Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

NUR

‘Unutmak olmazsa insanoğlu nasıl yaşardı bunca acı ortasında.’
Sayfa 146 - Dergâh YayınlarıKitabı okudu
Reklam
“Bizim sevmediğimiz kimse yoktur. Belki gönlümüze biraz serin gelenler vardır.”
Sayfa 64 - Dergah YayınlarıKitabı okudu
Ama insan sadece kaştan, gözden, gövdeden mi ibaret? Ayna dediğin, taşı toprağı, evi sokağı da gösteriyor. Mühim olan bu vücudun içini görebilmek. Kalbin aynasında ne var, ona ulaşabilmek.
Sayfa 15 - Dergah YayınlarıKitabı okudu

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
NUR

NUR

, bir kitabı okumaya başladı
Günahın Üç Rengi
Günahın Üç RengiGülseren Budayıcıoğlu
8.3/10 · 14bin okunma
Reklam
"İnsan dünyada bir Hak'tan, bir de haksız olmaktan korkmalıdır."
Sayfa 87 - Destek YayınlarıKitabı okudu
"Ah! Başımıza ne geliyorsa, hep cehalet yüzünden gelmiyor mu sanki? Eloğlu kadar bile kitaplara ilgimiz, sevgimiz yok! Acaba neden?"
İyi bir insan olabilmenin altın kurallarından biri de, iyi bir arkadaş olabilmektir.
Sayfa 75 - Destek YayınlarıKitabı okudu
Seyahatname yalnız Türkçe için değil, içerdiği topluluk ve kültürlerin dilleri için de çok önemli bilgiler saklamaktadır.
Sayfa 37 - Destek YayınlarıKitabı okudu
96 syf.
·
Puan vermedi
·
1 saatte okudu
Reklam
NUR tekrar paylaştı.
İnsan şahittir. Niçin? "Dünyaya gelmeden önce yaşanılmış olan kemâli hatırlamaktadır da onun için." Ruhlar, bedenlerden önce yaratılmışlardır. Allah, ♡ "Daha ete kemiğe bürünmeden, ruhlar âleminde iken onlara sordu: "Ben sizin Rabb'iniz değil miyim?" Cevap verdiler: "Evet" , (Â'râf, 172.) "Böylece ruhlar, daha doğmadan Allah'ı tanıdılar ve O'na bağlılık yemini ettiler. Bu yüzden sûfiler; Allah'a karşı duyulan özlemin onu daha önce tanımış olmaktan; musikiyi sevmenin, ruhlar âleminde duyulmuş şeyleri hatırlatmasından; güzelliği sevmenin de Allah'ı görmüş ve onun güzelliğine şahit olmuş olmaktan kaynaklandığını söylerler." "İslâm'da ruhlar bedenden önce vardır, o yüzden de ruhlar (geçmişi) hatırlarlar", işte şahitlik kavramı budur.
Sayfa 103Kitabı okudu
NUR

NUR

, bir kitabı okumayı düşünüyor
Camdaki Kız
Camdaki KızGülseren Budayıcıoğlu
8/10 · 24,4bin okunma
Mimar Sinan'ın asıl ideali İslam'ın sadeliği ve tevazuu olsa da, inşa ettiği eserlerde mükemmeli hedeflemekten vazgeçmemiştir. Şatafat ve gösterişten uzak bir hayat sürüp kendini âciz bir kul olarak görmüş ancak estetik ve geometrik yönden hayranlık uyandıran yapılar inşa etmiştir. Çünkü bir Müslüman'ın böyle yaşayacağından söz eder büyük usta.
Sayfa 66 - Destek YayınlarıKitabı okudu
Mimar Sinan felsefesinin bir diğer öne çıkan özelliği ise insanın bu dünyada misafir olduğu inancıdır. Elleri boş geldiği dünyadan yine boş ayrılacağını bilse de, biriktirme isteğiyle yanıp tutuşuyor insan. Maddenin zehri vücuda ne kadar çok zerk olursa, dünyevi bağımlılıklardan kurtulmak da o derece zorlaşacaktır. En yararsız görünen böceği bile öldürmeye kıyamayacak kadar yüksek bir vicdan, hayallerine kulak verecek kadar erdemli bir yalnızlık ve her şeyin geçici olduğunu görebilecek kadar gelişmiş bir zihindir bütün ihtiyacımız.
Sayfa 59 - Destek YayınlarıKitabı okudu
226 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.