Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Merve

Merve
@Mervear1
14 okur puanı
Haziran 2023 tarihinde katıldı
Sabitlenmiş gönderi
272 syf.
10/10 puan verdi
Hakkında herkesin farklı düşüncelerde bulunduğu bir klasiktir Dorian Gray'in Portresi... Eser içerisinde aşkla, insanın istek ve tutkularıyla, insanın içinde yaşadığı çelişkilerle ve toplumun dayatmaları ilgili birçok mesaj barındırır özellikle kitap "güzellik nedir?" sorusunu işler. Dorian Gray tanıştığı ve fikirlerinden etkilendiği Lord Henry karakteri öncesi ve sonrası karekter değişimini gözler önüne sermektedir eser aslında burada fikirlerle değişen bir kişiliği tüm çıplaklığıyla göstermektedir bize. Lord Henry karakteri sosyal toplumsal öğretilere oldukça tezat fikirleri harika bir mantık çerçevesinde, tutarlı şekilde sunar. Bu sosyal, ahlaki, insani, evrensel değerlere tezat olan fikirleri kulağa mantıksız gelmeyecek şekilde söyler Lord Henry. Onu her ne kadar yanlış bulsanızda kulağa yanlış gelmez söyledikleri. Eser gerek farklı fikirleri farklı bakış açısıyla sunmak konusunda gerek "Güzellik nedir?" sorusunu baştan sona işleyişiyle gerek değişen fikirlerin kişiliğe olan etkisini bizlere göstermesiyle okunması gereken bir eserdir.
Dorian Gray'in Portresi
Dorian Gray'in PortresiOscar Wilde · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202373,6bin okunma
Reklam
445 syf.
·
Puan vermedi
·
71 günde okudu
İlkçağ Felsefe Tarihi 2
İlkçağ Felsefe Tarihi 2Ahmet Arslan
9/10 · 448 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
İşte "hayat" ya da "yaşam" dediğimiz şey, dışarıdan besin yoluyla alınan enerjinin varlığı korumaya harcanmasından ibaret olan bir süreçtir.
Evrimsel süreçte sıklığı değişen aleller, statik değildir; her biri, durmaksızın değişir.
Reklam
Yani evrim, bazı insanların iddia ettiğinin aksine, bir türün bir diğer türe değişmesi (örneğin maymunların insanlara dönüşmesi) demek değildir. Türlerin zaman içimdeki değişimi veya ata türlerin yepyeni torun türlere evrimi, evrimin bir sonucudur; evrimin tanımı değildir.
Ksenophanes insanların tanrı hakkında sahip oldukları anlayışlarının "psikolojik kaynağı"nı araştırmaktan çok bu anlayışlarının tanrıların ve tanrısallığın gerçek, nesnel özüne uygun olmadığını, öznel ve yanlış olduğunu vurgulamak istemekteydi.
Düşündüklerimiz ya da inandıklarımız nesneleri görüşümüzü etkiler.
Sayfa 8
Fakat bir kez her şeyin harikulade olduğunu iddia ettikten sonra artık tersini iddia edemiyor ve söylenenlerin tek kelimesine bile inanmıyordu.
Sayfa 148Kitabı okudu
Ahmaklar saygı gören bir yazarın her şeyine hayran olurlar. Oysa ben sadece kendim için okuyorum, sadece bana faydası olanı seviyorum.
Sayfa 127Kitabı okudu
94 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.