Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Öğretmen

Öğretmen
@O_gretmen
Öğretmen
@O_gretmen·Bir kitabı okumayı düşünüyor
Kör Baykuş
Kör BaykuşSadık Hidayet
7.8/10 · 28,1bin okunma
Reklam
Öğretmen tekrar paylaştı.
Fransızcada bizdeki özlemek fiilinin tam bir karşılığı yoktur. Onun yerine manquer kelimesini kullanırlar. Anlamı eksik kalmaktır. Öyle herkese karşı da kullanmazlar. Fransızca edebiyatın dili gerçekten de.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Öğretmen tekrar paylaştı.
Çok şey birikmiş, dağılınca anladım.
Öğretmen tekrar paylaştı.
Mumyalara aşık olur kimi, kimi de hortlaklara; ikisi de aynı ölçüde düşmandır ete ve kana -ah nasıl ikisi de ters gelir beğenime! Çünkü kanı severim ben. Ve herkesin tükürüp kustuğu yerde oturmak ve kalmak da istemem; işte budur benim beğenim, – hırsızların ve yalan yere yemin edenlerin arasında yaşarım daha iyi. Hiç kimse ağzında altın
Sayfa 195 - Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları /17.BaskıKitabı okudu
Reklam
Hiçbir şey hayvan sürüsünün yaptığının aksine öndengiden kalabalığın izinden gitmememiz ve herkesin gittiği yere değilde gidilmesi gereken yere gidilmemiz gerçeğimden daha önemli değildir
İnsan aklı bir karış havada, tutarsız bir yaratıktır ve aynı satranç oyunları gibi hedefe varmayı değil, hedefe giden yolları sever.
Fakat insanoğlu satrancı yalnızca bir oyun olarak adlandırmakta aşağılayıcı bir kısıtlama yapmış olmuyor muydu? O aynı zamanda bir bilim, bir sanat değil mi?
Siyah ve beyazdan oluşan her iki ben de yarışa girişmeden edemiyordu ve her ikisi de yenmek, kazanmak için kendine göre bir hırsa, bir sabırsızlığa kapılıyordu; siyah olan ben, beyaz olan ben'in yapacağı her hamleyi heyecanla bekliyordu. Bir tanesi bir yanlış yapınca, öteki ben sevinçten havalara uçuyor ve aynı anda da kendi beceriksizliğine kızıyordu.
İnsan sabahtan akşama kadar bir şey olmasını bekler ve hiçbir şey olmaz. Bekleyip durur insan. Hiçbir şey olmaz. İnsan bekler, bekler, bekler, şakakları zonklayana dek düşünür, düşünür, düşünür,. Hiçbir şey olmaz. İnsan yalnız kalır. Yalnız
Reklam
Aslında satranç da bir bilimdi, bir sanattı, Hazreti Muhammet'in gökyüzü ile yeryüzü arasındaki boşlukta bulunan tabutu gibi, bu kategoriler arasında boşlukta dolanmaktaydı, karşıtlıklardan oluşma bütün çiftlerin bir defaya özgü birleşmesiydi; sonsuz eski, ama buna rağmen sonrasız yeniydi, kuruluşu bağlamında mekanikti, ama yalnızca imgelem gücü aracılığıyla etkinlik kazanabiliyordu, geometrik açıdan kaskatı bir uzamla sınırlıydı ve bu arada kombinasyonları bağlamında sınırsızdı, kendini sürekli geliştiriyordu, ama durağandı, hiçbir yere götürmeyen bir düşünme eylemiydi, hiçbir şey hesaplamayan bir matematikti, eserleri bulunmayan bir sanattı, özden yoksun bir mimariydi, fakat öte yandan, kanıtlanmış olduğu üzere, varlığı ve oluşu açısından bütün kitaplardan ve eserlerden daha kalıcıydı, bütün halklara ve zamanlara ait bulunan, can sıkıntısını öldürmek, duyuları bilemek, ruhu gergin tutmak için dünyaya hangi tanrının getirdiği kimsece bilinmeyen tek oyundu.
Öğretmen
@O_gretmen·Bir kitabı okumaya başladı
Satranç
SatrançStefan Zweig
8.4/10 · 236,8bin okunma
274 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
3 günde okudu
Aforizmalar
AforizmalarFriedrich Nietzsche
8.5/10 · 2.461 okunma
Yıldızın bencilliği. Yuvarlanan bir fıçı gibi boyuna kendi çevremde dönersem nasıl olur da ateş almam yakıcı güneşin ardından böyle koşarak.
Sayfa 274Kitabı okudu
Tartıya vurmalı. -Tek bir acıya nazaran çift acıya daha kolay katlanılır:Denemek ister misin?
Sayfa 259Kitabı okudu
Nereden geldiğinizi değil, nereye gittiğinizi belirlesin, bundan sonra şerefinizi!...
Sayfa 258Kitabı okudu
Reklam
Her gönlün başka bir dünyası vardır;her bir gönül başka bir ötedünyadır
Sayfa 250Kitabı okudu
1.157 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.