Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Şefikanur Tanrıver

Şefikanur Tanrıver
@SefikanurT
Reklam
Tenimin rengi için beğenmezlik etmeyin beni; Yan yana yaşadığım, birlikte yetiştiğim Yanıp tutuşan güneşin verdiği gölgeli giysim o benim.
Sayfa 21 - Fas EmiriKitabı okuyor
Sayılar her zaman sakin ve sağlamdı , hata yaptığı zaman onlara sığınabilirdi, çünkü onlarda hiç hata yoktu.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Ama mutluluğa başkalarının gözüyle bakmak acı veriyor insana !
Sayfa 103 - ORLANDOKitabı okudu
Görüyorsunuz, mutsuz olan yalnızca bizler değiliz. Bu uçsuz bucaksız, evrensel tiyatroda Bizim oynadığımızdan da acıklı sahneler var.
Sayfa 46 - BÜYÜK DÜKKitabı okudu
Reklam
Bir saat önce dokuzdu, bir saat sonra 11 olacak ; Ve saatten saate olgunlaşıp duruyoruz , Saatten saate çürüyor çürüyoruz...
Sayfa 42 - JAQUESKitabı okudu
Çok yazık, akıllıların budalalıklarından, budalalar akıllıca söz edemiyorlar.
Sayfa 11 - TOUCHSTONEKitabı okudu
Ama siz, sizde olmayan bir şey üzerine yemin ederseniz , yalan yere yemin etmiş olmazsınız. İşte şerefi üzerine yemin eden şövalyede şerefi üzerine yemin etmişti, ama hayatında hiç şerefi olmadı ki ...
Sayfa 10 - TOUCHSTONEKitabı okudu
Başkalarının Aklı Olmadan Akıllı Sayılmayız
Özgün bir birey olmak , inzivada ve sade yaşamak, yoğunlaşmak ve düşünmek için bir yere kapanmak ; yalnızlık değildir . Bağımsız bir karakter veya bir birey olmak ayrı, toplumdan ayrı ,geribildirimlerden uzak ve kendini dışarıdan göremeyecek kadar yalnız olmak ayrıdır. Başarısızlığın birinci sebebi ise yalnızlıktır.
Kurgulanmış Koşullar Lehimize Değildir
Zorunlu eğitimin olmadığı yüzyıllarda Galileo , Newton,Descartes ve Da Vinci'ler çıkarmaya başlamış bir insanlık görüyoruz . Hemen ardından tüm toplumun okula gönderildiği Sistem sonrası okullar böyle kişiler yetiştiremedi. Kendini eğitmiş herkesin ise mutlaka okulla bir problemi vardır .
Reklam
Eğitim Sabahları Okula Gitmek Değildir
Kendini eğiten herkesin hayatı özgün iken Sistem içerisinde yaşayan herkesinki birbirinin aynısı. Her birey kendini eğitmekle sorumludur.
Eğitim , Sabahları Okula Gitmek Değildir .
Eğitim sisteminin en başta sanayi mantığı ile oluşturulması ; öğrenciye "hammadde", piyasanın isteklerine göre diploma alacak mezunlara ise "ürün" gözüyle bakılması sonucuna yol açmıştır . İşletmeler , piyasanın taleplerine göre üretimde değişiklik yaparlar . Müfredatlar , açılıp kapanan bölümler , sıkışıp daralan sektörler ve kurumlara göre değişir ; bireyin yeteneklerine göre değil.
Her düşündüğümüzde beynimiz değişiyorsa hayat boyu yaşadığımız pek çok olay da düşünce yapımızı etkiliyor demektir. Günlük yaşamınızı nasıl geçirdiğiniz , kimlerle vakit geçirdiğiniz , nelerle oyalandığınız , neyi amaçladığınız , televizyonda neler izlediğiniz , sosyal medyada hangi hesapları takip ettiğinize kadar hepsi sizin seçiminizdir ve hayatınızın geri kalanında nasıl bir beyne , düşünce yapısına ve hatta hayata sahip olacağınızın tercihinin sizin elinizle sonuçlanmış yansımasıdır . Kierkegaard der ki ;" Hayatımız çoğunlukla baskın düşüncelerimizin sonuçlarını gösterir ."
Bir Şeyi Öğrenmek Her Şeyi Öğrenebilmeyi Sağlar
Bir kez öğrenmeyi öğrenen öğrenci, hayatta neyi öğrenmesi gerektiğini de kendisi bilecektir. Kişi , kendi başına sadece bir kez bir şey öğrendiğinde , diğer her şeyi öğrenmek oldukça basittir .