyormuşsunuz gibi hissettirir burada da öyle.. Samimi ve yalın bir anlatımı vardı.. Hikayesini anlatırken o dönemden küçük ayrıntıları da serpiştiriyor. Ben keyifle okudum.. Meraklısı okusun derim..
Albaya Mektup Yok
Albaya Mektup YokGabriel Garcia Marquez · Can Yayınları · 20208,5bin okunma
168 syf.
·
Puan vermedi
Son Ada , Livaneli’nin en politik olarak tanımladığı kitabı, daha önce böylesini yazmamış. Kitap ütopik bir ada yaşantısından bahsederken , distopik bir totaliterliğe dönüşüyor. Zamanında adaya yerleşmiş ve doğayla iç içe, huzur içinde yaşayan halkın, eski bir devlet adamının adaya yerleşmesiyle değişen hayatını anlatıyor. Birbiriyle ve doğayla barışık insanların, hiç yaşamadıkları sorunlarla karşılaşmaları ve bu başkanın hırs ve kendi yöntemleriyle durumu ele alması ve ‘martı’ üzerinden anlatımı çok çarpıcı. Kendine bir yönetim oluşturması , demokrasiyi kullanarak kendi kararlarını ada sakinlerine empoze etmesi , bulunduğu vaatler ve hayal satmasıyla , hem bu ada hikayesi içindeki kötü sonuçları gösteriyor ; hem de okuyucuya genel yönetim şeklini hatırlatıyor. Ada sanki bize nasıl yönetildiğimizi anlatan küçük bir örneklem.. Ve işin yürek burkan asıl kısmı da doğaya acımayan anlayış.. Hikaye sonunda özgürlüğü simgeleyen martılar imrendirse de yapılan katliamı okurken zorlanmadım değil.. Kitap genel olarak çok anlamlı bir mesaj veriyor ; “ Bir yerde kötülük varsa , oradaki herkes biraz suçludur.” Dayatılan her bir eylemin doğaya ve insanlığa yaşattıklarını görünce sorgulamadığına herkesin pişman olduğu bir yönetim hikayesi … Ve kesinlikle okunmalı
Son Ada
Son AdaZülfü Livaneli · İnkılâp Kitabevi · 202051,3bin okunma
“.. öyle bir yer olmalı ki, insan kalabalıkta yaşamalı, fakat içine girmeden..”
Tanrı’ya inanan insan olmak kolay. Asıl zorluk Tanrı’nın inanacağı insan olmakta. ~ Albert Einstein
235 syf.
·
Puan vermedi
Pal Sokağı Çocukları
Pal Sokağı ÇocuklarıFerenc Molnar
8.7/10 · 24,7bin okunma
882 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.