Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
318 syf.
·
Puan vermedi
Eser alışılmış olan biyografi yazım tekniklerinin dışında yazılmış olan harika bir eserdir. Elinize aldığınız andan itibaren sizi kendi içine çekmektedir. Sürüklenmektedir. Klasik manada surada doğdu. Şu eserleri çıkarttı. Sonra öldü tarzında yazılmayan ziyade bahsi geçen insanların ruhi ve dünyevi düşünce yapılarını irdeleyen o insanların düşüncelerini çizmemize yarayan bir eserdir. Oldukça kıymetli bir eserdir. Yağmur Tunalı beyefendi zor olanı gerçekleştirmiştir.
Kitap Şuuru
Kitap Şuuru
Gittiler
GittilerA. Yağmur Tunalı · Panama Yayıncılık · 201630 okunma
400 syf.
10/10 puan verdi
Kitabın yorumuna İskender Öksüz'ün ilk sayfada yazdığı yazıyı alıntılayarak başlamak istiyorum. Yağmur Tunalı "İki işim vardı: Birincisi ülkücülük,ikincisi şiir. Bunlar hayatımı dolduruyordu." diyor. En zor meslekleri seçmiş! Hepsi memleketinde, Kayseri'de gördüğü bir afişle başlar: "Esir Türkler Haftası" o üç kelimeye kilitlenmiştim diyor.. Esir Türk ? Türk nasıl esir olur? Esir Türk mü var ? Toplantıya gider ve o toplantı onun "vız noktası"dır. Ben, o gün onlardan oldum. O toplantının, yürüyeceğim yolu gösterdiğini, ömrümü peşin peşin verdiğim fikre intisab ettiğimi, gözyaşlı giriş merasimimin çoktan yapılmış olduğunu benden başka kimse bilmiyordu. Oradan çıktım ve bir köşede sarsıla sarsıla, göğsüm yırtılarak,ciğerim koparcasına, kardeşlerimin esaretine ağladım.. Sevgili Yağmur Tunalı'nın Kavga Günleri kitabı 1968-1980 yıllarını zor yılları, mücadelesiyle bir nebze kendini, yürüdüğü yolu, verdiği uğraşları anlatıyor. Silahların konuştuğu dönemde fikirleriyle konuşmaya çalışan sanatla edebiyatla tiyatroyla yürüyen genç bir adamın emeklerini bazen o emeklerin elinden nasıl kayıp gittiğini görüyoruz. Bir ülkücünün gözüyle geçen zaman. Hiç kimsenin yapmadığını yaparak sorgulayan sorgulatan nereden nereye dedirten bu kitap geçmişe objektif bir bakış ve birçok soruya yanıt niteleğinde.
Kavga Günleri 1968-1980
Kavga Günleri 1968-1980A. Yağmur Tunalı · Bilge Kültür Sanat · 201428 okunma
Reklam
318 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
9 günde okudu
Yağmur Tunalı bir güzel insan. Güzel insanlarla aynı ortamda bulunmuş. Türkiye'nin yakın tarihine damga vurmuş çok değerli insanları tanımış ve bir çoğunun son anlarına şahitlik etmiş. İşte bu kitap o şahitliklerden oluşuyor. Kısaca bu ülke ve bu millet için çırpınıp duran o yeri doldurulamaz değerlerimizin sessiz sedasız aramızdan ayrılışlarına son bir selam durma, son bir iç geçirme diyebiliriz. Kitabı okumama vesile olan Türkav Gaziantep Şube'sine ve Oğuzhan Saygılı hocama teşekkür ediyorum.
Kitap Şuuru
Kitap Şuuru
, insanlık şuurudur.
Gittiler
GittilerA. Yağmur Tunalı · Panama Yayıncılık · 201630 okunma
402 syf.
·
Puan vermedi
1968-80 arası gençlik ruhunu anlamak için güzel bir eser. Ancak içindeki duygusallık beni rahatsız etti -ki zaten yazarın bilimsel bir başvuru kaynağı oluşturma amacı da yok. Zaten şiir ve edebiyatla ilgilendiğinden kitabın içinde bahsediyor. Kitap içerisinde "Saçma", "Mantıksız" ve "Tutarsız" şeklinde not aldığım yerler oldu. Yazar, yer yer tarafsız yaklaşmış ama yer yer de taraf tutmaktan kendini alamamış ki bu da çok doğal; aksi bir iddiası yok. Tezimde kullanacağım alıntı şu olacak: "Gerçekten anlaşılır bir durumumuz yoktu. Akılla anlaşılacak, anlatılacak bir şey olmadığı zaten belliydi. Akıldan çok duyguyla hareket etmediğimiz de açıktı" (s.31).
Kavga Günleri 1968-1980
Kavga Günleri 1968-1980A. Yağmur Tunalı · Bilge Kültür Sanat · 201428 okunma
336 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
A.Yağmur Tunalı Beyin Türkçe sevdası, Türkçe’nin doğru düzgün kullanılmasına hassasiyeti ile kaleme alınmış İki Gözüm Türkçe. Eserin Türk ve Türkçe aşığı Nihad Sami Banarlı’ya ithafı ile de okuyucuya Banarlı’da hatırlatılmış anılmış oluyor. Türkçenin yürüdüğü ve iz bıraktığına bu eserle de yazar Türkçe’nin yaşaması ve yaşatılmasına bir soluk vermeye çalışmış.Dilimizin geçtiği süreci ve Türkçe’ye sahip çıkmak için okunması gereken bir kitap okuyucularını bekliyor. #Kitapsuuru
Kitap Şuuru
Kitap Şuuru
İki Gözüm Türkçe
İki Gözüm TürkçeA. Yağmur Tunalı · Hülbe Yayınları · 202027 okunma
336 syf.
