Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

İrem Atlas

İrem Atlas
@Shikirem
15 yasında "ergen liselinin" aydın olma cabaları Hesaba çok girmiyorum alıntı yapmaya çok üseniyom yapıcam artık!!
İrem Atlas
Bir kitabı okumaya başladı
Monte Cristo Kontu (2 Cilt Takım)
Monte Cristo Kontu (2 Cilt Takım)Alexandre Dumas
9/10 · 25,7bin okunma
Reklam
96 syf.
·
Puan vermedi
İnsan Neyle Yaşar?
İnsan Neyle Yaşar?Lev Tolstoy
8.3/10 · 190,9bin okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
481 syf.
10/10 puan verdi
·
2 saatte okudu
İnsanlığın iki yüzünü mükemmel yansıtan bir eser.
Kitabın son sayfalarını okumaktayken,aniden elektrik kesildi tüm mahallede-belki daha da fazla yerde-.Sanki artık uyu dermişçesine bana.Dinlemem tabii,tek destekçi telefon ışığı olsa da. Yazarın hislerini çok iyi hissediyorum.O bilinçlendirmek amacıyla yapılan her tarihi bilgiyi esirgemeden,bol bol vermesi, Türkiye'nin iç durumunu tam olarak yansıtması,karakter gelişimi falan yani aklınıza gelebilecek her şey ustaca.Tek katılmadığım yer,ana karakterimiz olan Maya'nın hükümete bile isteye yapmış olduğu bir durummuş gibi düsünmesiydi.Bundan sonrası SPOİLER!! Orada Ankara hükümeti,2. Dünya savaşına girmemek için çok emek veriyordu ve yapacağı bir hamle,büyük bedellere patlayabilirdi.Arada kalmıştık.Bazı kararlar çok saçma ve yanlış gibi gözükse de günümüze göre şuan,o zamanlar savaşın seyrini düşünmek zordu.Ve bu zamanda o gemiyi İstanbul'a çekmek çok çok zordu.Masum insanlar öldü,çok ağladım zaten kitapta fakat eğer Ankara hükümeti bu duruma daha fazla hassas yaklaşsaydı,daha da fazla insan ölecekti.Maya bu durumu düşünmedi bence. Ehh,Maya düşmese de ben Maximilian'a düşüyorum.Mükemmel bir adam,Nadia olmak isterdim,öleceğimi biliyorum ama en azından o adamın sevgisine değerdi bence.Ayrıca ben Tarığı da seviyorum baya yani bütün karakterler cidden Türkiye'de bulunan kalıp tipler ve yani karşılaştık,tanıştık sanki onlarla.İlk defa Livaneli okudum, bundan sonra daha çooook okuyacağım sanırım!(bu arada eseri 2 saatte okumadım,önceden okuduğumu girmeyi unutmuşum,şimdi yüzeysel okumuşum gibi durmasın,dediği filmleri izleye izleye okudum hatta.)
Serenad
SerenadZülfü Livaneli · Doğan Kitap · 2020136,2bin okunma
Reklam
Ben 15 yasında bunadım.
Mantomu giyip alışveriş merkezindeki videocuya gittim.Holocaust dizisini sordum ama yoktu.Dükkândaki genç,onun yerine Life is Beautiful adlı filmi önerdi. "Hem" dedi, " bu daha eğlenceli." Eğlenceli mi? İyi ama en eğlence aramıyordum ki!Gençliğin gözünde film,müzik, kitap, televizyon sadece eğlence amacına yönelikti artık.Her şeyde bir eğlence arıyorlardı.
Sayfa 449 - Doğan kitapKitabı okudu
Canım hiç dışarı çıkmak istemiyordu.Masaya oturup mimesis çevirisine devam ettim.Max gitti gideli içime çöreklenen boşluk ve anlamsızlık duygusu anlatılır gibi değildi.Sanki Struma'yla,Nadia'yla,İkinci Dünya Savaşı'yla ilgili olmayan her şey anlamsızdı,sıkıcıydı.Bu konularla ve çeviriylr uğraşmadığım zamanlar,içimdeki boşluğu hiçbir şey dolduramıyordu.Bambaşka bir inasan olup çıkmıştım.
Sayfa 448 - Doğan kitapKitabı okudu
Bu dünyada nereye gitsen doğanın güzelliği ve insanoğlunun zalimliği karşına çıkıyordu.
Sayfa 440 - Doğan kitapKitabı okudu
Kötünün zaferi
"Adil olanın peşinden gidilmesi doğrudur, en güçlünün peşinden gidilmesi ise kaçınılmazdır. Gücü olmayan adalet acizdir; adaleti olmayan güç ise zalim. Gücü olmayan adalete mutlaka bir karşı çıkan olur, çünkü kötü insanlar her zaman vardır. Adaleti olmayan güç ise töhmet altında kalır. Demek ki adalet ile gücü bir araya getirmek gerek; bunu yapabilmek için de adil olanın güçlü, güçlü olanın ise adil olması gerekir. Adalet tartışmaya açıktır. Güç ise ilk bakışta tartışılmaz biçimde anlaşılır. Bu nedenle gücü adalete veremedik, çünkü güç, adalete karşı çıkıp kendisinin adil olduğunu söylemişti. Haklı olanı güçlü kılamadığımız için de güçlü olanı haklı kıldık." Auerbach uzun incelemesinin sonunda devleti ve iktidarı önemseyen düşünürlerden bahsediyor ve şöyle diyordu: "...bu düşünürler devleti devlet uğruna talep ediyor veya Makyavel gibi canlı dinamiği karşısında sevinç duyuyor ya da en azından Hobbes gibi, iyi kurulmuş olduğunda, o za manda ve mekânda yaşamakta olan insanlara sağlayabileceği yararlara enerjik bir ilgi gösteriyordu. Bütün bunlar Pascal için bir anlam taşımıyordu. Onun gözünde devletin dinamik bir iç hayatı yoktur; eğer olsaydı bunun kadim kötücül nitelikte olacağını düşünürdü. En iyi devletin hangisi olacağıyla ilgilenmez; çünkü hepsi aynı derecede berbattır."
Sayfa 417 - Doğan kitapKitabı okudu
39 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.