Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Fatma

Fatma
@Fatmasenlik
Sen sen ol,sakın göklere bakmayı bırakma e mi küçüğüm? Başına her ne gelirse gelsin, ama kolay ama zor, üzüntüde veya sevinçte, nerede olursan ol, gökyüzündeki yıldızları seyretmeyi sakın bırakma...
"Namaza dair öğrenmeniz gereken bilgiler, yaşamanız gereken bilgilerdir. Onları hayatınıza geçiremedikten sonra, hayatında asla yüzmemiş veya yüzemeyen birinin, yüzme hakkında tonla şey biliyor olması gibi, hiçbir anlam ifade etmezler... "
Reklam
"Annemin oğluysam, erkek olmayı nasıl öğrenebilirim?"
BEN ANNEMIN OĞLUYDUM. Abim ise babamın. Onların arasındaki yakınlığı hep kıskandım. Ama belli edemedim.Sanki sessiz bir kanun daha biz dogmadan konulmustu. Benim annemin oğlu, abimin de babamın oğlu olmasına kim karar vermişti bilemiyorum. Evde komşu mubabbetlerinde Annem küçük olan aynı bana benziyor, hassas ve düşünceli,bana biç kıyamaz. Babası bana bir şey söylese babasına bile karşı durur diye övünerek anlatırdı. Sanki annemin en özel eşyası gibiydim. Babam bep merak ettiğim ama uzak kaldığım bir adamdı . Birbirimize yabancıydık. Ona hem öfkeliydim, hem de gizli hayranıydım. Babam abimi takdir eder, onun ne kadar cesur olduğundan bahsederdi. Benim annem gibi sulugöz olduğumu, biraz kendisine benzeseydim gerçek bir erkek olabileceğimi söyleyip dururdu. Evdeki bu paylaşılmışlık, aradakı bu kalın duvar beni babama ve abime uzak kılarken, erkeklerin dünyasına da yabancılaştırdı. Erkekler nasıl vakit geçirir, birlikte neler yapar, nasıl muhabbet ederdi? Tüm bunlar içine çok fazla giremediğim sadece uzaktan seyrettiğim anılara dönüştü. Annem tüm ümitlerini bana bağlayarak en büyük haksızlığı yapmıştı. Babamdan mahrum kalmıştım, kendi cinsiyetimi algılayışımda problemler yaşıyordum. Babam bana dair mesafeden şikayetçi olmakla beraber bu mesafeyi kapatmak için bir şey yapmamıştı. Bir çocuk anne babasıyla birlikte büyümek ister. Bir tarafta fazla olup diğer tarafta hiç olmamayı kaldıramaz. Bizim durumumuz da böyleydi... Anne baba arasında paylaşılan çocuklar diğer ebeveyne yabancıları. Bu erkek çocuksa babaya olan uzaklığı kendi cinsel rolünde sorunlar yaşamasına neden olabilir.
Sayfa 102Kitabı okudu
"Biz hep böyle, her şeyde birlik olsak, kimse bize diş geçiremez. Bize dağlar, şahlar dayanamaz. Hiç kimse... Yeter ki böyle birlik olalım."
Sayfa 112Kitabı okudu

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Ne güzel bir kitaba başladım
"Yaratılışa uygun yaşamak hayatı kolaylaştırır. Çünkü sorumluluk paylaşımı sağlar. Gereksiz üstlenmeleri ve boş vermeleri önler. Kızların kız gibi, erkeklerin de erkek gibi büyütülmeleri kişisel huzur kadar evliliğin sağlığı açısından da önemlidir. Kendi yaratılışından memnun olan, bunu bir üstünlük ve güç sembolüne dönüştürmeyen eşler daha
"Madem aydınlandın, başkalarını da aydınlat! "
Sayfa 116Kitabı okudu
Reklam
"Yaş ilerledikçe anormal davranışların terki de zorlaşır. Bundandır ki, ebeveyn kendini ne kadar erken değiştirirse çocuk da anormal davranışı o kadar erken bırakır ."
Sayfa 203Kitabı okudu
"Çocukların yetişkinler tarafindan en çok zarara uğratıldığı durum yavaşlığın bozulmasıdır. Halbuki yavaşlığın korunması , ebeveynin çocuğa en önemli mirasıdır... Zira gelişimin en önemli kısmı yavaşlığın korunmasıyla olur ;algılamak ve algılanan şeyin ruhla bütünleşmesi yavaşlama ile gerçekleşir. Modern hayat aceleciliği beraberinde getirdiğinden, ebeveynler çocuklarını kendilerine uydurmaya çalışırlar. Bu, çocuğa haksızlıktır ve çocuğun doğal gelişimine engel olmaktır. Ebeveynler çocuklarını hızlandırmak yerine kendilerini yavaşlatmalılar."
"ÇOCUK ANNESİYLE 'GÜVENLİ BAĞ' KURABİLDİĞİ KADAR 'DUYARLI', BABASIYLA BİRLİKTE OLABİLDİĞİ KADAR 'İRADELİ' OLUR."
Reklam
"Baskı ile söz dinleyen çocuklar, edilgenleşir...Kendi gibi olmak yerine istendiği gibi olmayı öğrenir... Böylesi bir hal, çocuğun kendini kaybetmesi, başkalarının istediği kalıba girmesi demektir... Sağlıklı ruh, baskının değil, çocuğun kendi gibi olmasına fırsat verilmiş bir ortamın ürünüdür. "
"Çocuğun iki türlü ihtiyacı vardir: Fizyolojik ihtiyaçlar ve duygusal ihtiyaçlar.. Çocuğun duygusal ihtiyaçları "vaktinde" giderildiğinde güven yeterince giderildiginde "ruhsal doyumsama" gerçekleşir. Çocuk, ihtiyacı vaktinde giderilmedikçe huzursuz, yeterince giderilmedikçe de hırçın olur... Eksik kalan ihtiyacını gidermek için başka arayışlara girer... Bazen arkadaş bağımlısı, bazen oyuncak tutkunu olur.. Bundandır ki o-4 yas, çocuğun terbiye edildiği değil, ihtiyaçlarınin koşulsuzca giderildiği dönemdir.."
"Ebeveynler çok defa çocuk odalarını süsleyerek; ayıcıklar, pandalar koyarak çocuğu da o odada yatırırlar. Halbuki çocuğun süslü bir odaya değil, anne yanında güven duygusunu solumaya ihtiyacı vardır. "
"BEBEĞİN ODAYA İHTİYACI YOKTUR. EN GÜZEL ODA DAHİ ANNE YATAĞINDAN GÜVEN VERİCİ DEĞİLDİR"
"Sofi böyle tuhaf, şaşkın şeyler düşünürken, şu insanoğlunu akıl sır ermez, diyordu. Bir incecik kavaldan koskoca, kükremiş bir dağ çıkarıyorlar, diyordu. Şu insanlar, şu dünyada var oldukça her şeye akıl erdirecekler,kartalın uçuşuna, karıncanın yuvasına, ayın, günün doğuşuna, batışına, ölüme, kalıma, her şeye akıl sır erdirecekler. Karanlığa ışığa, her şeye, her şeye akıl erdirecekler, tek insanoğluna güçleri yetmeyecek. Onun sırrına ulaşamayacaklar. "
54 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.