Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

ℭody

ℭody
@Stoiicman7
The better 𝔳𝔢𝔯𝔰𝔦𝔬𝔫𝔰 of me are already walking the planet. Love is my link 𝔱𝔬 𝔱𝔥𝔢 𝔣𝔲𝔱𝔲𝔯𝔢 .. From the 1% . ⁵²⁰¹³¹⁴ ℭ𝔬𝔡𝔶
Sabitlenmiş gönderi
"L'esprit imperturbable est semblable à l'eau calme d'un lac reflétant la brillance de la lune. Videz votre esprit et vous réaliserez l'esprit imperturbable." ¢---⋆Σ "Durgun zihin, ayın parlaklığını yansıtan bir gölün durgun suyu gibidir. Zihninizi boşaltın ve dingin zihnin farkına varacaksınız."
Reklam
334 syf.
5/10 puan verdi
The Player
The PlayerKresley Cole
5/10 · 1 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Elon mask, Steve Jobs, Bill Gates....
"The most contrarian thing of all is not to oppose the crowd but to think for yourself." ¢---⋆Σ "En aykırı şey kalabalığa karşı çıkmak değil, kendi adına düşünmektir."
They Create something huge for humanity....Kitabı okudu
224 syf.
10/10 puan verdi
·
10 günde okudu
Zero to One
Zero to OnePeter Thiel
7.1/10 · 32 okunma
Reklam
“In order to improve your game (to succeed), you must study the endgame before everything else.” ¢---⋆Σ “Oyununuzu geliştirmek (başarılı olmak) için her şeyden önce oyunun sonunu incelemelisiniz.”
Jose Raul Capablanca
Jose Raul Capablanca
Note-self.
Most cleantech companies crashed because they neglected one or more of the seven questions that every business must answer: 1. The Engineering Question (Can you create breakthrough technology instead of incremental improvements?) 2. The Timing Question (Is now the right time to start your particular business?) 3. The Monopoly Question (Are you starting with a big share of a small market?) 4. The People Question (Do you have the right team?) 5. The Distribution Question (Do you have a way to not just create but deliver your product?) 6. The Durability Question (Will your market position be defensible 10 and 20 years into the future?) 7. The Secret Question (Have you identified a unique opportunity that others don’t see?) ¢---⋆Σ Temiz teknoloji şirketlerinin çoğu, her işletmenin yanıtlaması gereken yedi sorudan bir veya daha fazlasını ihmal ettikleri için çöktü: 1. Mühendislik Sorusu (Kademeli iyileştirmeler yerine çığır açan teknolojiler yaratabilir misiniz?) 2. Zamanlama Sorusu (Şu anda kendi işinize başlamak için doğru zaman mı?) 3. Tekel Sorusu (Küçük bir pazarın büyük bir payı ile mi başlıyorsunuz?) 4. İnsan Sorusu (Doğru ekibe sahip misiniz?) 5. Dağıtım Sorusu (Ürününüzü sadece yaratmakla kalmayıp teslim etmenin de bir yolu var mı?) 6. Dayanıklılık Sorusu (Pazar konumunuz gelecekte 10 ve 20 yıl boyunca savunulabilir mi?) 7. Gizli Soru (Başkalarının göremediği benzersiz bir fırsat belirlediniz mi?)
People are scared of secrets because they are scared of being wrong. ¢---⋆Σ İnsanlar sırlardan korkuyor çünkü yanılmaktan korkuyorlar.
If you treat the future as something definite, it makes sense to understand it in advance and to work to shape it. But if you expect an indefinite future ruled by randomness, you’ll give up on trying to master it. ¤ Geleceği kesin bir şeymiş gibi ele alırsanız, onu önceden anlamak ve şekillendirmek için çalışmak mantıklı olur. Ancak rastgeleliğin yönettiği belirsiz bir gelecek bekliyorsanız, bunda ustalaşmaya çalışmaktan vazgeçersiniz.
Do u believe in luck now ... ??
From the Renaissance and the Enlightenment to the mid-20th century, luck was something to be mastered, dominated, and controlled; everyone agreed that you should do what you could, not focus on what you couldn’t. Ralph Waldo Emerson captured this ethos when he wrote: “Shallow men believe in luck, believe in circumstances.… Strong men believe in cause and effect.” In 1912, after he became the first explorer to reach the South Pole, Roald Amundsen wrote: “Victory awaits him who has everything in order—luck, people call it.” ¤ Rönesans ve Aydınlanma'dan 20. yüzyılın ortalarına kadar şans, ustalaşılması, hakim olunması ve kontrol edilmesi gereken bir şeydi; herkes yapabildiğinizi yapmanız, yapamadıklarınıza odaklanmamanız gerektiği konusunda hemfikirdi. Ralph Waldo Emerson şu sözleri yazarken bu ahlak anlayışını yansıtıyordu: "Sığ insanlar şansa inanır, koşullara inanır... Güçlü adamlar sebep ve sonuca inanır." 1912'de, Güney Kutbu'na ulaşan ilk kaşif olduktan sonra Roald Amundsen şunları yazdı: "Her şeyi düzenli yapanı zafer bekler; insanlar buna şans der."
Reklam
The most contentious question in business is whether success comes from luck or skill. A few, like Steve Jobs, Jack Dorsey, and Elon Musk, have created several multibillion-dollar companies. If success were mostly a matter of luck, these kinds of serial entrepreneurs probably wouldn’t exist. In January 2013, Jack Dorsey, founder of Twitter and Square, tweeted to his 2 million followers: “Success is never accidental.” ¤ İş dünyasındaki en tartışmalı soru, başarının şanstan mı yoksa beceriden mi geldiğidir. Steve Jobs, Jack Dorsey ve Elon Musk gibi birkaç kişi milyarlarca dolarlık birkaç şirket kurdu. Başarı çoğunlukla şans meselesi olsaydı, bu tür seri girişimciler muhtemelen var olmazdı. Ocak 2013'te Twitter ve Square'in kurucusu Jack Dorsey, 2 milyon takipçisine şu tweeti attı: "Başarı asla tesadüfi değildir."
It's our nature.
Other animals are instinctively driven to build things like dams or honeycombs, but we are the only ones that can invent new things and better ways of making them. Humans don’t decide what to build by making choices from some cosmic catalog of options given in advance; instead, by creating new technologies, we rewrite the plan of the world. ¤ Diğer hayvanlar içgüdüsel olarak baraj veya petek gibi şeyler inşa etmeye yönelirler, ancak yeni şeyler ve bunları yapmanın daha iyi yollarını icat edebilen yalnızca biziz. İnsanlar, önceden verilen bazı kozmik seçenekler kataloğundan seçimler yaparak ne inşa edeceklerine karar vermezler; bunun yerine yeni teknolojiler yaratarak dünyanın planını yeniden yazıyoruz.
In a world of gigantic administrative bureaucracies both public and private, searching for a new path might seem like hoping for a miracle. This would be depressing but for one crucial fact: humans are distinguished from other species by our ability to work miracles. We call these miracles technology. Technology is miraculous because it allows us to do more with less. ¤ Hem kamu hem de özel sektördeki devasa idari bürokrasilerin olduğu bir dünyada, yeni bir yol aramak bir mucizeyi ummak gibi görünebilir. Bu moral bozucu olabilir ama çok önemli bir gerçek var: İnsanlar diğer türlerden mucizeler yaratma yeteneğimizle ayrılıyor. Biz bu mucizelere teknoloji diyoruz. Teknoloji mucizevi çünkü daha azıyla daha fazlasını yapmamızı sağlıyor.
2.465 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.