Söylenti silahı, kuşatılmış Gazze Şeridi'nin musibetlerinden biriydi ve bu, basit bir vatandaşı, fiyatların yükseleceği ve herhangi bir nedenle piyasadan kaybolacağı söylentilerini duyduğunda yakıt veya ekmek gibi belirli bir mal veya ürünü satın alıp stoklamaya yöneltebiliyordu. Söylentilerin etkisi çok büyüktür, özellikle de Gazze Şeridi gibi tamamen savaş ve kargaşa durumunda olan bölgelerde. Gazze Şeridi, on yıllardır Siyonist düşmanla sürekli ve kesintisiz bir savaş yürütüyor. Bu savaşta söylenti, korku ve huzursuzluğu yayarak toplumun istikrarını etkileyen bir silahtı.
İnsanlara hoş görünmek için dışını güzelleştirmek için elinden geleni yapması, buna karşılık Yüce Allah'ın her an gözetim ve denetimi altında olan içini ise ihmal etmesi büyük bir kusurdur.
Bu hastalığın ilacı ise şudur:
Kul kesinlikle bilmeli ki, insanlar ona sadece Allah'ın kendi kalplerine ilham ettiği ölçüde değer ve önem verirler. Yine bilmeli ki, onun içi Allah'ın nazargâhıdır, yani her an görüp baktığı yerdir. O yüzden, kulun ilk düzelteceği ve süsleyeceği yer dışı değil de, aslında Yüce Rabbimizin her an bakışı altında bulunan iç âlemi olmalıdır.
Dünyanın üç yüzü var:
Birinci yüzü:
Cenab-ı Hakk'ın esmasına bakar.
İkinci yüzü:
Âhirete bakar. Âhiretin tarlasıdır.
Üçüncü yüzü:
İnsanın hevesatına bakan ve gaflet perdesi olan ve ehl-i dünyanın mel'abe-i hevesatı olan yüzdür.
Türkiye AB'nin "tarihinde vardır ama kültüründe yoktur." Bu tarihse "Türk Tehdidine Karşı Oluşturulmuş Bir Tarihtir". AB kültürünün bugünkü gerçek sahipleri seküler, deist ve gnostik topluluklardır.
Bugün Birleşik Devletler'de, bireylerin inançsız olduklarını belirtınesi pek de kolay bir iş değil- hele ki, Gallup'un anketine katılan Amerikalıların yüzde 80'inin ölümden sonraki yaşama inandığını söylediği düşünülürse. Bu sayılar, bildiğimiz üzere, ABD haricindeki ülkelerden gelen sayılardan bir hayli yüksektir. Fransa, İsveç, Danimarka, Avusturya, Büyük Britanya, Hollanda, Japonya ve Çek Cumhuriyeti vatandaşlarının yüzde 40 ila yüzde 70'i, ölümden sonraki yaşama, heyhat, inanmamaktadır.
Amerikalıların sadece yüzde 3'ü tanrıya inanmadıklarını söylerken, bu oran Avrupa ülkelerinde 6-7 kat daha fazladır.