10/10 puan verdi
·
4 günde okudu
Çok güzel ve faydalı bir kitap. Mutlaka okunması gerekiyor. Günümüzde dilimiz gitgide diğer dillerin etkisinde kalıyor, dil alışverişi değil bahsettiğimiz. Günlük hayatımızda birçok ingilizce kelimeyi sanki bize aitmiş gibi rahat rahat kullanıyoruz. Özellikle cümlelerin içine yabancı kelimeler serpiştiriyoruz. Öyle daha “cool” olunuyor galiba. Bu kitap bunları anlatıyor. Gözümüzün önünde olan ama ya umursamadığımız ya da artık yadırgamadığımız şeyleri gösteriyor bizlere. Yapmayın, Türkçe konuşun diyor. Ne güzel diyor. Mutlaka okunmalı.
İki Gözüm Türkçe
İki Gözüm TürkçeA. Yağmur Tunalı · Hülbe Yayınları · 202027 okunma
Reklam
336 syf.
6/10 puan verdi
Türkçe sevdalısı olan yazar, Türkçe üzerine yaptığı araştırmaları görüşleriyle sentezlemiştir. Yağmur Tunalı dilimizin bu denli zarar görmesine sebep olan etmenleri derleyip tek tek açıkladığı kitapta medya, müzik, siyasiler ... hepsine zaman zaman gönderme yapmaktadır. İçerik bakımından bazı katılmadığım yerler olmakla beraber haklı olduğunu düşündüğüm çok fazla mesele vardır. Ayrıca dil üzerine bu denli araştırma yapmasına rağmen istisnasız her sayfada güncel sözlüğümüze sözcüklerin olmasi beni hayal kırıklığına uğrattığı da bir gerçektir.
İki Gözüm Türkçe
İki Gözüm TürkçeA. Yağmur Tunalı · Hülbe Yayınları · 202027 okunma
336 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
5 günde okudu
İki Gözüm Türkçe, Türkçe hassasiyeti olanların ilgiyle okuyabileceği bir kitap. Türkçe'nin büyük bir dil olduğunu biliyordum ama bir zamanlar dünyadaki iki büyük dilden biri olduğunu öğrendiğimde şaşırdım doğrusu. Bugün de ilk beş dilden biriymiş. Kitapta üç bölüm ve 11 başlık var. Bu bölümler, Dil Dikkati, Türkçe'nin Sesi ve "Dilimiz Kimliğimiz" ise Kimliksizleşiyoruz isimlerini taşıyor. Türkçeyi doğru kullanmanın önemli, bir dilin ne kadar çok kelimeye sahip olursa doğru anlaşabilmenin o kadar kolay olduğunu bilmeyenimiz yoktur. Türkçeyi kullanırken karşılaştığımız en büyük sorun, dili kullanırken nerede hata yaptığımızı bilmemekten kaynaklanıyor. Kitapta öyle iyi örnekler var ki, bu örnekler sayesinde doğru kullandığımı sandığım bazı ifadelerin yanlış olduğunu fark ettim. "Yapmak" ifadesinin doğru kullanılmadığı yerler varmış. Örneğin, "doktora yapmak" gibi bir ifade yanlışmış. Doğrusu, "doktora öğrenimi görmek"miş. Çok basit görünüyor değil mi? Yazarın Türkçenin doğru kullanımını öğrenmek için gösterdiği adresler de 1950'lerden önce yazılan kitaplar ve o dönemde çekilen Yeşilçam filmleri. Benim tavsiyem de Yavuz Bülent Bakiler'in Sözün Doğrusu isimli iki ciltlik kitabını okumak. Bu kitaplar Türkçe'nin doğru örneklerini öğrenmek açısından faydalı olabilir. "İki Gözüm Türkçe"yi okumak, hem Türkçe hassasiyeti kazanmak hem de Türkçe'nin kullanımında doğru birkaç örneği görmek açısından yerinde olacaktır.
İki Gözüm Türkçe
İki Gözüm TürkçeA. Yağmur Tunalı · Hülbe Yayınları · 202027 okunma
216 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Devler Geçti Bu Yollardan
A. Yağmur Tunalı “ Devler Geçti Bu Yollardan” ismini uygun görmüş eseri için. Altı abide şahsiyeti bizlerle buluşturmuş. Her biri gönüllerimizde yer etmiş, ruh dünyamızın inşasında iz bırakmış isimler. Eserin kapağını çevirdiğiniz andan itibaren abide şahsiyetlerin yanındaymışsınız hissine kapılıp hem mutlu oluyorsunuz hem de fazla bilinmeyen
Devler Geçti Bu Yollardan
Devler Geçti Bu YollardanA. Yağmur Tunalı · Panama Yayıncılık · 201722 okunma
216 syf.
·
Puan vermedi
·
38 günde okudu
Devler geçti...
Kapaktaki birbirinden kıymetli kişileri tanıtıyor. Korkularıyla, sevinçleriyle... Günlük hayatınızdan alıp bambaşka alemlere götürecek sizi. Böyle bir üslup, böyle zarif bir Türkçe nadiren okursunuz.
Devler Geçti Bu Yollardan
Devler Geçti Bu YollardanA. Yağmur Tunalı · Panama Yayıncılık · 201722 okunma
20 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.