Doğru değil. Seninle birlikte dünyayı dolaşırken simyayı öğrendim. Rüzgârlar, çöller, okyanuslar, yıldızlar var bende, Evren'de yaratılmış ne varsa hepsi bende var. Hepimizi aynı El yaptı ve hepimiz aynı Ruh'a sahibiz. Senin gibi olmak istiyorum, her şeye nüfuz etmek, denizleri aşmak, hazinemi örten kumları kaldırmak ve sevgilimin sesini yanıma getirtmek istiyorum."
"Simyacı'yla yaptığın konuşmayı duydum geçen gün. Her şeyin kendi Kişisel Menkıbesi olduğunu söylüyordu. İnsanlar rüzgâra dönüşemez."
"Bana bir süre için rüzgâr olmayı öğret," diye rica etti delikanlı. "İnsanlar ile rüzgârların sınırsız olanaklarını birlikte konuşabilelim."
Hayata dair onlarca konu hakkında derin düşüncelerini paylaşarak sonraki nesillere çok özel bir yol gösterici olduğuna inanıyor ve herkesin okuması gerektiğini düşünüyorum. Tabi sadece okunup bir kenara kaldırılmamalı. Üzerinde düşünmeli, bazı cümleleri gerekirse birkaç kere okumalısınız. Deneme okumayı seviyorsanız, klasik kitaplara da ilginiz varsa mutlaka okumalısınız.
Okurken birçok cümlenin altını çizdim, sanırım daha önce bu kadar işaretlediğim bir kitap olmamıştı.
Sürekli mutluluk içindeki Acısız Hayat artık insan hayatı olmayacaktır. Olumsuzluğun peşine düşen ve onu dışarı atan hayat kendini geçersiz kılar. Ölüm ve acı birbirlerine aittir. Acı da ölüm önceden hissedilir. Acıyı yok etmek isteyen ölümü de ortadan kaldırmak zorundadır. Ama ölüm ve acısı olmayan hayat insani bir hayat değil ölmemişlik hayatıdır. İnsan hayatta kalmak uğruna kendini ortadan kaldırır. Muhtemelen ölümsüzlüğe de erişecektir ama_hayatı_pahasına.