Safiye özel

Safiye özel
@Safiye199
Kitaplar ve seviyoruz
Yazmak Yetmez, Sahiplenmek Gerekir
Sosyal medyada kitap incelemeleri yazan biri olarak hiçbir zaman “popüler olma” gibi bir derdim olmadı. Benim için mesele görünmek değil, hissettiklerimi doğru bir dile dökebilmekti. Buradaki okurlarla bir duygu ve düşünce zinciri kurmak istedim hep. Ama bazıları için mesele sadece “görünmek”. Ve bunu yaparken başkalarının cümlelerine, duygularına, üslubuna tutunmaktan çekinmiyorlar. 1. görsel: Söz konusu kişinin Hyunam-Dong Kitabevi incelemesi. 2. görsel: Benim aynı kitapla ilgili yazdığım inceleme. 3. görsel: Kitapla ilgili istatistik ekranı (beğeni, yorum vs.). 4. görsel: Aynı kişinin Söyleme Bilmesinler kitabı için yazdığı inceleme. 5. görsel: Benim aynı kitap için yazdığım inceleme. 6. görsel: Söyleme Bilmesinler kitabına ait etkileşim istatistikleri. 7. görsel: Kişinin Instagram hesabı 8. görsel: 1000Kitap profili (ekran görüntüsü). Aşağıda göreceğiniz kişi, sözde 1723 kitap okumuş bir öğretmen. Ama bana ait metinleri, birkaç kelimesini değiştirerek kendi Instagram hesabında paylaşmış. 1000Kitap 'ta değil… Çünkü orada paylaşırsa, orijinallik testi hemen yapılabilir. Ama Instagram'da kendine ait olmayan düşüncelerle alkış toplamak daha kolay. Bu durumu ben değil, dikkatli bir okur fark etti. İncelemelerimizi karşılaştırınca hemen görmüş, bana ulaştı. Gerçek de böylece ortaya çıktı. Bu gönderilerde okuyacağınız şey bir benzerlik değil. • 1. incelemede: Aynı cümle yapısı, sadece “temalar” yerine “konular”, “derin bir şekilde” yerine “çok güzel” demiş. Bazı yerler birebir aynı. • 2. incelemede: Biçim ve ifade aynı, sadece bağlaçlar genişletilmiş. Sıralama aynı, kelimeler yer değiştirilmiş, ama içerik %100 kopya.
Reklam
Sanki içinde kocaman bir kaos yaşıyordu.
Sayfa 55·Kitabı okudu
Alıntı
Bugün 1000Kitap’ın doğum günü sevgili okurlar! Eklediğiniz her alıntı ve incelemenin her harfi için sizlere sonsuz teşekkürler. İyi ki varsınız. 🎂📚✨
1000Kitap
"Değerli bir şey kaybettiğimizde ve arayıp bulamadığı­mızda, kalbimizin kırılması gerekmiyordu. Hâlâ biraz da olsa umudumuz vardı, belki bir gün, büyüdüğümüzde ve ülkede seyahat etme özgürlüğüne kavuştuğumuzda gidip Norfolk'ta bulabilirdik kaybımızı."
1000Kitap
“Ne kadar güzel giyinmiş, çekici, hoş bir kadın diyorlardı belki de… bedenimdeki yaraları ve içimdeki acıları bilmeden…bunları bu kadar kolay gizlemek için hayatımdan kaç seneyi heba etmiştim?”
Sayfa 22 - Lapis
Alıntı
Reklam