“Gönül işine kamu işi yetişemez”
“Gönül işinde mesai yoktur. Allah rızası için yapılan hizmet, saatle değil samimiyetle ölçülür. Bu samimiyet ve adanmışlık, çoğu zaman hizmetlerin daha verimli ve daha etkili sonuçlar vermesine vesile olur. İşte bu yüzden gönül işine kamu işi yetişemez.” Niyazi Aktaş
Din
Modern popüler kültürün "gerçek aşk ve adanmışlık" olarak kitlelere şırınga ettiği bu patolojik saplantı ve mülkiyetçi histeri modelleri; aslında insanı kendi özgür primat özerkliğinden koparıp onu romantik bir köleliğe ikna etmek için tasarlanmış estetik birer tuzak olabilir mi?

Quintessentia

@Dedalus_
·
Kültürün "yüce ve kutsal bir aşk" olarak milyonlarca insana pazarladığı şey, aslında klinik düzeyde "Patolojik bir saplantı, özsaygı kaybı ve onursuzlaşma" tablosudur. Şarkıdaki adam aşk adına rasyonalitesini yitirir, dostlarını satar, tüm parasını harcar ve sevgilisi istedi diye yağmurda uyuyarak kendini paspas eder. Bu nevrotik adanmışlık, mülkiyetçi aşk mitolojisinin bireyi nasıl çocuksu bir bağımlılığa ve köleliğe mahkum ettiğinin kültürel deşifresidir.
Her çiçeğin bir mevsimi, her kitabın bir zamanı vardır. Haziranın tadını yeni hikâyelerle çıkarın.
Her şey çürüdü: Arkadaşlık, aşk, adanmışlık, akrabalık, inanç, sadakat. Hatta ölüm. Evet, bugün ölüm bile bana kirlenmiş, bozulmuş gibi geliyor. #AminMaalouf
Eşyanın Kölesi Olan, İstikameti Kaybeder: Maddenin süsüne aldanan insan, artık cüzi iradesini o maddeyi elde etmeye adamıştır. Bu adanmışlık, insanı kendi nefsini ve hırslarını ilahlaştırmaya (kendine rab kılmaya) götürür. Sonuç? Yaratıcı İrade ile bağ kopar ve insan "yoldan" çıkar.
1000Kitap
​Herkes Uyurken O Antrenmanı Bitirmişti: Mamba Mentality
Hedefim, kahvaltıya giden ilk kişi olmaktı. Bu yüzden alarmımı kurdum. Güneş doğmadan önce uyandığımdan emin oldum. Yataktan çıktım, kıyafetlerimi giydim ve merdivenlerden aşağı indim. ​Ama oraya vardığımda, Kobe çoktan oradaydı... Dizlerinde buz torbalarıyla, sırılsıklam ter içindeydi. ​Bunu anlamam biraz zaman aldı ama bu adam sadece benden önce uyanmamıştı; çoktan antrenmanını bitirmişti. Daha birkaç gün önce finallerde oynamıştı. Bense aylardır dinleniyordum ve hâlâ bitkindim. ​Onun o sabah yaptığı şey benim için akıl almaz bir şeydi. Bir NBA şampiyonluğunu kaçırdıktan sadece birkaç gün sonra sahip olduğu o adanmışlık... Bana asla unutamayacağım bir şey öğretti: Efsaneler, başarılarıyla tanımlanmaz. Onlar, başarısızlıktan sonra nasıl geri döndükleriyle tanımlanırlar."
Hayata Dair
Unutmayın...!!!
Risk yoksa,ödül de yok. Acı yoksa,büyüme de yok. Dürüstlük yoksa,netlik de yok. Güven yoksa,dostluk da yok. Disiplin yoksa,gelişme de yok. Adanmışlık yoksa,aşk da yok. Yatırım yoksa,zenginlik de yok. Hayal gücü yoksa,fırsat da yok.
İnsan ve Hayat