Tuğba ASLANTÜRK

Tuğba ASLANTÜRK
@Tubikiss
272 syf.
5/10 puan verdi
·
3 günde okudu
Bu kitabın sadece önsözünü okuyarak anlatmak ve vermek istediği mesajı anlıyorsunuz. Gerisinin ekstra bir şey katmadığı düşüncesindeyim. Daha farklı bir yazımla bu ideolojik düşünceler daha iyi aktarılabilirdi bana göre.
Cesur Yeni Dünya
Cesur Yeni DünyaAldous Huxley · İthaki Yayınları · 202160,7bin okunma
Reklam
192 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
24 saatte okudu
Açıkçası başlarda anlamakta zorlandığım, ilerledikçe hayal kırıklığı yaşadığım ama bitirdiğim üzerimde etki bırakan bir kitap oldu. Yazar farklı bir teknik kullanarak okuyucuyu zorlamış ve adeta karakterimizin “ Ben onlar gibi değilim.” cümlesiyle kendi farklılığını ortaya koymak istemiş ve başarmışta.Karakterimiz toplumsal normlara karşı duran, sıradanlaşmış ve olağan her şey uzaklaşma çabası güden fakat kendi gibi düşünen ve hisseden birinin arayışı içindedir. Olağandan kaçarken olağanı aramak gibi bir şey oluyor.Kitabın başlangıç ve bitiş cümlesi oldukça manidardır. Aylak olan karakterimiz bu arayış içinde iken topluma özellikle de insana dair çok güzel analizler yapıyor. Kesinlikle okumanızı tavsiye ederim. İçeriği derin bir kitap.Ben konu anlatılarak inceleme yapılmasından hoşlanmadığım için bu kadar yazabildim.
Aylak Adam
Aylak AdamYusuf Atılgan · Can Yayınları · 201960,2bin okunma
58 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
İliklerinize kadar üşüyeceğiniz, soğuğun karşısında dirayetle verilen yaşam mücadelesini okuyacacağı üç kısa öyküden oluşan bir kitap. Akıcı bir dili ve sade anlatımı var. Yalnız ilk iki öykü birbirlerine oldukça benzer.Yazar okuyucunun da böyle düşüneceğini fark etmiş olacak ki kitabın sonunda iki öykünün farklı olduğunu teknik bilgilerle açıklamak zorunda hissetmiş kendini.
Ateş Yakmak
Ateş YakmakJack London · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202311,7bin okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
172 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
24 saatte okudu
Eser çok kısa olmasına karşın birçok mesaj vermekte ve insanı sorgulamaya itmektedir. Sosyal yapının bozukluğu, adalet kavramının anlamını yitirdiği, devletten yoksun kalmış sokaklar ve halkın bu sistemi kabullenişi bir yana saf iyilik ve kötülüğün ölçüsü nedir?, iyi insanlar neden iyidir?, iyilik insanın kendi özünde mi yoksa tanrı için midir? gibi sorgulamalara yöneltiyor okuyucuyu. Bunun yanı sıra kötü ve suçlu olan insanların üzerinde yapılan deneylerin insanları tekrar topluma kazandırma ve iradeleri dışında istemsizce iyilik makinesini dönüştürülüp toplum düzenini sağlama amacı güden bir yönetimi olan yaklaşımı ele almaktadır. Hiç sevgi görmemiş, etrafındaki herkes onu bir amaç için kullanmış ,hayattaki yerini belirlenmemiş 15 yaşındaki azılı bir suçlunun öyküsü. Bana göre kitapta verilen başka bir önerme de her şey bir gün aslına döner. Daha yazacak birçok şey bulabilirim fakat en iyisi okuyun. Çünkü herkesin kendine göre bir çıkarımı mutlaka olacaktır. Kitabın birinci bölümü oldukça rahatsız edici olmasından dolayı birçok kişi kitabı yarıda bırakmış. Tavsiyem devam etmeniz.Kitaptan neden bir puan kırdığımıza gelecek olursak puanı yazardan değil kitaptaki karakterimizden dolayı kırdık. Bir nebze içimizi soğutmak için.
Otomatik Portakal
Otomatik PortakalAnthony Burgess · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 200992,6bin okunma
540 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
7 günde okudu
Fazla betimlemelerinden dolayı biraz önyargıyla başladığım bir kitaptı. Fakat okudukça kendinizi ailenin içinde hissediyorsunuz ve onlarla üzülüp ,onlarla seviniyorsunuz ve çalışıyorsunuz. Kitaba gelecek olursak realist bir roman olmanın yanında yazarın hayatında da önemli ölçüde izler taşımaktadır. Dolayısıyla da ortaya çok harikulade bir eser çıkmıştır. 20. yüzyılın başlarında Amerika’da başgösteren ekonomik kriz bütün herkesi olduğu gibi Joad ailesini de vurmuştu. “Umut fakirin ekmeğidir “sözünden yola çıkarak köylerinden kaliforniya’yı göç eden Joad ailesinin yolculuk ve yaşam mücadelesini konu alır. Tolstoy un da dediği üzere; iyi hikayeler iki şekilde başlar: ya bir insan yolculuğa çıkar, ya şehre bir yabancı gelir. Bu kitapta her ikisi de mevcut. İnsanların umuda yolculuğunu, yaşam mücadelesini, açlıkla imtihanini, emek hırsızlığı kapitalist düzen, insanın değersizliğini yanında birlik ve beraberliğin, aile olmanın bilincini Joad ailesiyle bizlere aktarılmıştır. Her yeni doğumun yeni bir yaşam ve beraberinde yeni bir umudun olduğu vurgusuyla yazar umutları canlı tutmayı başarmış.
Gazap Üzümleri
Gazap ÜzümleriJohn Steinbeck · İletişim Yayınevi · 202135,7bin okunma
Reklam
Reklam