Aslanlı Hünkâr(Hacı Bektaş)"Dört kapı,dört inanç için açılır,"diyor. Dört kapıdan kastı şeriat yani İslam dini sonra tarikat yani şeyhe bağlanmak sonra marifet yani Allah bilgisi ve nihayet hakikat yani Allah'ı tanımak onunla olmak Dört inançtan kastı ise ibadet,niyaz adak ve vuslat.
Sayfa 72·Kitabı okuyor
"Önünüzü açmak istemiştim." "Ama Nico umurunda dahi değildi. Onun Titanların yanında olması seni mutlu etti." "Yok canım." Hera sanki olanlar umurunda değilmiş gibi bir el işareti yaptı. "Hades'in oğlu kendi ağzıyla söyledi. Kimse onu buralarda istemiyor. O buraya ait değil." "Hephaistos haklıydı," dedim öfkeyle. "Tek umurunda olan o mükemmel ailen, gerçek insanlar değil," dedim. "Annabeth, hayatım eminim ki sen size yardım ettiğimi anlamışsındır. Tüm bu çabalarıma karşı bir adak fena olmazdı hani." "Percy haklı," dedi tanrıçaya sırtını dönüp, "Buraya ait olmayan asıl sensin, Kraliçe Hera. O yüzden, Belki bir dahaki sefere... ama hiç sanmam."
Sayfa 354 - percy-annabeth-hera·Kitabı okudu
CHP-MSP anlaşmazlıklarından bazıları
MSP’li Ticaret Bakanı Fehim Adak, “turizm ahlak götürür” diyor ve turizm yatırımlarının kararlarını imzalamıyor. Adak ile CHP’li Turizm Bakanı Orhan Birgit arasında basına da yansıyan sert bir tartışma doğuyor. Ardından müstehcenlik sorunu ortaya atılıyor. MSP’lilerin ısrarıyla İstanbul’da açık saçık olduğu iddia edilen “Güzel Sanatlar Heykeli” kaldırılıyor. Adalet Bakanı Şevket Kazan müstehcen yayınlara karşı kampanya açıyor. Yurdun çeşitli yerlerinde bazı gazeteler, çıplak kadın resmi bastı diye toplattırılıyor. Artık kantarın topu kaçıyor. İçişleri Bakanı Oğuzhan Asiltürk bira satışlarını sınırlamaya kalkıyor. Memurların giyimlerine müdahale ediliyor. Ayasofya’nın, müzeden camiye dönüştürülmesi için çabalar baş gösteriyor. 19 Mayıs törenlerinde kız öğrencilerin şortla gösterilere katılmaması isteniyor.
Alıntı
Fazla yiyeceği ambarda saklamak, gelecekte olası bir yiyecek kıtlığına karşı alınan bir önlemdi; bunun bir yolu da, tanrılardan iyi hasat dileğinde bulunulan dinsel ve ritüel faaliyetti. Bu iki faaliyet iç içe geçince, fazla yiyecek depoları tanrılara adak olarak görülmeye başlandı ve ambarlar tapınak haline geldi.
Sayfa 31·Kitabı okuyor
Bira tanrıların bir hediyesi olduğuna göre, onu dinsel bir adak olarak sunmak da mantıklı bir şeydi. Bira Sümerler ve Mısırlılar tarafından dinsel törenlerde, tarımsal bereket ayinlerinde ve cenaze törenlerinde kesinlikle kullanılırdı, bu nedenle dinsel kullanımının daha da gerilere gitmesi olası görünüyor.
Sayfa 28·Kitabı okuyor