Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Bibliosmia

Bibliosmia
@TK_hemsire
20 okur puanı
Ekim 2020 tarihinde katıldı
Birçok şeyin varoluşunun ancak varlıkları eksildiğinde farkına varırız.
Reklam
Bana göre psikoterapi yardımı almak bile zayıflık göstergesi değil, aksine bir özgüven ifadesidir. Burada kişinin kendini bağımlılıklardan arındırma ve kendi gücünü bulma arzusu devreye girer.
Koptuklarında acı veren bağlar hakikidir, et haline gelmiştir. İnsan acı çektiği durumda gerçekten mevcuttur, orada -bilerek ya da bilmeyerek- sevmiştir de.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Farkındalık kazanmadığımız müddetçe muhtemelen bilinçaltı kalıplarımızı tekrarlamaya devam ederiz.
Erkekler kadınların söylediği şeyleri düşünürken kadınlar erkeklerin söylemediği şeyleri düşünür.
Reklam
Kendi yaralı yönlerimize bakmak çok acı verici olduğu için, birçok insan bunun yerine başkalarına yardım etmeye çalışır. Bu şekilde kendi acılarımızı iyileştirme sorumluluğu almadan kendimizi değerli ve güçlü hissedebiliriz.
İnsanların bizden bir şey talep etmesi, genellikle kendi ihtiyaçlarımıza kulak vermediğimizin göstergesidir. Olayları daha net görebilmek için, talepkar insanları bakılacak bir ayna olarak kendimize çekebiliriz.
Duygularını bastıran kişi depresyona girer, ancak sorunları örtüktür. İnsanlar genellikle ona nasıl yardım edeceklerini bilmezler çünkü sorunun nerede veya ne olduğunu göremezler.
Sayfa 197Kitabı okudu
Hepimiz hata yaparız. Hayat bir öğrenme sürecidir. Alınacak derslerimiz olmasaydı burada olmazdık. Ne başkalarını ne de kendimizi yargılamaya hakkımız vardır.
"Kişi evde mutluysa işte de başarılı olur" klişesi yanlıştır. Doğrusu "iş yaşamıyla özel yaşamını dengelemeyi başaran kişi mutludur" olmalıdır...
Sayfa 149Kitabı okudu
Reklam
Bilinçaltı içeriğe bakar. Bilinçse yapıya. Bu nedenle bilinçaltının tepkisel davranışları çoğunlukla sorun yaratır. Çünkü o yapıya değil içeriğe, yani görünene tepki vermektedir.
Kierkegaard'ın dediği gibi: "Hayat ileri doğru yaşanır, Ama geriye doğru anlaşılır."
Hoş olanı görüyor olmak, ona tahammül ediyor olmak değildir, hoş olanı görüyor olmak karşındakinin güzelliğini gerçekten görmektir. Bir şeye tahammül ediyorsak aslında onun olumsuz tarafından bakıyoruzdur.
Sayfa 172Kitabı okudu
İçinde bulunduğumuz hali kabul edemediğimiz sürece savaşmaktan, mücadele etmekten ve isyandan alıkoyamayız kendimizi ve bu yüzden bir türlü yol kat edemeyiz. Sanki çitlerin arasına sıkışıp kalırız.
Sayfa 160Kitabı okudu
Hayatta bizi en çok yoran şey yapmamız gerekenler değil, yaptığımız gereksiz şeylerdir.
92 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.