Uzun bir zaman dilimini kısa kısa ve kronolojik olarak aktarmış yazar. Biyografi mi yoksa kurgu mu yoksa toplum incelemesi mi olduğu belli olmayan bir kitap. Fransa'nın zaman içinde yaşadığı değişimleri ele almış.
Kadın özgürlüğünü cinsellik üzerinden ele alıp sayfalarca tekrar tekrar bu konu üzerinde durmuş. Hayata baktığı yeri hiç sevmedim. Ayrıca göçmenlik,araplar ve müslümanlar için yazdıkları da klasik batı zihniyeti. Hiç sevmedim.
Şu alıntı çok şey anlatıyor zaten:
"Derken, okula başörtüsüyle gelmekte direten üç kız öğrenci gerici, kadın düşmanı, şeriatçı Müslümanlığın pusuda bekleyen öncü kuvvetleri olarak ortaya çıkıyor ve nihayet Arapların, diğerleri gibi sıradan göçmenler olmadığını düşünme ve ileri sürme fırsatını doğuruyordu."