Sevdigim Kitaplardan Notlarım

Sevdigim Kitaplardan Notlarım
@Sadece__
Farklı görüşlerden, fikir alışverişinden besleniyorum. Bunlar psikoloji, felsefe, din ve dil/kültür üzerine olursa değme keyfime... İnsanları yargılamaktan ve düşman tutumlardan hoşlanmam.
Kendime Hatırlatma
Allah'ın rahmetinden umdu kesme, kesme ki gönlün solup çaban bitmesin.
Din

Duâbekleyen

@dualardabulusmakuzere
·
"Allah buyurdu ki: Azabıma dilediğimi uğratırım; rahmetim ise her şeyi kuşatmıştır. Rahmetimi takva sahiplerine, zekâtı verenlere ve ayetlerimize inananlara yazacağım." (A'râf, 7/156)
Sayfa 689
Din
Ne Kadar Kitap Kurdusun?
0-30p: Kontrollü okuyucu 📖 40-70p: Hafif bağımlı 👀 80p+: Geçmiş olsun, kitaplar seni ele geçirmiş 😅
Bir solukta okunabilen bir kitap
Puan vermedi
Kitap bir arkadaşımdan "Inanılmaz akıcı kitap" slogani ile hediye olarak geldi. Alır almaz büyük bir hevesle başladığım kitabı bir süre okuduktan sonra durup, bunu bir erkek yazmış olmalı diyerek kapağa dönüp yazarın ismini okudum. Tabi ki şaşırtmadı. Bu fikre nereden kapıldığıma gelirse, anlatılan hikayenin ancak bir erkeğin fantezisi olabilecek gerçeklikte olmasıydı (ughh diyerek) gözlerimi tavana diktiren. (Spoiler) Kitapta Selena, ömrü boyunca sanki hayatının iplerini eline vereceği br erkeği beklemişçesine bir teslimiyet sergiliyor. Kendi kültüründen değerlerinden o kadar kolay vazgeçiyor ki, yeni hayatı Şeref'in iki dudağı arasında gibi hissettiriyor insana. Belki daha uzun bir kitapta aynı olaylar zamana yayılarak gerçekçi bir şekilde anlatilabilecekken, kısacık kitabın kısacık zaman dilimine sıkıştırılan hayatı değişimler okur için bütün gerçekçiliğini yitiriyor. Ben kurgu da olsa gerçekçilik arayan bir insanım. O yüzden bir yerden sonra sıkılarak kenara koyup sonra da neyse bir an önce bitsin diyerek hızla okudum. Hayalperest bir aşıksanız, bu kitapta din, kültür ve değerleri birbirinden farklı iki insanın büyük aşkı ve iman güzelliği sayesinde şekillenen heyecanlı öyküsünden keyif alabilirsiniz. Umutsuz realistlere gelince, sizin için de bir vakit kaybı. Zaten siz niye kurgu aşk romanı okuyasiniz ki! Neyse hoşçakalın :)
1000Kitap
Bir Deliyle EvlendimHekimoğlu İsmail · Timaş Yayınları · 20252,470 okunma
Bazen okumak pişmanlıktır
1/10
·264 syf.··
2025 19. kitabı
Okumamın üzerinden 2 yıl geçti ve hâlâ tiksinti ile hatırlıyorum bu kitabı. Bir psikoloğun kaleme alacağını asla beklemediğim bir sonla da bitti. Okurken merakınızı çoğunlukla canlı tuttuğu için bir solukta okunabilen bir kitap. Ve fakat bir insan bu kadar korkunç şeyleri nasıl hayal edebilir dedirtti bana. Yazarın ismini tanıyor olsaydım tv'de denk geldiğim 30saniyelik "nasıl bir duygu babanın seni istememesi/sevmemesi anlatsana, nasıl canın yanıyor" tarzı bir sorusunu duyduktan sonra katiyen elime almazdım. Bu kitabı okumaya niyetliyseniz sadece vakit kaybı değil sinir bozukluğu da sizi bekliyor olabilir.
Süt LekesiEsra Ezmeci · Destek Yayınları · 20204,280 okunma
1/10
·264 syf.··
2025 19. kitabı
Esra Ezmeci
6.9/10 · 4.280 okunma
Tatlısız duramayanlar, elinden telefon düşmeyenler buraya!
10/10
·152 syf.··
2025 5. kitabı
Tek kelimeyle muhteşem bir kitaptı. Başta yanımda kalem olmadığı için sonlara dogru altını cizerek okudum. Keşke baştan çizerek gidebilseydim. Çünkü hazinelerle dolu bir kitaptı, başucu kitabı olarak saklayacağım. Dopaminin işleyişinden salgılanmasına, etkilerinden bu sistemin önemine kadar pek çok bilgi veriliyor kitapta. Bunu da aşağı yukarı herkesin anlayabileceği bir dille yapmış yazar. Günümüzde, tüm dünyada çok yaygın bir problem olan dopamin bağımlılığının sebeplerini, nasıl başladığını, nasıl baş edilmesi gerektiğine dair bilgiler edindim. Uygulamanın irade gerektirdiği bir gerçek ama ilk adım olan farkındalığı kazandırıyor. En tehlikeli tuzak olan zirve sonrası arayışı sonlandırmak herkesin uygulayabileceği çözüm adımlarından biri. Kesinlikle herkesin okuması gereken kitaplardan.
1000Kitap
Kalk Bi Dopamin DemleSerkan Karaismailoğlu · Ortapia Yayınları · 20246,6bin okunma